Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlija "Avangard" Gagarina kausa izcīņu sāk ar sauso uzvaru

Rolands Eliņš

Hārtlija "Avangard" Gagarina kausa izcīņu sāk ar sauso uzvaru
Bobs Hārtlijs. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Šodien aizvadītas pirmās spēles Gagarina kausa izcīņā jeb KHL izslēgšanas mačos. Omskas "Avangard" ar 3:0 apspēlēja "Avtomobilist", bet Sanktpēterburgas SKA ar 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo".

Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" vienība pēc otrās vietas izcīnīšanas Austrumu konferences regulārajā sezonā nonāca vienā "play-off" pārī ar "Avtomobilist" vienību. Omska izvirzījās vadībā jau spēles septītajā minūtē, bet trešā perioda pirmajās minūtēs realizēja divus vairākumus un panāca sev 3:0.

Ar 1+1 atzīmējās Sergejs Tolčinskis, pie rezultatīvas piespēles tika arī Iļja Kovaļčuks, bet visus 22 pretinieku metienus Hārtlija komandas vārtos atvairīja Igors Bobkovs, neļaujot Pāvela Dacjuka pārstāvētajai komandai ar vārtu guvumu izcelties. "Avangard" pa pretinieku vārtiem meta gandrīz divreiz vairāk.

Dienas rezultatīvākā spēle Magņitogorskā, kur "Metallurg" ar 7:4 pārspēja "Barys", lai gan pirmo periodu pabeidza ar rezultātu 1:3. Pa trīs punktiem Magņitkas sastāvā savāca Jakovļevs, Plotņikovs un Goldobins, kamēr "Barys" sastāvā pie trīs punktiem tika 23 gadus vecais Kazahstānas uzbrucējs Kirils Panjukovs.

Minimāla uzvara savukārt Maskavas "Dynamo", ar 1:0 pārspējot "Severstal", kuras rindās sezonas sākumu aizvadīja Roberts Bukarts. Maskavas komanda vienīgos vārtus guva otrā perioda sākumā, un tās vārtos ar visiem 27 "Severstal" metieniem galā tika pieredzējušais Aleksandrs Jerjomenko.

Tikmēr Minskas "Dinamo" spēja pabiedēt favorīti SKA, ātri izvirzoties vadībā un pēc tam pirmajā periodā izturot četrus mazākumus pēc kārtas. SKA otrajā periodā ar diviem Andreja Kuzmenko vārtiem pārņēma vadību un beigās nokārtoja sev uzvaru ar 4:2, lai gan Minska piedāvāja konkurētspējīgu cīņu un pa vārtiem pat meta vairāk nekā SKA (metienu skaits 25:22), neskatoties uz to, ka nopelnīja piecus mazākumus vairāk.

Gagarina kausa izcīņa, 1. kārta, 2. marts

KomandasRez.
Metallurg – Barys7:4
Avangard – Avtomobilist3:0
Dynamo M – Severstal1:0
SKA – Dinamo Min4:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2021-03-02 22:31, pirms 3 gadiem
Severstal-Maskava bija daudz spēka divcīņas.