Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam 1+2 Vācijā, vārti arī Indrašim, Golovkovam, A.Kuldam un Lapinskim

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Daugaviņam 1+2 Vācijā, vārti arī Indrašim, Golovkovam, A.Kuldam un Lapinskim
Kaspars Daugaviņš. Foto: Eibner/Imago Images/Scanpix

Latvijas hokejisti aizvadījuši rezultatīvu vakaru Eiropas hokeja līgās. ''Roosters'' sastāvā Vācijas augstākajā čempionātā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Kaspars Daugaviņš, taču viņa klubs piedzīvoja zaudējumu papildlaikā. Citās spēlēs vārtus guva Miks Indrašis, Artūrs Kulda, Georgs Golovkovs un Oskars Lapinskis.

Zviedrija

• Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Renārs Krastenbergs, bet viņa pārstāvētā AIK papildlaikā ar 3:4 piekāpās ‘’Vasteras’’. Krastenbergs rezultatīvi asistēja kluba pirmajos iemestajos vārtos. Krastenbergs nospēlēja 13:35 minūtes, trīs reizes metot uz vārtiem un divas reizes bloķējot metienus. Ar 62 punktiem AIK ieņem astoto vietu turnīrā.

• Ar precīzu metienu ‘’Sodertalje’’ sastāvā izcēlās Georgs Golovkovs, kurš tādējādi palīdzēja savam klubam ar 4:3 pēcspēles metienos pārspēt Kristera Gudļevska ‘’Modo’’. Golovkovs 20 sekundes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu 3:3. Uzbrucējs nospēlēja 17:39 minūtes, divas reizes metot uz vārtiem, bet Gudļevskis palika kluba rezervē. ‘’Sodertalje’’ ieņem ceturto vietu, bet ‘’Modo’’ ir čempionāta līdere.

Austrija

• Ar precīzu metienu ‘’Villach’’ uzvarā ar 3:2 pār ‘’Vorarlberg’’ izcēlās aizsargs Artūrs Kulda. Viņš otrā perioda septītajā minūtē panāca 2:1. Kopumā Kuldam divi metieni uz vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients (+1). Ar 87 punktiem ‘’Villach’’ ieņem ceturto vietu čempionātā.

• Tikmēr zaudējumu pēcspēles metienos ar 2:3 pret ‘’Bolzano’’ piedzīvoja Riharda Bukarta ‘’Klagenfurt’’. Bukarts nespēlēja. ‘’Klagenfurt’’ ar 70 punktiem ieņem sesto vietu čempionātā.

Vācija

• Vārtus Šveningeras ‘’Wild Wings’’ labā guva Miks Indrašis, sekmējot kluba uzvaru ar 3:0 pār Augsburgas ‘’Panther’’. Indrašis atklāja spēles rezultātu otrā perioda desmitajā minūtē. Latviešu uzbrucējs nospēlēja 13:54 minūtes trīs reizes meta uz vārtiem, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderību (+1). ‘’Wild Wings’’ ieņem desmito vietu čempionātā.

• Rezultatīvu sniegumu ‘’Roosters’’ sastāvā demonstrēja Kaspars Daugaviņš, taču tas neglāba klubu no zaudējumu papildlaikā ar 4:5 pret Nirnbergas ‘’Ice Tigers’’. Daugaviņš laukumā pavadīja 19:13 minūtes, gūstot vienus vārtus un izdarot divas rezultatīvās piespēles. Pirmā perioda desmitajā minūtē viņš panāca neizšķirtu 1:1, vēlāk palīdzot gūt otros un ceturtos vārtus. Kopumā uzbrucējam divi metieni uz vārtiem un pozitīva lietderība (+1). ‘’Roosters’’ ar 69 punktiem ieņem 12. vietu turnīrā.

Šveice

• Šveicē zaudējumu piedzīvoja Rolanda Ķēniņa un Ivara Punnenova ‘’Lausanne’’, kas ar 2:6 atzina ‘’Servette’’ pārākumu. Ķēniņš nospēlēja 11:57 minūtes, divas reizes metot uz vārtiem. Punnenovs spēli sāka uz rezervistu soliņa, bet mača vidū nomainīja neveiksmīgi spēlējušo vārtsargu, vēlāk atvairot septiņus no deviņiem pretinieku metieniem. Pretinieku rindās Deniss Smirnovs 10:51 minūtē uzvarēja 50% iemetienos un nopelnīja negatīvu lietderību (-1), bet Sandis Smons 12:07 minūtēs vienu reizi meta uz vārtiem un bloķēja divus metienus. ‘’Servette’’ ir turnīra līdere, bet ‘’Lausanne’’ atrodas priekšpēdējā vietā.

• ‘’Langnau Tigers’’ sastāvā ar vārtu guvumu izcēlās Oskars Lapinskis, bet tas nepalīdzēja klubam pārspēt ‘’Zug’’, piekāpjoties pēcspēles metienos ar 2:3. Trešā perioda sākumā Lapinskis panāca 2:1, bet vadība netika nosargāta. Kopumā latviešu hokejists laukumā pavadīja 11:31 minūti, divas reizes metot uz vārtiem un bloķējot vienu pretinieku metienu. Viņam arī pozitīva lietderība (+1). Klubs ar 58 punktiem ieņem 12. vietu čempionātā.

Francija

• Francijā uzvaru svinēja Ginta Meijas ‘’Angers’’, kas ar 2:1 pārspēja ‘’Briancon’’. Latvietis ar punktiem neizcēlās, bet klubs ar 80 punktiem ieņem trešo vietu čempionātā.

• Ar rezultativitātes punktiem šajā līgā neizcēlās citi latviešu hokejisti. Artūra Mickeviča pārstāvētā ‘’Nice’’ ar 0:3 piekāpās ‘’Anglet’’, bet Oļega Šišļaņnikova ‘’Gap’’ ar 1:2 piekāpās ‘’Chamonix Mont-Blanc’’. Citā spēlē graujošā zaudējumā iedzīvojās Emīla Ģēģera ‘’Mulhouse’’, kas ar 0:6 piekāpās Rolanda Vīgnera ‘’Rouen’’. Vīgnera klubs ir otrais turnīrā, Ģēģera astotie, Mickeviča priekšpēdējie, bet Šišļaņņikova ‘’Gap’’ atrodas ceturtajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/national-lea...
https://www.penny-del.org/
https://www.ice.hockey/en/
https://www.hockeyallsvenskan.se/