Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam 1+2 un uzvara ar 7:1 Zviedrijas līgā, rezultatīvi arī Cibuļskis un Ķēniņš

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābolam 1+2 un uzvara ar 7:1 Zviedrijas līgā, rezultatīvi arī Cibuļskis un Ķēniņš
Rodrigo Ābols svin vārtu guvumu pret "Oskarshamn". Foto: Örebro Hockey

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) spilgtu maču aizvadījusi latviešu uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Örebro", kas savā laukumā ar 7:1 sagrāva pastarīti "Oskarshamn", izcīnot piekto panākumu pēdējās sešās spēlēs. Ābols "Örebro" uzvaru kaldināja ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

VIDEO: Ābolam 1+2, kaldinot graujošu uzvaru

25 gadus vecā hokejista rēķinā šovakar laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 18 sekundēs kopumā pieci metieni pa vārtiem, lietderības koeficients +2 un uzvaras 60% no iemetieniem, kuros Ābols piedalījās. Latvietis šosezon Zviedrijas čempionātā aizvadītajās 43 cīņās iekrājis 33 (18+15) rezultativitātes punktus, kā arī ar rezultativitāti ir izcēlies pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas.

"Örebro" sastāvā vēl produktīvāk izdevās nospēlēt tikai amerikānim Nikam Ebertam, zviedram Robinam Kovāčam un horvātam Bornam Renduličam, kuri katrs pretinieku vārtus iekaroja divas reizes, kā arī iedeva vienu rezultatīvu piespēli. "Örebro" ar 84 punktiem 48 mačos nostiprinājusies turnīra kopvērtējuma ceturtajā vietā.

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgas ceturtdaļfinālā vēl neizdevās iekļūt aizsarga Gunta Galviņa (uz ledus bija 19:23 minūtes) pārstāvētajai Ostravas "Vitkovice Ridera", kas pagarinājumā ar 1:2 viesos atzina Brno "Kometa" pārākumu, astotdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām gan joprojām saglabājot vadību (2-1).

Čehijas čempionāta sezonu noslēgusi aizsargu Uvja Jāņa Balinska un Oskara Cibuļska pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas mājās ar 1:5 kapitulēja Hradeckrāloves "Mountfield" priekšā, sērijā piekāpjoties ar 0-3. Cibuļskis 18 ar pusi minūšu laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un rezultatīvi asistēja komandas vienīgo vārtu guvumā, nopelnot sevīto (4+5) punktu šosezon. Tikmēr Balinskis 21:40 minūtēs veica trīs metienus pa vārtiem un izdarīja divus spēka paņēmienus.

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) 25. (7+18) punktu šosezon izpelnījās uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kura rezultatīvā piespēle neglāba "Lausanne" no neveiksmes ar 1:2 mājās pret "Fribourg-Gotteron". 30 gadus vecais hokejists šovakar 15 ar pusi minūšu laikā arī veica trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Citā spēlē četru uzvaru sēriju nespēja turpināt Ženēvas "Servette", mājās ar 1:4 atzīstot "Biel-Bienne" pārākumu. Ženēviešu aizsargs Sandis Smons teju astoņu minūšu laikā bloķēja vienu metienu, kamēr uzbrucējs Deniss Smirnovs palika uz "Servette" rezervistu soliņa.

Šveices čempionāta kopvērtējumā "Lausanne" ar 68 punktiem 40 spēlēs ir sestā, bet "Servette" ar 42 mačos nopelnītiem 76 punktiem ir trešā.

Kazahstānas čempionāta izslēgšanas spēles šodien veiksmīgi iesāka Karagandas "Saryarqa", viesos ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā ar 4:0 sakaujot Petropavlas "Kulager". 28 gadus vecais "Saryarqa" aizsargs Edgars Siksna nopelnīja savu 26. (6+20) punktu šosezon, atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli komandas uzvaras vārtu guvumā.

Alpu hokeja līgā ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja uzbrucēja Artūra Ozoliņa un aizsarga Renāra Kārkla Austrijas klubs "Lustenau", izbraukumā ar 1:6 kapitulējot Itālijas vienības Pustertāles "Wölfe" priekšā. Paralēlajā mačā uzbrucēja Roberta Lipsberga (nebija pieteikumā) Austrijas "Bregenzerwald" ar 3:4 zaudēja citam Itālijas klubam "Cortina".

Alpu līgas tabulā pēc 35 kārtām "Lustenau" ar 46 punktiem ir astotā, bet "Bregenzerwald" ar 41 punktu ieņem 12. pozīciju.

Francijas "Ligue Magnus" čempionātā tikai otro neveiksmi aizvadītajās 18 cīņās cietusi līdervienība Ruānas "Dragons", kas viesos ar 4:5 pagarinājumā zaudēja Gapas "Rapaces" komandai. Ruānas vienībā uzbrucējs Rolands Vīgners sakrāja +/- rādītāju -2.

Sezona noslēgusies latviešu aizsargam Kalvim Ozolam, kura Budapeštas "Opten Vasas" Ungārijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla sērijas septītajā spēlē viesos Rumānijā ar 2:4 zaudēja vietējai Brašovas "Corona Wolves", sērijā piekāpjoties ar 3-4. 27 gadus vecais Ozols šovakar atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet kopumā šosezon tika pie 13 (5+8) punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/gamecenter/qY7-A...
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://shaiba.kz/match/9263/kulage...
https://www.alps.hockey/21
https://liguemagnus.com/rencontre/868/
https://www.ersteliga.hu/game/id/60...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-13 21:57, pirms 4 gadiem
Malacis, vinjam bus piedavajumi no nhl, tik pasham jasaprot, vai grib spelet 3.mainjaa.
Ir forshi, ka mums ir tik talantigs speletajs Eiropas labakajaa ligā

     [+] [-]

, 2021-03-14 00:00, pirms 4 gadiem
Uz izlasi!