Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

HK “Zemgale/LLU” ielaužas Latvijas Kausa pusfinālā

HK Zemgale
HK Zemgale

HK “Zemgale/LLU” ielaužas Latvijas Kausa pusfinālā
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 23. novembrī, Jelgavas ledus hallē HK “Zemgale/LLU” ar pārliecinošu rezultātu 9:3 (1:0; 2:0; 6:3) otrā savstarpējā spēle pieveica HS “Rīga” komandu un iekļuva “Optibet sporta bārs” Latvijas Kausa izcīņas pusfinālā, kur tiksies ar HK “Mogo” vienību.

Abas komandas uzsāka pirmo trešdaļu ar ātru un agresīvu cīņu visa laukuma garumā. Ripas kontrole vairāk bija HK “Zemgale/LLU” rokās un tieši tāpēc viņiem izdevās izveidot visvairāk bīstamu situāciju ar metieniem uz vārtiem. Tikai HS “Rīga” vārtsarga Denija Romanovska teicama spēle neļāva jelgavniekiem gūt pirmos vārtus. Spēles rezultātu komandas varēja mainīt spēlējot nevienādos sastāvos, bet šī iespēja palika neizmantota. Trešdaļas otrā pusē HS “Rīga” vairāk tika pie ripas kontroles un tā rezultātā jelgavniekiem vajadzēja vairāk aizstāvēt savus vārtus. Tomēr trešdaļas izskaņā ar zināmu piepūli HK “Zemgale/LLU” izdevās atklāt spēles rezultātu. Pēc uzbrukuma uz vārtiem ripu meta Ēriks Ozollapa, bet to atvairīja vārtsargs. Atlēkušo ripu atkārtoti raidīja Olafs Aploks, bet arī tā tika atvairīta. Trešo reizi uz vārtiem to raidīja Raivis Kurnigins un tā atrada brīvu spraugu – 1:0.

 

Otrās trešdaļas sākumā spēles kontroli savās rokās pārņēma HK “Zemgale/LLU” spēlētāji un bez apstājas veica uzbrukumus uz pretinieka vārtiem. HS “Rīga” pie ripas kontroles netika, toties spēja atbildēt ar vairākiem bīstamiem pretuzbrukumiem, kurus beigās spēja apturēt tikai jelgavnieku vārtsargs Reinis Petkus. Trešdaļas vidū, kad mājinieku izspēles nekādi nenesa gaidīto rezultātu, pēc Jāņa Bērziņa piespēles, it kā nevainīgā uzbrukumā pret diviem pretiniekiem, Eduards Hugo Jansons izdarīja piespēli uz laukuma vidu, kur Kristapam Namiķim atlika pielikt nūju un ripa ielidoja pretinieku vārtos – 2:0. Pēc piecām minūtēm HK “Zemgale/LLU” guva vārtus ar kuriem panāca lūzumu spēlē. Pēc Riharda Paškauska un Reiņa Švedenberga piespēlēm, ātrā pretuzbrukumā aizskrēja Kristaps Millers un apspēlējot vārtsargu guva trešos vārtus – 3:0. Trešdaļas izskaņā HS “Rīga” vārtsargam Denijam Romanovskim pārplīsa ķiveres stiprinājums un viņu nomainīja vārtsargs Normunds Borskovičs.

 

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” pilnībā pārņēma spēles kontroli savās rokās. Trešajā minūtē pēc Jāņa Bērziņā un Artjoma Ogorodņikova piespēlēm vārtus guva Niklavs Birovs – 4:0. Uzreiz pēc zaudētiem vārtiem HS “Rīga” nonāca mazākumā, kas lika domāt, ka jelgavnieki tagad varēs izcelties ar vārtu guvumu. Bet liktenis bija lēmis savādāk. Jelgavnieki pazaudēja ripu pie pretinieku aizsardzības zonas zilās līnijas un ļāva viesu uzbrucējam Renāram Undelim mazākumā atgūt vienus vārtus – 4:1. Prieki rīdziniekiem nebija ilgi, jo viņi uzreiz nopelnīja vēl vienu noraidījumu un palika trijatā pret pieciem jelgavniekiem. HK “Zemgale/LLU”, pēc mēģinājumiem veikt izspēli caur vārtu priekšu, atrada risinājumu vārtu guvumam savādākā veidā. Pēc Reiņa Švēdenberga un Valentīna Feoktistova piespēlēm, ripa nonāca pie aizsarga Raimonda Upenieka, kas ar spēcīgu metienu no zilās līnijas pārsteidza vārtsargu Normundu Borskoviču – 5:1. Šajā brīdī jau likās, ka rīdzinieki salūzīs, bet viņi nebija tam noskaņoti un pusotra minūtes laikā Renārs Undelis gūst otros vārtus – 5:2. Zemgalieši turpināja rādīt neatlaidīgumu un jau pēc četrpadsmit sekundēm, asistējot Raivim Kurniginam un Jānim Bullītim, vārtus guva Ēriks Ozollapa – 6:2. Pēc četrdesmit piecām sekundēm, pēc Kristapa Millera piespēles, aizsargs Raimonds Upenieks atkārtoja savu spēcīgu metienu uz vārtiem un ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī – 7:2. Varētu iedomāties, ka ar vārtu guvumiem šajā spēlē jau pietiek, bet hokejistiem bija plāni spēlēt ar pilnu atdevi līdz pašām beigām. Minūtes laikā HS “Rīga” uzbrucējs Ruslans Ignatovičs guva trešos vārtos un lika šaubīties vai jelgavnieki spēs nosargāt panākto rezultātu. Trīs minūtes līdz spēles beigām, spēlējot mazākumā, HK “Zemgale/LLU” uzbrucējs Rihards Paškauska aktīvi nospēlēja pretinieka aizsardzības zonā, atņēma tiem ripu, apspēlēja vārtsargu un guva astotos vārtus – 8:3. Jelgavniekiem ar to bija par maz. Pēc minūtes Artjoms Ogorodņikovs atdeva tālu piespēli Niklavam Birovam, kurš uzreiz to neuztvēra. HS “Rīga” vārtsargs izskrēja pretī ripai, bet Niklavs Birovs bija veiklāks par viņu un ieraidīja ripu no asa leņķa jau tukšos vārtos, panākot pārliecinošu uzvaras rezultātu – 9:3.

 

Ar šo uzvaru HK “Zemgale/LLU” panāca tiesības spēlēt “Optibet sporta bāra” Latvijas Kausa izcīņas pusfinālā, kur tā tiksies ar neērto HK “Mogo”. Zinot abu komandu raksturus, pusfināla cīņas būs pilnas ar spēka paņēmieniem un hokeja kaislīgām emocijām uz ledus.

 

Ruslans Antropovs