Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Dramatiska uzvara, zaudējot punktu

HK Zemgale
HK Zemgale

Dramatiska uzvara, zaudējot punktu
Niklāvs Birovs gūst uzvaras vārtus.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Dramatiskā Latvijas hokeja Virslīgas spēlē HK “Zemgale/LLU” izdodas no iedzinēju lomas izlīdzināt spēles rezultātu un vēlāk papildlaikā arī izcīnīt uzvaru pret HS “Rīga” – 5:4 (1:1; 1:2; 2:1; 1:0). Strauji progresējušā rīdzinieku komanda, kas atrodas turnīra tabulā priekšpēdējā vietā, jau paspēja sagādāt daudz galvas sāpes turnīra līderu komandām, tagad atņēma punktu arī jelgavniekiem.

No pirmām trešdaļas sekundēm HK “Zemgale/LLU” pārņēma spēles vadību un kā piekūns ieķēries HS “Rīga” spēlētājos, neļaujot tiem pamest savu aizsardzības zonu. Daudzie bīstamie uzbrukumi un metieni uz vārtiem ilgi nedeva gaidīto rezultātu. Devītā minūtē pēc Valentīna Feoktistova piespēles, Rihards Paškauskis pašaizliedzīgi izlauzās starp diviem aizsargiem uz vārtu priekšu un izdarīja metienu. Pretiniek vārtsargs Denijs Romanovskis ripu atvairīja, bet tā atlēca un to vārtos ieraidīja uzbrucējs Kristaps Millers – 1:0. HS “Rīga” spēlētāji pirmo reizi uz jelgavnieku vārtsarga Reiņa Petkus sargātiem vārtiem pirmo metienu izdarīja tikai vienpadsmitajā trešdaļas minūtē. Vārtus neguva, bet beigās panāca, ka HK “Zemgale/LLU” paliek mazākumā, kuru tad arī realizēja Edgars Kamoliņš – 1:1. Pārsteidzoši, bet tas bija tikai trešais rīdzinieku metiens saimnieku vārtu rāmī. HK “Zemgale/LLU” bija iespējas vēl reiz izvirzīties vadībā līdz trešdaļas beigām, bet veiksme bija HS “Rīga” spēlētāju rokās.

 

Otro trešdaļu HK “Zemgale/LLU” uzsāka ar tādu pašu spiedienu, kā pirmā un trešdaļas pirmās minūtes izskaņā atkārtoti izvirzījās spēles vadībā. Pēc Romāna Ņekļudova un Artjoma Ogorodņikova piespēlēm, vārtus guva Niklavs Birovs – 2:1. Jelgavnieki turpināja dominēt uz laukuma, bet HS “Rīga” meklēja piekļuves variantus HK “Zemgale/LLU” vārtiem. Ņemot vērā, ka ledus saimnieki bieži vien ar visu piecinieku devās dziļi uzbrukumā, rīdzinieki novietojuši savus uzbrucējus tuvāk zilajai līnijai, atstājot aizsargus cīņai par ripu un gatavojoties ātriem pretuzbrukumiem. Septītā trešdaļas minūtē HS “Rīga” stratēģija izdodas un Renārs Undelis izlīdzina spēles rezultātu – 2:2. Trešdaļas vidū laukuma vidū jelgavnieku uzbrucējs Ēriks Ozollapa veica spēka paņēmienu pret pretinieku, kurš gana neveiksmīgi nokrita un ilgu laiku gulēja uz ledus. Spēles galvenais tiesnesis Juris Balodis saskatīja sitienu ar celi un noraidīja Ēriku līdz spēles beigām, izsaucot plašu skatītāju neapmierinātību ar pieņemto lēmumu. Pēc deviņām sekundēm uzbrucējs Romāns Ņekļudovs neveiksmīgi ar roku izsita ripu aiz laukuma un HK “Zemgale/LLU” palika uz laukum trijatā pret pieciem viesu spēlētājiem. HS “Rīga” saņemot lielo priekšrocību devās to realizēt. Jelgavnieki teicami izturēja lielo mazākumu, bet viņiem vēl četras minūtes bija jāspēlē četratā pret pieciem pretiniekiem. HS “Rīga” uzbrucējs Daniels Riekstiņš spēja izmantot vairākumu un piecas minūtes līdz trešdaļas beigām izvirzīja savu komandu vadībā – 2:3. Jelgavnieku rezultāts mulsināja un neļāva savākties, lai spēles rezultātu izlīdzinātu līdz trešdaļas beigām.

 

HK “Zemgale/LLU” uz trešo trešdaļu devās pārliecinātā noskaņojumā un nepieļaujot domu par zaudēšanu spēlē. HS “Rīga” otrā trešdaļas minūtē nonāca mazākumā, bet jelgavnieki neizmantoja šo iespēju. Vēl sliktāk tas, ka jelgavnieki paši nopelnīja divus noraidījumus un tas deva iespēju rīdzinieku uzbrucējam Ruslanam Ignatovičam piektā trešdaļas minūtē palielināt rezultāta atšķirību – 2:4. Tāds pavērsiens lika pamatīgi satraukties HK “Zemgale/LLU” atbalstītājus, kuriem likās neticami zaudēt ar divu ripu deficītu nomināli vājākai komandai. Jelgavnieki cītīgi centās kāpināt savu spiedienu, bet ļoti ilgu laiku viņiem neizdevās to pārvērst gūtos vārtos. Jo ātrāk tuvojās spēles beigas, jo vairāk pieauga spriedze un HK “Zemgale/LLU” spiediens. Piecas minūtes līdz spēles beigām HS “Rīga” nopelnīja noraidījumu un šim arī bija jākļūst par lūzuma punktu spēles gaitā. Izmanto šo iespēju komandas kapteinis Jānis Bullītis, kurš pēc Olafa Aploka piespēles ar metienu no zilās līnijas ietrieca ripu vārtos – 3:4. Septītā trešdaļas minūtē HS “Rīga” atkal nonāca mazākumā un šoreiz pēc Eduarda Hugo Jansona piespēles uz vārtiem ripu raidīja Niklāvs Birovs, bet vārtu priekšā ripas lidojumu pielaboja Artjoms Ogorodņikovs, izlīdzinot spēles rezultātu – 4:4. Lai arī skatītāji atviegloti uzelpoja, abu komandu spēlētāji gatavojās tam, lai atlikušajās trijās minūtēs izrautu uzvaru pamatlaikā. HS “Rīga” pat tika dota priekšroka, jo jelgavnieki bija nonākuši mazākumā, bet HK “Zemgale/LLU” apņemšanās uzvarēt bija lielāka un spēles pamatlaiks noslēdzies ar neizšķirtu rezultātu.

 

Papildlaika sākumā komandas apmainījās ar neizteiksmīgiem uzbrukumiem uz abu komandu vārtiem, bet jau otrajā papildlaika minūtē HS “Rīga” spēlētājs pārkāpuma noteikumus un jelgavnieki bija apņēmušies izmantot to savā labā. Tā arī notika. Pēc Artjoma Ogorodņikova un Eduarda Hugo Jansona piespēlēm, pretinieka spēlētāja aizsegā Niklāvs Birovs met ripu tālākā vārtu stūrī un atnes HK “Zemgale/LLU” kārotu uzvaru ar rezultātu 5:4.

 

Lai arī HK “Zemgale/LLU” no spēles guva tikai divus punktus, viņa joprojām ieņem pirmo vietu turnīra tabulā par spīti visām sezonas sākuma ekspertu prognozēm. Pilnīgi noteikti nākošā HK “Zemgale/LLU” spēle radīs ne mazāk intrigu, jo 03. decembrī Ogrē tiks aizvadīta spēle ar HK “Kurbads”, kurš pēdējā laika piedzīvoja smagus zaudējumus, bet joprojām ir viens no spēcīgākajiem pretiniekiem Virslīga. Ogrēnieši pilnīgi noteikti negatavojās zaudēt uz mājas ledus, bet HK “Zemgale/LLU” neatteiksies no sava spēles stila, kas sagādās intriģējošus notikumus uz Vidzemes ledus halles laukuma.

 

Ruslans Antropovs