Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" komandā ar Covid-19 saslimuši 13 cilvēki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rīgas "Dinamo" komandā ar Covid-19 saslimuši 13 cilvēki
Rīgas "Dinamo". Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas “Dinamo” šovakar bija paredzēta mājas spēle pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Podoļskas “Vityaz”, tomēr duelis nenotiks. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, ko vēlāk apstiprināja arī klubs, liecina, ka “Dinamo” komandas dalībniekiem bijušas pozitīvas Covid-19 analīzes.

Rīgas “Dinamo” iepriekšējo maču aizvadīja pirms trim dienām, kad savā laukumā tika pie punkta pret Jaroslavļas “Lokomotiv” - 2:3 pēcspēles metienos. Pirms tam komanda no 3. līdz 11. oktobrim atradās četru maču izbraukumā, kura ietvaros apmeklēja Podoļsku, Sočus, Helsinkus un Minsku. Baltkrievijas galvaspilsētā spēle notika pirms sešām dienām. Kā zināms, Minskas “Dinamo” pirms dueļa Rīgā tika atklāti vairāki saslimšanas gadījumi, tāpat komandai pēc atgriešanās Baltkrievijā bija vismaz piecas pozitīvas analīzes.

Kā vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, Rīgas “Dinamo” vakar veiktajās analīzēs konstatēti vismaz desmit saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Starp saslimušajiem esot arī treneri. Informāciju par saslimušajiem apstiprinājis arī klubs, tomēr precīzu skaitu nav nosaucis. Slimību profilakses un kontroles centrs pavēstījis, ka aizvadītajā diennaktī atklātas 13 saslimšanas cilvēkiem, kuri atgriezušies no Baltkrievijas.

Tādējādi nenotiks šovakar paredzētā spēle pret Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Podoļskas “Vityaz” un pirmdienas duelis pret Magņitogorskas “Metallurg”.

Jāpiezīmē, ka pašlaik karantīnā atrodas arī junioru komanda HK “Rīga”. Junioru komandā pēc izbraukuma uz Vladivostoku bija saslimšanas. Iepriekš no šīs komandas tika aizlienēti seši hokejisti, lai “Dinamo” varētu doties laukumā. Karantīnā ir arī "Dinamo" fārmklubs "Zemgale/LLU", kas spēlē Latvijas čempionātā.

Šī ir otrā reize sezonā, kad Rīgas “Dinamo” rindās konstatētas saslimšanas ar Covid-19. Pirmā reize bija pēc sezonas pirmā izbraukuma uz Krieviju, kad tika aizvadītas spēles pret Habarovskas “Amur” un Novosibirskas “Sibir”. Vēl 18. septembrī bija paredzēts duelis Kazahstānā pret Nursultanas “Barys”, tomēr maču nācās pārcelt, jo pretinieku rindās bija saslimušie.

Pēc atgriešanās mājās “Dinamo” komandai tika veiktas analīzes, un Covid-19 tika konstatēts desmit spēlētājiem. Divi no viņiem joprojām nevar trenēties, vakar sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda komandas galvenais treneris Pēteris Skudra.