Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Batņam izšķirošie vārti Somijā, latvieši rezultatīvi Šveicē, Gudļevskis atvaira 32 Zviedrijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Batņam izšķirošie vārti Somijā, latvieši rezultatīvi Šveicē, Gudļevskis atvaira 32 Zviedrijā
Oskars Batņa (pirmais no labās) ar komandas biedriem. Foto: Mikkelin Jukurit

Somijas meistarsacīkstēs hokejā pēc divu spēļu pārtraukuma panākumu izcīnīja Mikeli "Jukurit", kas savā laukumā pārspēja (5:3) valsts vicečempioni Turku TPS. Uzbrucējs Oskars Batņa guva "Jukurit" izšķirošos vārtus.

• 27 gadus vecais Batņa (šosezon 19 spēlēs sakrājis 1+3) uz ledus pavadīto 13 minūšu un 49 sekunžu laikā kopumā veica četrus metienus pa vārtiem, no tiem pretinieku cietoksnī ripu raidot 54. minūtē. Latvietis šovakar arī nopelnīja lietderības koeficientu +1 un kopumā mēroja 3,17 kilometru garu distanci.

Somijas "Mestis" līgā aizsargs Roberts Kaļķis spēlētajās 22 ar pusi minūtēs vienreiz meta pa vārtiem un tika pie lietderības +1, viņa komandai Īsalmi IPK savā laukumā pārspējot (3:0) Tamperes KOOVEE un izvirzoties kopvērtējuma vicelīderes pozīcijā.

• Pretinieku desmit panākumu virkni pārtrauca 21 gadu vecā Mika Tumānova (20 minūšu laikā viens metiens) Rovaniemi "Kiekko" (RoKi), viesos pieveicot (1:0) Imatras "Ketterä".

• Ceturto zaudējumu pēdējās piecās cīņās cieta aizsarga Artūra Andžāna (17:50 minūtēs viens metiens un lietderības koeficients -2) komanda Turku TUTO, kas savā laukumā atzina "Mestis" līgas pārliecinošās līderes "Kiekko-Espoo" pārākumu (2:5).

Zviedrijas līgā (SHL) trešo neveiksmi pēc kārtas cieta Latvijas valstsvienības uzbrucēja Rodrigo Ābola (17 minūtēs vienreiz tika nosūtīts uz noraidīto spēlētāju soliņu, trīsreiz meta pa vārtiem, iekrāja +/- koeficientu -1 un bija pārāks 21,43% iemetienu) pārstāvētā "Örebro", viesos kapitulējot (1:4) valsts vicečempiones "Luleå" priekšā.

Zviedrijas "Allsvenskan" līgā ceturto panākumu pēc kārtas nopelnīja kopvērtējuma līdere Ērnšeldsvīkas MoDo, izbraukumā pagarinājumā uzveicot (3:2) "Karlskoga". 32 no 34 pretinieku metieniem neitralizēja MoDo vārtsargs Kristers Gudļevskis, kamēr viņa komandas biedrs Rihards Marenis paguva nospēlēt vien trīsarpus minūtes pirms izpelnījās 5+20 minūšu diskvalificējošo sodu.

Šveices Nacionālās līgas līdere Ženēvas "Servette" mājas cīņā bullīšos bija pārāka (4:3) pār vārtsarga Ivara Punnenova (neitralizēja 28 no 31 metiena, kā arī vienu no četriem izgājieniem) un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa (spēlētajās septiņās ar pusi minūtēs divreiz pārkāpa noteikumus un saņēma noraidījumu, kā arī reizi meta pa vārtiem) "Lausanne". Ženēviešu uzbrucējs Deniss Smirnovs 11 ar pusi minūšu laikā uzvarēja vienā no trim iemetieniem, kā arī reizi bloķēja metienu.

Šveices pēc spēka otrajā līgā uzbrucējs Rihards Melnalksnis (14 minūtēs guva vārtus (šosezon 20 cīņās desmit (5+5) punkti) un bija pārāks trijos no pieciem iemetieniem) un aizsargs Nauris Sējējs (17:49 minūšu laikā divreiz rezultatīvi piespēlēja (šosezon 1+6), kā arī pa divām reizēm meta pats un bloķēja metienus) sekmēja Cīrihes "GCK Lions" ceturto panākumu pēdējās piecās spēlēs, lauvām šoreiz tiekot galā (5:3) ar Tičīno "Rockets".

• Uzbrucēja Toma Andersona rezultatīvā piespēle (šosezon 24 (7+17) punkti), kā arī precīzais bullītis kopvērtējuma vicelīderei "La Chaux-de-Fonds" ļāva pieveikt (3:2) "Thurgau" un tādējādi izcīnīt septīto uzvaru pēdējos deviņos mačos. 28 gadus vecais Andersons uz ledus pavadīto 22 minūšu un 53 sekunžu laikā divreiz apdraudēja pretinieku cietoksni un bloķēja vienu metienu.

• Triju neveiksmju virknē atrodas uzbrucēja Haralda Egles (21:18 minūšu laikā piecreiz meta pa vārtiem un tika pie +/- koeficienta -1) vienība "Langenthal", kas savā laukumā zaudēja (3:4) "Sierre-Anniviers" hokejistiem.

Norvēģijas meistarsacīkstēs uzbrucēja Leonarda Rimjāna (šosezon 19 spēlēs 16 (7+9) punkti) realizētais soda metiens bija kā piliens jūrā Rigerikes "Panthers" kapitulācijā (1:9) pret Stavangeras "Oilers". 28 gadus vecais Daugavpils hokeja audzēknis panteru 17. zaudējumā 19 cīņās uz ledus pavadīto 13 minūšu laikā arī nopelnīja lietderību -3, divreiz meta pa vārtiem un izpelnījās divas soda minūtes).

• Krietni veiksmīgāk šosezon Norvēģijā klājas aizsarga Maksima Ponomarenko (20 minūšu un 55 sekunžu laikā četri metieni un lietderības koeficients +1) pārstāvētajai Sarpsborgas "Sparta", kas izbraukumā pārspēja (2:0) "Lillehammer", nopelnot astoto panākumu pēc kārtas un saglabājot līderes godu.

Izmantotie avoti:
https://liiga.fi/fi/peli/2023/150/t...
https://mestis.fi/fi/
https://www.shl.se/gamecenter/qbN-6...
https://statnet-reports.hockeyallsv...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.hockey.no/live?date=05....

     [+] [-]

, 2022-11-06 15:52, pirms gada
Ķēniņam jāmaina komanda.