Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Spruktam 1+1 Ukrainā, Balinskim piespēle uzvarā Čehijā pār Dzierkalu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Spruktam 1+1 Ukrainā, Balinskim piespēle uzvarā Čehijā pār Dzierkalu
Gatis Sprukts. Foto: hcdonbass.com

Šodien Latvijas hokejisti aizvada spēles Eiropas hokeja līgās. Gatis Sprukts ''Donbass'' komandā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli pārliecinošā uzvarā ar 5:1 pār ''Bilyi Bars''. Vārtus guva arī Oļegs Šišļaņņikovs, bet vārtos sekmīgi spēlēja Jānis Voris.

• Ukrainā Gatis Sprukts izcēlās ar pirmajiem vārtiem savas komandas ‘’Donbass’’ rindā, palīdzot tai pārliecinoši ar 5:1 apspēlēt ‘’Bilyi Bars’’. Vārtus Sprukts guva trešās trešdaļas sākumā, bet pirmajā periodā spēlētājs izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli. Vārtus guva arī cits latvietis Oļegs Šišļaņņikovs, kurš guva ‘’Donbass’’ noslēdzošos piektos vārtus. Vārtos veiksmīgi spēlēja Jānis Voris, ielaižot tikai vienu ripu. Ar 27 punktiem pēc nospēlētām 16 spēlēm ‘’Donbass’’ atrodas otrajā vietā čempionātā.

Gunta Galviņa un Roberta Bukarta ‘’Vitkovice’’ Čehijas čempionātā ar 1:2 piekāpās ‘’Trinec’’. Kamēr Bukarts laukumā nedevās, tikmēr Galviņš 20:22 minūtēs laukumā divas reizes meta uz vārtiem, bloķēja divus metienus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnuss viens. Ar 25 punktiem 19 spēlēs ‘’Vitkovice’’ ieņem 13. vietu 15 komandu konkurencē.

Roberta Mamčiča ‘’Zlin’’ šodien piedzīvoja kārtējo zaudējumu, ar 1:5 piekāpjoties ‘’Kladno’’. Mamčičs laukumā pabija 22:28 minūtes, kuru laikā vienu reizi meta uz vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu. Spēli hokejists noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnuss divi. ‘’Zlin’’ ar astoņiem punktiem 22 spēlēs ir līgas pastarīte.

• Uzvaru pār Māra Bičevska ‘’Mlada Boleslav’’ar 4:1 izcīnīja Kristofera Binduļa ‘’Česke Budejovice’’. Bindulis laukumā nospēlēja 20:59 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu uz vārtiem, vienu spēka paņēmienu un vienu reizi bloķēja pretinieku metienu, noslēdzot maču ar pozitīvu lietderības koeficientu pluss viens. Bičevskis laukumā nospēlēja 13:22 minūtes, uzvarot tikai vienā no pieciem iemetieniem un nopelnot vienu divu minūšu noraidījumu. Ar 34 punktiem 21 spēlē ‘’Česke Budejovice’’ ir sestā, kamēr ‘’Mlada Boleslav’’ ar 39 punktiem 22 spēlēs ceturtā Čehijas čempionātā.

• Citā spēlē Uva Balinska ‘’Litvinov’’ izbraukumā ar 4:3 pārspēja Mārtiņa Dzierkala ‘’Plzen’’. Balinskis izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli otrajos gūtajos vārtos otrā perioda piektajā minūtē. 25:15 minūtēs laukumā Balinskis meta vienu reizi uz vārtiem, nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu un to noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu pluss viens. Dzierkals 16:53 minūšu laikā nopelnīja divus noraidījumus, trīs reizes meta uz vārtiem un noslēdza spēli ar negatīvu lietderības koeficientu mīnuss viens. ‘’Litvinov’’ ar 28 punktiem 21 spēlē atrodas 10. vietā, kamēr ‘’Plzen’’ ar 36 punktiem 22 spēlēs ir piektie.

• Polijā latviešu hokejisti nodrošināja GKS uzvaru ar 4:3 pār ‘’Krakow’’. Egils Kalns izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, Frenks Razgals ar uzvaras vārtiem trešās trešdaļas piektajā minūtē, bet Vitālijs Pavlovs ar rezultatīvu piespēli. Ar 30 punktiem 17 spēlēs GKS ieņem tikai piekto vietu Polijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Hokej.cz - web českého hokeje