Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2269, Did:0, useCase: 3

«Zemgale/JLSS» sezonas pēdējais derbijs pret «Monarhu»

«Zemgale/JLSS» sezonas pēdējais derbijs pret «Monarhu»
Pēdējais derbijs starp Jelgavu un Ozolniekiem

Hokeja klubs «Zemgale/JLSS» trešdien, 27.februārī, Jelgavas Ledus hallē aizvadīs pēdējo Latvijas čempionāta spēli, uzņemot HK «Ozolnieki-MONARCH» hokejistu. Abu vienību savstarpējās cīņas ir allaž ir principiālas un spraigas, taču šoreiz mača iznākums var izšķirt Izslēgšanas turnīra izspēles kārtību. Spēles sākums pulksten 19.30

Jelgavnieki ar «monarhiem» 2012./2013. gada Latvijas čempionāta ietvaros ir tikušies trīs reizes, pirmajā no tām uzvaru svinēja Ozolnieku vienība, kura «Zemgali» pārspēja itin pārliecinoši – 6:2. Abās nākamajās tikšanās reizēs pārāki bija jelgavnieki, izcīnot divas rezultatīvas uzvaras, attiecīgi 8:5 un 5:2. Jāpiebilst, ka pēdējā no tām tika izcīnīta viesos, taču tribīnēs esošie mača skatītāji atbalstīja jelgavniekus.

«Zemgale» LČ turnīra tabulā ar 25 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem atrodas 5.pozīcijā, bet «Monarhiem» tikpat aizvadītos mačos ir izdevies izcīnīt 50 punktus, kas nodrošina 3.pozīciju. Līdz čempionāta beigām ir atlikuši trīs mači, līdz ar to, var mainīties arī Izslēgšanas spēļu pāri. Sacensību nolikums paredz, ka Latvijas čempionāta sešas spēcīgākās komandas sezonu turpinās Izslēgšanas turnīrā. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski kvalificējas pusfinālam, bet pārējās četras vienības cīnīsies savā starpā par atlikušajām divām vietām.
«Zemgales» piektā pozīcija šobrīd pretī dod «Liepājas Metalurgu», taču situācija turnīra tabulā vēl var mainīties.

HK «Zemgale/JLSS» komandas aizsargs Hārdijs Parādnieks norāda, ka gaidāmais mačs solās būt spraigs, «esam jau pierādījuši ,ka varam ar «Monarhu» spēlēt, pēdējās divās cīņās uzvarējām. Mums ir savi trumpji, esam ātrāki, spēcīgāki, bet Ozolniekiem ir vairāki ļoti pieredzējuši spēlētāji, ar augstu individuālo meistarību. Ja spēsim organizēti aizsargāties un ātri pāriet uzbrukumā, tad varam uzvarēt. Ļoti ceru, ka uz šo maču atnāks mūsu fantastiskie līdzjutēji, kuri pēdējos mačos arvien skaļāk mūs atbalsta.»

Tāpat aizsargs norādīja, ka jelgavnieki nedomā par Izslēgšanas turnīra iespējamajiem pretiniekiem, «Mēs čempionāta laikā esam uzvarējuši visas komandas, kas dod papildus pārliecību. Pēc manas pieredzes varu teikt, ka Izslēgšanas spēlēs ne vienmēr uzvar spēcīgākā vai meistarīgākā komanda, bet gan tā, kura vairāk vēlas uzvarēt. Ticu, ka spēsim noskaņoties kaujinieciski pret jebkuru pretinieku,» tā H. Pārādnieks.