Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Cibuļskim divas piespēles Čehijā, Tumānovam 2+1 ''Mestis'' līgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cibuļskim divas piespēles Čehijā, Tumānovam 2+1 ''Mestis'' līgā
Oskars Cibuļskis. Foto: Roman Mareš/rytirikladno.cz

Šodien savu hokeja klubu rindās spēles aizvada Latvijas hokejisti. Čehijā ''Kladno'' sastāvā divas rezultatīvas piespēles izdarīja Oskars Cibuļskis, bet vienu Kristaps Sotnieks. Tikmēr ''Mestis'' līgā pārliecinošu ''RoKi'' uzvaru ar diviem vārtiem un piespēli kaldināja Miks Tumānovs.

Čehija

Kārļa Čukstes ‘’Trinec’’ šodien savā laukumā ar 1:2 piekāpās ‘’Mountfield’’. Latviešu aizsargs nospēlēja 15:56 minūtes, kurās bloķēja divus pretinieku metienus. Ar izcīnītiem 74 punktiem ‘’Trinec’’ ieņem piekto vietu čempionātā.

• Zaudējumu piedzīvoja arī Māra Bičevska ‘’Mlada Boleslav’’, kas ar 0:2 piekāpās ‘’Karlovy Vary’’. Bičevskis nospēlēja 12:51 minūti, metot vienu reizi uz vārtiem un nobloķējot vienu pretinieku metienu. Tāpat viņam deviņi uzvarēti iemetieni no 11. Ar 56 punktiem ‘’Mlada Boleslav’’ čempionātā ierindojusies 11. vietā.

• Uzvaru tikmēr svinēja Oskara Cibuļska un Kristapa Sotnieka ‘’Kladno’’, kas ar 3:0 pārspēja ‘’Plzen’’. Cibuļskis nospēlēja 15:34 minūtes, kurās atdeva divas rezultatīvās piespēles. Viņš asistēja otrajos un trešajos gūtajos vārtos. Ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī Sotnieks, kurš laukumā pavadīja 14:13 minūtes. Abiem arī pozitīvs lietderības koeficients (+1). ‘’Kladno’’, kuras rindās Jaromirs Jāgrs trīs reizes meta uz vārtiem, turnīrā ieņem priekšpēdējo vietu.

• Papildlaikā zaudējumu ar 3:4 pret Prāgas ‘’Sparta’’ piedzīvoja Kristofera Binduļa un Mārtiņa Dzierkala pārstāvēta ‘’Česke Budejovice’’. Aizsargs Bindulis nospēlēja 13:51 minūti, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu (-2). Dzierkals nospēlēja tikai divas minūtes un 26 sekundes. Ar 52 punktiem klubs ir pēdējais čempionātā.

• Uzvaru pēcspēles metienos svinēja Jāņa Jaka, Ralfa Freiberga un Kristapa Zīles ‘’Litvinov’’, kas ar 3:2 pārspēja Brno ‘’Kometa’’. Jaks 20:38 minūtēs izpildīja vienu spēka paņēmienu un septiņas reizes meta uz vārtiem. Zīle 24:49 minūtes, kurās pieci metieni, trīs bloķēti metieni un negatīva lietderība (-1). Freibergam 12:07 minūtes, kurās viens metiens uz vārtiem. Ar 54 punktiem klubs ieņem 12. vietu turnīrā.

• Kārtējo rezultativitātes punkti ieguva aizsargs Uvis Balinskis, kurš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja ‘’Liberec’’ ar 3:2 pārspēt ‘’Olomouc’’. Kopumā aizsargs nospēlēja 20:06 minūtes, vienu reizi metot uz vārtiem, izpildot vienu spēka paņēmienu un nopelnot negatīvu lietderību (-1). ‘’Liberec’’ ar 74 punktiem ir sestie turnīrā.

• Uzvaru izcīnīja arī Roberta Bukarta ‘’Vitkovice’’, kas ar 4:1 pārspēja ‘’Pardubice’’. Bukarts nospēlēja 20:16 minūtes, bloķējot vienu metienu. ‘’Vitkovice’’ ieņem otro vietu čempionātā, šodien pārspējot līderi.

Somija

• Somijas pēc spēka otrajā līgā zaudējumu piedzīvoja Roberta Kaļķa IPK, kas ar 2:4 piekāpās ‘’Kiekko-Pojat’’. Kaļķis laukumā pavadīja 23:10 minūtes, kurās trīs reizes meta uz vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu (+2). Ar 71 punktu IPK turnīrā ieņem ceturto vietu.

• Savukārt ‘’RoKi’’ sastāvā rezultatīvu sniegumu demonstrēja Miks Tumānovs, kurš ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli sekmēja kluba pārliecinošu uzvaru ar 6:1 pār ‘’Peliitat’’. Latvietis guva kluba ceturtos un piektos vārtus, kā arī rezultatīvi asistēja otrajos. Laukumā viņš pavadīja 20:40 minūtes, kurās viņš sešas reizes meta uz vārtiem, uzvarēja 33% iemetienos un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Ar 79 punktiem klubs ieņem trešo vietu turnīrā.

• Somijas augstākajā līgā uzvaru pēcspēles metienos svinēja Oskara Batņas ‘’Jukurit’’, kas ar 2:1 pārspēja JYP. Batņa nospēlēja 16:06 minūtes, kurās trīs reizes meta uz vārtiem un uzvarēja 42.9 % iemetienos. Ar 71 punktu ‘’Jukurit’’ ieņem desmito vietu čempionātā.

Slovākija

Filipa Bunča pārstāvētā ‘’Nitra’’ šovakar ar 4:2 pārspēja Vitālija Pavlova un Patrika Zabusova pārstāvēto ‘’Michalovce’’. Buncis nospēlēja 12:16 minūtes, kurās piecas reizes meta uz vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-1). Pavlovam 14:40 minūtes, viens noraidījums un negatīvs lietderības koeficients (-1), bet Zabusovam 17:52 minūtes, pieci metieni un arī negatīva lietderība (-1). ‘’Nitra’’ ir desmitajā, bet ‘’Michalovce’’ septītajā vietā turnīrā.

• Citā spēlē Roberta Mamčiča ‘’Nove Zamky’’ ar 3:0 pārspēja Mārtiņa Karsuma ‘’Liptovsky Mikulas’’. Mamčičam 18:59 minūtes, kurās viņš atdeva rezultatīvu piespēli otrajos gūtajos vārtos. Tāpat viņam pozitīvs lietderības koeficients (+2). Karsums nospēlēja 13:42 minūtes, nopelnot negatīvu lietderību (-2). ‘’Nove Zamky’’ ieņem sesto, bet ‘’Liptovsky Mikulas’’ ir priekšpēdējā vietā.

• Zaudējumu piedzīvoja Frenka Razgala ‘’Poprad’’, kas ar 0:3 piekāpās ‘’Dukla’’. Razgals laukumā pavadīja 17:26 minūtes, metot divas reizes uz vārtiem. Ar 60 punktiem ‘’Poprad’’ ieņem devīto vietu čempionātā.

Dānija

• Dānijas kausa pusfinālā latviešu klubu duelī uzvaru svinēja Andra Džeriņa Herningas ‘’Blue Fox’’, kas papildlaikā ar 2:1 pārspēja Artūra Salijas un Gunāra Skvorcova Odenses ‘’Bulldogs’’. Džeriņš spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, kamēr Salija un Skvorcovs atradās pirmajā maiņā sava kluba rindās. Neviens no latviešiem ar punktiem neizcēlās.

Izmantotie resursi:
Etusivu | Mestis.fi
https://liiga.fi/en/game/2023/379/s...
hockey.cz
HockeySlovakia.sk | oficiálny web slovenského...

     [+] [-]

, 2023-02-17 23:37, pirms 2 gadiem
Dzerins drīz jau attapsies Latvijā