Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” sausā apspēlē “Pārdaugava”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” sausā apspēlē “Pārdaugava”
Ēriks Ozollapa.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 12. novembrī, Jelgavas ledus hallē HK “Zemgale/LLU” pieveic HK “Pārdaugava” ar astoņiem gūtiem vārtiem un neielaižot nevienu ripu savos. Jelgavnieku sastāvu spēlē papildināja uzbrucējs Ēriks Ozollapa, kurš pēc ilga traumas dziedēšanas perioda, atkal kāpa uz ledus atklājot spēles rezultātu un kopumā spēlē gūstot divus vārtus.

Pirmo trešdaļu aktīvi iesāka HK “Pārdaugava” spēlētāji un izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus. Viņu aktivitātes pietika, lai trīs minūtes neļautu jelgavniekiem pārņemt spēles iniciatīvu. HK “Zemgale/LLU” sagaidāmi tika pie ripas kontroles un pārgāja pie uzbrūkošā hokeja, ka rezultātā radīja vairākus bīstamus momentus, bet ripa lidoja garām vārtiem vai arī trāpīja vārtu stabiņā. Devītā minūtē, kad HK “Pārdaugava” spēlētāji devās mainīties, Raimonds Upenieks veica piespēli uzbrucējam Ērikam Ozollapām, kar izrāvās caur pretinieku aizsargu mūri un kritienā atklājot spēles rezultātu, ka arī gūva savus pirmos čempionāta vārtus – 1:0. Dažas sekundes vēlāk Ēriks Ozollapa guva vēl vienus vārtus, bet tie netika ieskaitīti dēļ augsti paceltās nūjas. Jelgavnieki turpināja uzbrukt, bet rezultātu tas nesa tika trešdaļas nobeigumā. Astoņpadsmitā minūtē pēc Artūra Āboliņa un Reiņa Švēdenberga piespēlēm, vārtu priekšā nonāca Kristaps Namiķis, kas apspēlēja vārtsargu un guva vārtus – 2:0. Desmit sekundes līdz trešdaļas beigām, kad pretiniekam likās, ka rezultāts vairs nemainīsies, Niklavs Birovs un Romāns Ņekļudovs veica lielisku saspēli un ļāva četras sekundes līdz trešdaļas beigām gūt vārtus Artjomam Ogorodņikovam – 3:0.

 

Otro trešdaļu HK “Zemgale/LLU” uzsāka pārņemot spēles iniciatīvu savās rokās un sestā minūtē pēc Raivja Kurnigina piespēles solo izgājienā Ēriks Ozollapa gūst ceturtos vārtus – 4:0. Nākamā vārtu guvumā rezultativitātes punktu iegūst jelgavnieku vārtsargs Rihards Cimermanis, kurš piespēlēja ripu Valentīnam Feoktistovam, bet pēc Valentīna piespēles solo izgājienā vārtus guva Kristaps Millers – 5:0. Līdz nākamam vārtu guvumam nācās gaidīt desmit minūtes, kad pēc Artūra Āboliņa piespēles vārtu priekšā ripu saņēma Kristaps Namiķis un apspēlējot vārtsargu, guva sestos vārtus – 6:0. Atlikušajās minūtēs jelgavnieki pazaudēja iniciatīvu un bija spiesti aizsargāties pret reāliem draudiem, ka HK “Pārdaugava” gūs pirmos vārtus. Tomēr kopējiem spēkiem un pateicoties veiksmei HK “Zemgale/LLU” noslēdza otro trešdaļu ar neskartiem vārtiem.

 

Pēdējā trešdaļā abas komandas pārgāja uz atklātu hokeju, mainoties ar ātriem pretuzbrukumiem un asām situācijām vārtu priekšā. HK “Zemgale/LLU” zaudējot spēlē divus aizsargus – Reini Švēdenbergu un Māriņu Mežuli, kuri guva traumas, bija spiesta spēlēt ar diviem uzbrucējiem aizsardzībā un tas atstāja savu iespaidu arī uz atlikušo spēli. Bieži vien jelgavnieku aizsargi par tālu ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā, atstājot savu vārtsargu bez aizsardzības. HK “Pārdaugava” izmantoja to, lai veidotu bīstamus pretuzbrukumus, bet tomēr nespēja pārvērst tos vārtu guvumā. Trešdaļas ceturtā minūtē pēc Rinalda Rosinska un Raivja Kurnigina piespēlēm vārtus guva Olafs Aploks – 7:0. Trešdaļas vidū HK “Zemgale/LLU” nopelnīja pirmo noraidījumu spēlē, kad uzbrucējs Raivis Kurnigins neveiksmīgi izmeta ripu ārpus laukuma. Rīdzinieki neizmantoja šo iespēju, bet savu iespēju izmantoja HK “Zemgale/LLU” kapteinis Jānis Bullīts, kas pēc Kristapa Millera un Riharda Paškauska piespēlēm spēcīgi raidīja ripu uz vārtiem. Atskanēja skaņa, kas nozīmēja, ka ripa atsitās pret pārliktni, bet galvenais tiesnesis Gints Zviedrītis norādīja, ka vārti tika gūti ripai atsitoties vārtu iekšpusē – 8:0. Trešdaļas beigās HK “Pārdaugava” izmisīgi mēģināja gūt vārtus, bet savācot visus spēkus jelgavnieki spēja nosargāt vārtus un sagādāt Rihardam Cimermanim spēli bez zaudētiem vārtiem.

 

Ruslans Antropovs