Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Vērtē eksperti: Kā glābt Rīgas "Dinamo"?

Vērtē eksperti: Kā glābt Rīgas "Dinamo"?
Foto: Rīgas "Dinamo"

Rīgas "Dinamo” šosezon iepriecina gaužām reti – vēl nesen komanda bija iekrājusi 14 zaudējumus pēc kārtas un šobrīd atrodas pēdējā vietā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kopvērtējumā. Tagad sākta jauna neveiksmju sērija, kas rītdien pēcpusdienā pret Čeļabinskas "Traktor" var pieaugt līdz četriem mačiem. Sportacentrs.com vērsās pie ekspertiem ar vaicājumu, kā glābt Rīgas "Dinamo"?

Kopumā pieciem hokejā ierautiem cilvēkiem uzdevām trīs jautājumus:
1. Kādi ir Rīgas "Dinamo" klupšanas akmeņi?
2. Kādi mērķi jāizvirza sezonas turpinājumam?
3. Kā glābt Rīgas "Dinamo"?

Kādi ir Rīgas "Dinamo" klupšanas akmeņi?

Ģirts Ankipāns, bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists un galvenais treneris: Tā būtu kā nievāšana vai smiešanās par slimu cilvēku. Covid-19 komandu skāra ļoti smagi, un reāli nevaram 100% vērtēt kluba vadības, treneru un spēlētāju darbu. Uz vīrusu var novelt ļoti daudz ko, gribam to vai negribam. Tik daudz dienu pavadīt gultās un spēlēt profesionāli hokeju ar visiem pārlidojumiem ir ļoti smagi. Pēteri Skudru zinu ļoti labi, tāpēc man ir jautājums, kāpēc viņš tik krasi izmainījis savu spēles stilu un rokrakstu. Viņam bija stingras un noteiktas darbības laukuma, kas nesa rezultātu. Ja skatāmies uz tādām top komandām kā Omskas "Avangard", Kazaņas "Ak Bars", Maskavas CSKA, tur puikas spēlē ļoti stingri un noteikti. Lai sasniegtu rezultātu, ir vajadzīga disciplinēta spēle. Pirms pāris sezonām, kad no play-off atpalikām par vienu punktu, spēlējām ļoti dzelžainu hokeju. Lielās komandas tiek būvētas gadiem, bet Rīgā to darīt ir grūti. Jāatgriežas pie Covid-19 un sagatavošanās posma, ko tad tur uzbūvēsi?

Aigars Cipruss, bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists un treneris: Komandu jau vispirms ietekmēja Covid-19. Sastāva komplektācija un darbs pirms sezonas izskatījās cerīgi. Vīruss ieviesa korekcijas, taču negribu to uzsvērt kā attaisnojumu. Protams, šī situācija ietekmēja, bet, veroties hokejistu sniegumā un spēlēs, ir lielas bažas. Zaudējums pēc zaudējuma noved pie vieglas depresijas, tā noved pie nākamajām neveiksmēm. Protams, spēlētāji dara savu un cīnās, taču komandā nav izveidojusies pareizā ķīmija. Sniegums neatbilst tam, ko Pēteris Skudra pirms sezonas vēlējās – visām četrām maiņām jābūt vienlīdzīgām un tām jātaisa rezultāts, un Mārtiņš Karsums neder pat ceturtajā virknējumā. Problēmu ir daudz, arī negācijas no līdzjutējiem nāk virsū ar viļņiem. Tas ļoti nomāc iekšējo gaisotni. Atbildība par šodienas Rīgas "Dinamo" veidolu ir jāuzņemas Pēterim, jo tieši viņš komplektēja sastāvu pēc savām vēlmēm. Arī treneriem jāsaņem rājieniņš, jo kaut kas nav līdz galam izdarīts.

Ulvis Brože, Sportacentrs.com hokeja eksperts: Vektors, kurā aiziet Rīgas "Dinamo" sezona, vienmēr izšķīries sezonas sākumā. Ja uzreiz neizdodas iekārtoties labā pozīcijā, pakaļdzīšanās nav nesusi augļus. Var piesaukt slimošanu, kuras dēļ komanda jau pēc piecām spēlēm palika bez pussastāva, taču - pirmajās piecās spēlēs tāpat bija 1-4 bilance. Paskatāmies turnīra tabulā - neviena no pirmo maču pretiniecēm neatrodas kopvērtējuma augšgalā. Sastāvs izskatās pēc puzles, kuras gabaliņi nelīmējas kopā. Nule rezervē tika nosēdināts Lauris Dārziņš, pēc viņa - rezultatīvākais ārzemnieks Zaks Mičels. Haotiski. Nevar pirmdien savākt kopā sastāvu, otrdien sākt trenēties un trešdien uzvarēt.

Gints Narogs, "Latvijas Avīzes" sporta žurnālists: Lielākais un smagākais akmens, kas komandu velk uz leju joprojām, ir novēlotā sastāva veidošana vai komplektācija pirms sezonas. Neskaidrība par komandas finansējumu, galvenā trenera meklēšana bija pārāk ilga un iekavēta. Lielākā daļa KHL klubu jau trenējās, kamēr par Rīgas "Dinamo" bija pilnīga neziņa. Arī Pekinas un Nursultanas komandās bija līdzīgi, un arī tās ir tabulas lejasdaļā. Pēc tam sekoja jaunu leģionāru piesaiste, katram no tiem ierodoties komandā atšķirīgā kondīcijā. Sastāvs tika veidots sezonas gaitā, nevis pirms tās sākuma, bet hokejā un komandu sporta veidos kopumā tas ir taisnākais ceļš uz nepatikšanām. Otrs sitiens bija Covid-19 dēļ Rīgas klubam noteiktās divas karantīnas. Šī iemesla dēļ hokejisti ir švakā fiziskā formā. Tas, pirmkārt, izpaužas uzbrukumā un tā noslēgumā, kur esam pārliecinoši pēdējā vietā līgā (48 vārti). Vājā vieta ir arī vārtsargu līnija, jo no lielā leģionāru pulka neviens nav bijis tādā līmenī, lai varētu teikt - viņš bija puse no komandas uzvaras.

Krišjānis Pundurs, Sportacentrs.com žurnālists: Lai arī komanda ir pēdējā vietā līgā un šosezon guvusi tikai četras uzvaras, nevar noliegt, ka lielā mērā ne tikai sezonas sākumu, bet arī izredzes uz cerībām pacīnīties par play-off izjauca Covid-19 uzliesmojumi. Ja daļa KHL komandu vīrusu izslimoja pirms sezonas, tad "Dinamo" tas nāca tieši nelaikā – nācās lipināt kopā jaunu sastāvu, hokejisti zaudēja fizisko formu. Protams, nav arī tā, ka visu var novelt uz vīrusu. No spēles elementiem kā galveno izcelšu uzbrukumu, kas "Dinamo" ir vājākais līgā. Treneri gana daudz eksperimentē ar virknējumiem, taču trūkst stabilitātes. Gaidīto pienesumu uzbrukumā nav spējuši dot arī ārzemnieki. Labā ziņa - ieskrējies ir Miks Indrašis, bet pēc cerīga sezonas sākuma pieklusis Mārtiņš Dzierkals, kurš šķietami zaudējis arī treneru uzticību, vairākus mačus aizvadot ceturtajā maiņā, kaut arī principā nav tāda tipa spēlētājs. Uzskatu, ka aizsardzībā "Dinamo" vājākā vieta ir vārtsargi. Komanda šosezon izmantojusi piecus, un nevienam atvairīto metienu procents nesasniedz 90. Skatoties no malas, nevienā brīdī nav radusies drošības sajūta, ka vārtsargs pavilks komandu. Ja komanda zaudē maču pēc mača, bet treneris vairākkārt teicis, ka čaļiem nav ko pārmest, tad jāskatās nākamajā virzienā – kas dod spēles uzdevumus, gatavo hokejistus un vāc sastāvu?

Kādi mērķi jāizvirza sezonas turpinājumam?

Ankipāns: Bez mērķiem spēlēt hokeju vispār nav jēgas. Esmu izgājis cauri gan veiksmīgām, gan neveiksmīgām sezonām. Kad gāja sliktāk, sapratu, ka mērķi ir vajadzīgi katrai dienai. Piemēram, jāuzvar katra nākamā spēle, lai arī cik banāli tas neskanētu. Protams, var atbrīvoties no kāda ārzemnieka, kas arī tika izdarīts, vai iespēlēt jaunos hokejistus. Ja nezinām kluba nākotni, taču domājam pozitīvi, tad var spēlēt nevis ar jauniešiem, bet ar 24-25 gadus veciem hokejistiem, kuriem vieta komandā būtu arī nākamajā sezonā. Man arī bija ļoti svarīgi nepalikt pēdējā vietā līgā, šo mazo mērķi izdevās izpildīt. Tas vismaz bija kaut kas pozitīvs. Ir jāmeklē lokāli mērķi – nepalikt pēdējiem, gūt trīs uzvaras pēc kārtas. Taču nevajag arī galējības, piemēram, spēlēt tikai ar latviešiem, ārzemniekiem vai jauniešiem. Kamēr iespējas iekļūt Gagarina kausā neesi matemātiski pazaudējis, šo mērķi nevar mest malā, jo sportiski nikns treneris un spēlētājs šo domu nedrīkst atmest līdz pat pēdējai cerībai, lai arī cik utopiski tas neskanētu. Dzīvē var gadīties visādi.

Cipruss: Šobrīd jādomā tikai par katru nākamo spēli. Protams, runa ir par uzvarām. Bez tām neviena komanda neiegūs emocionālo pacēlumu. Ir vajadzīgas uzvaras. Un ne jau viena, bet gan – divas trīs. Jo vairāk, jo labāk. Ir atkal jāsajūt spēles garša. Kā, piemēram, Novosibirskas "Sibir", kas zaudēja sešas spēles pēc kārtas, bet šo to pamainīja, un tagad uz priekšu iet jau citā solī.

Brože: Patiesībā būtu ļoti interesanti dzirdēt, kā uz šo jautājumu atbildētu Pēteris Skudra. Vajadzīgs brīnums, lai izmuktu no Rietumu pēdējās vietas, bet - tas vispār nav svarīgi. Lielāks labums būtu, ja "Dinamo" tagad dotu spēļu praksi tiem potenciālajiem Latvijas izlases līderiem, kuri ir bez darba.

Narogs: Šaubos, vai te kāds mērķis vēl ir izvirzāms. Nepalikt pēdējiem līgā? Tas jau bija iepriekšējā sezonā. Ja "Dinamo" nedzīvotu no rokas mutē (tas ir no sezonas sezonā), vajadzētu sākt domāt par nākamo gadu. Šosezon Covid-19 dēļ KHL gaisu apostīja gana daudz jauno puišu no "Rīga", kuriem sezonas otrajā pusē būtu jādod iespēja uzspēlēt vēl. Jābūt godīgiem, sezonu izglābt neizdosies. Leģionāru pulks ir milzīgs, bet ir liela atšķirība, ja laukumā dodas kāds sporta terminos saucamais "no name" no ārzemēm, vai tāds pats vietējais jaunais kadrs, kuram šī iespēja var pavērt ceļu uz lielo hokeju. Lai tas notiktu, ir jābūt kluba vadības attīstības stratēģijai, par kuru gan nekas daudz nav dzirdēts.

Pundurs: Negaidu, ka rezultāti varētu krasi uzlaboties. Domāju, turnīra tabulas ziņā mērķis būtu vienkāršs – nepalikt pēdējiem līgā un mēģināt pacīnīties par uzvaru katrā spēlē. Ja nu pēkšņi spēle aiziet, tad var domāt par nedaudz augstāku mērķu uzstādīšanu.

Kā glābt Rīgas "Dinamo"?

Ankipāns: Ilgtermiņā nevaram neko domāt un būvēt, jo finansējuma dēļ katru gadu ir neziņa. Ir vajadzīga ļoti spēcīga struktūra. Zaudējam jau pašā pamatā, jo mums nav fārmkluba pienācīgā līmenī, piemēram, Baltkrievijā, Somijā vai Zviedrijā. Vajag būt tādā līgā, no kuras spēlētājus varētu pacelt, un viņi būtu fiziski nobrieduši pilnvērtīgam KHL hokejam. Tas būtu tilts arī jaunajiem "Rīga" hokejistiem. Šajā aspektā zaudējam gandrīz jebkurai KHL komandai. Fārmklubā vajadzīgs pilnvērtīgs treniņprocess un regulāra augsta līmeņa spēļu prakse. Klubam ir jāizvēlas modelis, kādā tas strādās.

Cipruss: No vadības puses tiek darīts viss, lai šis klubs eksistētu. Finansiāli nespējam konkurēt ar lielu daļu KHL komandu, bet budžets ir adekvāts mūsu hokejistu līmenim. Manuprāt, šogad ir pārspīlēts ar ārzemniekiem, to ir par daudz. Šajā situācijā tā ir treneru izvēle. Iepirkt ārzemniekus ir vieglākais ceļš, kas, protams, var nostrādāt, taču šoreiz tā nav, tāpēc nu jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Manā skatījumā ir jāveido komanda ar jauniem puikām no pašu skolas. Klubā arī ir jāizveido labāka struktūra – manuprāt, nav reāli, ka galvenais treneris un ģenerālmenedžeris ir vienā personā. Trenerim jābūt nodarbinātam tikai ar komandu un treniņprocesu, bet ir ļoti sarežģīti, ja vēl pašam ir jākomplektē arī sastāvs.

Brože: Neredzu risinājumus, kas pie pašreizējās lietu kārtības varētu nostrādāt. Vajadzīga ilgtermiņa vīzija, bet - kā tādu izveidot, ja katru vasaru ir jautājums, vai klubs dabūs naudu...

Narogs: Centieni teorētiski ir bijuši, bet neloģiski. Pieļauju, ka, atlaižot Miķeli Rēdlihu un Gintu Meiju, bija mēģinājums sapurināt komandu. Mērķis gan netika sasniegts, jo zaudējumi turpinās. Jā, Miķeļa un Meijas pienesums uzbrukumā gūto vārtu vai rezultatīvo piespēļu izteiksmē bija vairāk nekā niecīgs, bet, paskatoties Konstantīna Komareka vai Meta Vaita +/- rādītājus (-10 pirmajam, -11 otram), arī rodas jautājumi (raksts tapa vēl pirms šo hokejistu ievietošanas atteikumu draftā - aut.). Vaits gan pēdējos trīs mačos ir labi sevi parādījis, bet uzbrucējam, kā savulaik teica Haralds Vasiļjevs, tomēr ir arī kas jāiemet ne tikai podā, bet arī vārtos. Ja "Dinamo" vēl ir glābjams, tad to izglābs Miks Indrašis, kurš pēc izcili sūdīga sezonas sākuma ir atgriezies savā līmenī. Snaiperis un līderis, kurš atguvis pārliecību un šķiet vienīgais, kurš bez aizsargiem var iemest. Diemžēl viens nav karotājs...

Pundurs: Lai arī, manuprāt, šosezon "uz papīra" sastāvs ir spēcīgāks kā pagājušajā sezonā, rezultāti nav uzlabojušies. Pilnībā piekrītu domai, L. Tambijevs: "Rīgas "Dinamo" sistēma -...ko savulaik intervijā izteica Leonīds Tambijevs, kurš arī bija viens no kandidātiem uz "Dinamo" galvenā trenera amatu: ""Dinamo" redzu sava veida sistēmu - desmit ārzemnieki - galvenais ir trāpīt ar tiem, lai viņi būtu līderi." Šosezon tas nav izdevies. 2018./19. gada sezonā Līnuss Videls un Metjū Majone bija starp visas līgas līderiem, un komanda tikai par punktu atpalika no izslēgšanas turnīra. Viens no filmas "Kriminālās Ekselences Fonds" galvenajiem varoņiem mūždien sūdzējās par savu "sačakarēto karmu", un brīžiem nepamet sajūta, ka līdzīgi ir arī Rīgas "Dinamo" – Covid-19 uzliesmojumi sezonas laikā, mūžīgās neskaidrības ar finansējumu, arī ievērojamais sabiedrības nosodījums, kas redzams kaut vai Sportacentrs.com komentāru sadaļā.

1 2 47 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2020-12-02 18:33, pirms 3 gadiem
Nesapratu kāpēc Rīgas ''Aklās zarnas'' vispār būtu jāglābj?
Labāk būtu diskutējuši kā stiprināt OHL.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 18:37, pirms 3 gadiem
kas par ekspertu sastāvu, monstruāli.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 18:41, pirms 3 gadiem
Kāpēc ir uzskats, ka OHL nevar būt pilnvērtīgs fārmklubs? Mums jaunie un rezervisti nevar progresēt pret Olimp, Mogo u.c. večiem , kas ir jau pudu sāls apēduši hokejā? Kāpēc tā ir jānoniecina vietējais čempis. Kaut kā arī Sējējs būdams superprofesionālis un guru (savās iedomās protams) hokejā kaut kā nespēj ar Liepāju večus apspēlēt. Ja jau ir tik švaki, tad vajag visus apspēlēt.

  -3 [+] [-]

, 2020-12-02 18:42, pirms 3 gadiem
Vistīrākie meli, ka tikai Rīgas ''Aklās zarnas'' Kolhoza līgā viss stiprāk ietekmēja COVID-19. Vienīgā starpība, ka Rusņas komandas nedevās karantīnās, bet spēlēja ar jauniešiem.
Lai muldoņas paskatās cik spēles tas pats SKA nospēlēja ar jauniešu sastāvu, un pie tam ar Rotenbergu pie stūres.

     [+] [-]

, 2020-12-02 18:43, pirms 3 gadiem
Visiem prēmijas un uz jauno gadu katram Bentliju uv vārtu sargiem katram divus Bentlijus

     [+] [-]

, 2020-12-02 19:04, pirms 3 gadiem
Protams, ka Covid nav galvenais iemesls. Sezonas sākumā veselie Dinamo spēlēja pret vīrusa novārdzinātiem pretiniekiem ar daudziem jauniešiem sastāvā un tāpat zaudēja.

Iemesli: neprofesionāla vadība -> trenera izvēle -> viņa leģionāru izvēle nu un tad var likt arī naudu

  -2 [+] [-]

, 2020-12-02 19:04, pirms 3 gadiem
Nu cik zinu Covid 19 ietekmeja visus. Kā glābt? Nomainiet Skudru pret kko normàlu,lai parādās kkada spēle....tapat jau skaidrs ka kārtējā sezona ir pakāsta...dodiet iespēju kādam normalam trenerim

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 19:28, pirms 3 gadiem
Jā,komandā nav optimisma un uzvaras gribas. Ārzemniekiem pie vienas vietas kluba vieta tabulā,galvenais,ka maksā. Žēl,ka visu nosaka nauda nevis patriotisms. Ja uzvarēsim 2 mājas spēles,cerības nepalikt pēdējiem līga saglabāsies. Ja būtu vārtsargi normāli,šis uzdevums ir izpildāms.

     [+] [-]

, 2020-12-02 19:31, pirms 3 gadiem
Kā glābt; dodiet spēlēt jaunajiem Latviešu džekiem, mazāk paļauties uz ārzemniekiem. Tur jau baigās taktikas nevajag, vajag lai katrai spēlei džeki ar lielām emocijām iziet laukumā. Tā kaujas spara nav redzams pāris gadus! Ziedošanās tieši katrai spēlei nav. Protams, katru spēli ar skriešanos neuzvarēs, protams jaliek klāt arī taktika.

Dodiet taču spēlēt: Rihardam Bukartam, Zabusonam, Danielam Bērziņam, Jānim Jakam, Denisam Fjodorovam, Rūdolfam Polcam, Jānim Švanenbergam (protams čaļus marinējot pa 4 maiņu, nekas spožš neizveidosies, citreiz arī lai dzirkstele aizdedzas acīs čaļiem jādot iespēja uazspēlēt arī 1-2 maiņa. Nevar tā ka ārzemnieki visu laiku spēlē pirmajās maiņas, bet lielu rezultātu no tā nedot. Nosauktie čaļi visnotaļ ir talantīgi, bet baigi cenšamies aizrauties ar ārzemniekiem, tas nenesīs rezultātu, labāk sabalansēti vienādu komandu, nevis nesavāktu komandu, kad nav nekāda balansa.

Žēl šī visa skata ar Dinamo!
Jā saprotams, ka bija pandēmijas saraustījumi, bet jau ir pagājis laiks, komandai vajadzēja ieskrieties un sākt rādīt rezultātu.

Komentējot situāciju par vārtsargiem es personīgi labāk šosezon liktu vārtos Jučeru no Liepājas kluba, procents ir visnotaļ labs un stabils sniegums vārtos. Vai arī dotu spēlēt jaunajiem vārtsargiem (kāda nozīme, kad ārzemju vārtsags stāv vārtos, bet pašmāju vārtsargiem neļauj attīstīties un krāt spēļu pieredzi plus mīnus profesionālā līgā).

  +3 [+] [-]

, 2020-12-02 19:33, pirms 3 gadiem
Kluba mērķis ir apgūt krievu naudu, ne vairāk ne mazāk. Kādi te vēl tālredzīgi plāni vai kluba glābšanas?

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 19:34, pirms 3 gadiem
Baigie eksperti
Vienīgos un īstos ekspertus var atrast komentāros pie rakstiem par čekista utaino un žīdu varzu

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 19:37, pirms 3 gadiem
Skatoties kā šosezon spēlē čekista utaino un žīdu varza Petķas vadībā,tad Ankepons pagājušsezon bija super treneris.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 19:54, pirms 3 gadiem
Ja mēs mēģinām ar kaut kādu veselo saprātu skatīties uz to kas notiek RD un piemērot tam normāla profesionālā kluba reālijas, tad pirmais un galvenais klupšanas akmens ir neadekvātās ekspektācijas no līdzjutēju un, iespējams, arī vadības puses.

RD pēdējās sešas sezonas nav bijusi PO zonā, esot tuvāk vai tālāk no tās. Pēdējo 8 sezonu laikā - tikai reizi izdevās sasnieg PO. Pagājušajā sezonā komanda bija pirmspēdējā savā konferencē.

Šajā vasarā RD nomainījās VISS (izņemot tikai Savikcki un Co), tātad var teikt, ka ir sākusies pārbūve pēc Ankipāna laikiem. Pat bez kovidnieka un budžeta vākšanas sarežģījumiem, komandai esot dziļā pārbūvē, nav nekāda pamata no tās kaut ko gaidīt.

Jā, ilgi nav bijis rezultāta, nav bijuši plejofi, ir jauns treneris, pat tīri OK treneris, daudz jaunu kadru un tāpēc daudziem sākās "Tūlīt būs!" eiforija, bet nebūs. Nav iemesla, lai būtu.

Par piemēru var ņemt jebkuru NHL komandu. Vai tā būtu Pitsburga, kurai pirms un pēc lokauta gāja ĻOTI slikti, vai tā būtu Čikāga, vai Losandželosa, vai Bostona, vai Vašingtona, vai Sentluisa. Tām visām bija laiks, kad bija izrakta dziļa būvbedre un tā nebija ne sezona un ne divas.

Prasīt rezultātu no šādā pārbūvē esošas komandas ir bezjēdzīgi.

Piemēram, pašlaik viena no iepriekšējo 20 gadu labākajām komandām, Detroita, ir pārliecinoši pēdējā visā līgā. Vai par to kāds raud? Nu, gan jau, ka kāds, varbūt, ir arī raudātājs, taču Aizermans veido jaunu komandu, kas, varbūt, atgriezīs Stenlija kausu hokejtaunā. Par esošajiem rezultātiem visiem ir diezgan po.

Tiesa, ir cits moments. Tas kā šo laiku vērtēs pēc gadiem 10 kopumā ir atkarīgs no tā, kas tiks izdarīts pašlaik. Kā komanda būvēsies vai nebūvēsies un pērsies pa tiem dubļiem, ko paši būs sataisījuši.
Un te jau vairāk ir atkarīgs no Savicka un Co, nevis Skudra, jo, lai strādātu uz 3-5 sezonām (tas ir laiks, kad var sataisīt labu komandu), vajag stabilu finansiālo pamatu.

Tas finansiālais aspekts arī ir tas, kurš jāizvirza par prioritāti nākotnei. Tas arī visu ja ne glābs, tad padraīs paredzamu.

+

Kas nav bijis ne pie viena trenera - saprotams darbs ar HKR. Es neesmu no tiem, kas saka, ka jaunie jāņem sastāvā tāpēc, ka viņi ir jaunie, nē, viņiem vajag sevi pierādīt, taču ir jābūt skaidrai un godīgai sistēmai kā tie jaunie tiek iespēlēti. Pagaidām visi jaunie ir bijuši tāpēc, ka... nu, viņi vnk ir kā caurumu pildītāji.

Jā, tas, protams, arī nozīmē, ka ar viņiem ir jāstrādā SISTĒMAS ietvaros, nevis MHL spēlē kā sanāk, DR spēlē kā sanāk, nu un, ja kas, paņem kādu jauno. Sistēma - kad MHL komandā tiek GATAVOTI jaunieši KHL. Sanāks no viņiem kaut kas, nesanāks - tas ir cits jautājums, bet, manuprāt, nav šīs treneru darba pārmantojamības. Vismaz līdz šim tādu skaidru līniju nav izdevies saskatīt.

  +6 [+] [-]

, 2020-12-02 20:07, pirms 3 gadiem
Man liekās ar NHL komandām te salīdzināt ir pēdējās muļķības.Viena ivienkārša iemesla dēļ.mums nenotiek nekāda pārbūve komandā Miņina kungs.Pirms katras sezonas iesākums sākās ar naudas meklēšanu,tad komandas vākšanu un ar leģionāru piesaisti ir tā ,kas palicis pāri.Par komandas pārbūvi vai būvēšanu to grūti nosaukt.Aigars Cipruss izteicās ļoti precīzi,no vadības puses tiek darīts viss,lai klubs EKSISTĒTU.Lūk,tas arī ir galvenais viņu uzdevums.Pārējais viss,kā šeit mīl viens rakstīt,ir tikai lirika.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 20:11, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Man liekās ar NHL komandām te salīdzināt ir pēdējās muļķības.Viena ivienkārša iemesla dēļ.mums nenotiek nekāda pārbūve komandā Miņina kungs.Pirms katras sezonas iesākums sākās ar naudas meklēšanu,tad komandas vākšanu un ar leģionāru piesaisti ir tā ,kas palicis pāri.Par komandas pārbūvi vai būvēšanu to grūti nosaukt.Aigars Cipruss izteicās ļoti precīzi,no vadības puses tiek darīts viss,lai klubs EKSISTĒTU.Lūk,tas arī ir galvenais viņu uzdevums.Pārējais viss,kā šeit mīl viens rakstīt,ir tikai lirika.
Tāpēc arī bija komentāra pirmā rindkopa.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 20:31, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kluba mērķis ir apgūt krievu naudu, ne vairāk ne mazāk. Kādi te vēl tālredzīgi plāni vai kluba glābšanas?
naudu var apgūt dažādi.
tagad primitīvi runājot ģinamo naudu apgūst - to vienkārši nodzerot vai/un nospēlējot toto! tas ir alkānam (savickijam) vari dod cik gribi naudu, tā visa tiks bezjēdzīgi notriekta un uz pohām (pavasarī) atkal tiks kļančīta naudu nākošajai dropei

es ja godīgi pat nesaprotu, ko te ekspertēt. pat lielākajam profānam sportā jābūt skaidrs , ka savickijs ģinamo ir pārvērtis par krievu līgas miskasti...

pirmais kas būtu jādara, tas ir krievu naudas apguvējs būtu jāmaina. vai savickijam jāpārstāj dzert un/vai toto spēlēt!

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 20:40, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: pirmais kas būtu jādara, tas ir krievu naudas apguvējs būtu jāmaina. vai savickijam jāpārstāj dzert un/vai toto spēlēt!
Un, kā pats domā, vai tas vispār ir iespējams? Nu, tā maka turētāja maiņa?

Šaubos vai naudas devējus un vietējos tās apgūšanas menedžerus saista tikai hokeja klubs, tāpēc visas runas, ka Savickis varētu nebūt RD ir no fantastikas plauktiem.
Precīzāk, ja nebūs Savickis, tad, visdrīzāk, nebūs arī RD.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 20:41, pirms 3 gadiem
Vajag nosaukumu nomainīt. Jābūt tā - Rīgas Patrioti.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-02 20:44, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: kas par ekspertu sastāvu, monstruāli.
Es trīs reizes lasīju, ko tu tur uzrakstīji. Divas reizes izlasīju vārdu menstruāli, trešā reizē sapratu, ka tur rakstīts - monstruāli.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 20:45, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un, kā pats domā, vai tas vispār ir iespējams? Nu, tā maka turētāja maiņa?

Šaubos vai naudas devējus un vietējos tās apgūšanas menedžerus saista tikai hokeja klubs, tāpēc visas runas, ka Savickis varētu nebūt RD ir no fantastikas plauktiem.
Precīzāk, ja nebūs Savickis, tad, visdrīzāk, nebūs arī RD.
Maskavā tādus jautājums lemj.
Domā savickijs ir kaut kāda nenostumjama figūra čekā?
Par naudu un caur kurieni nauda iet lemj krievi, nevis te kāds...
redzot kā krievi pie sevis maina naudas turētājus un plūsmas, nekas no fantastikas tas nav...

  +3 [+] [-]

, 2020-12-02 20:52, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Maskavā tādus jautājums lemj.
Domā savickijs ir kaut kāda nenostumjama figūra čekā?
Par naudu un caur kurieni nauda iet lemj krievi, nevis te kāds...
Vēsture, protams, rāda, ka neaizstājamu cilvēku nav arī pie Feliksa Edmundoviča ideju sekotājiem, taču, lai tas notiktu iemeslam ir jābūt kaut kam daudz nopietnākam, nevis vietējās hokeja komandas vājajai spēlei.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 20:55, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: naudu var apgūt dažādi.
tagad primitīvi runājot ģinamo naudu apgūst - to vienkārši nodzerot vai/un nospēlējot toto! tas ir alkānam (savickijam) vari dod cik gribi naudu, tā visa tiks bezjēdzīgi notriekta un uz pohām (pavasarī) atkal tiks kļančīta naudu nākošajai dropei

es ja godīgi pat nesaprotu, ko te ekspertēt. pat lielākajam profānam sportā jābūt skaidrs , ka savickijs ģinamo ir pārvērtis par krievu līgas miskasti...

pirmais kas būtu jādara, tas ir krievu naudas apguvējs būtu jāmaina. vai savickijam jāpārstāj dzert un/vai toto spēlēt!
Pats gudrākais! Visu zin un visu paspēj! Pat ar Juri kopā kārtis uzspēlēt un šnabi iedzert.....

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 20:55, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vēsture, protams, rāda, ka neaizstājamu cilvēku nav arī pie Feliksa Edmundoviča ideju sekotājiem, taču, lai tas notiktu iemeslam ir jābūt kaut kam daudz nopietnākam, nevis vietējās hokeja komandas vājajai spēlei.
protams.
kā piemēru teikšu, pirmais kaut vai Gazproms zaudējot monopolu Latvijā un savickijam to nenolobējot tiek izmests miskastē savickijs...

otrais piemērs Jokerit kad naudas plūsmas avots tiek nomainīts no Gazprom uz Nornikel tiek nomainīts naudas apguvējs...

  -2 [+] [-]

, 2020-12-02 21:02, pirms 3 gadiem
Šoreiz nesapratu J.Miņina komentāru - kāpēc ir salīdzinājums ar NHL un pārbūvi.

Un nepiekrītu, ka esošais rezultāts jau ir izspiests maksimums. Ir vēl rinda komandu ar līdzīgiem budžetiem un problēmām. Minskai tā neskaidrība un problēmas vasarā bija vēl lielākas, bet ar jēdzīgu darbu - rezultāts krietni labāks.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 21:04, pirms 3 gadiem
Bļaķ, kāpēc nav uzjautāts OlyBet eksperta Guntara Pastes viedoklis??

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 21:05, pirms 3 gadiem
Obļa, Ulvis Brože ir eksperts...?

  +2 [+] [-]

, 2020-12-02 21:08, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Obļa, Ulvis Brože ir eksperts...?
Tagad visi ir eksperdi
Nav kur nospļauties, lai kādam netrāpītu
Ne tikai hokejā

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 21:10, pirms 3 gadiem
Daniel rakstīja: Šoreiz nesapratu J.Miņina komentāru - kāpēc ir salīdzinājums ar NHL un pārbūvi.

Un nepiekrītu, ka esošais rezultāts jau ir izspiests maksimums. Ir vēl rinda komandu ar līdzīgiem budžetiem un problēmām. Minskai tā neskaidrība un problēmas vasarā bija vēl lielākas, bet ar jēdzīgu darbu - rezultāts krietni labāks.
Pasaki kāds ir Rīgas budžets un kāds ir Minskas budžets.
Pasaki kādas vasaras problēmas Minskai bija lielākas kā Rīgai

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 21:14, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nesapratu kāpēc Rīgas ''Aklās zarnas'' vispār būtu jāglābj?
Labāk būtu diskutējuši kā stiprināt OHL.
Kas tur ko diskutēt attiecībā uz OHL stiprināšanu? Vienmēr atradīsies pa kādam Pikānam vai Martinsonam kuriem naudas nav žēl... kas OHL ietvaros nozīmēs 2-3 grandus, tālāk 3-4 sastāvi kas ir studenti/pusamatieri/u-vecumu pāraugušie kuri vēl slidas negrib karināt... Pluss vēl viena bērnu komanda.. Še tev OHL

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 21:19, pirms 3 gadiem
Sen zināms, ka visu zema līmeņa komandu komplektācijas princips
Ir viena vadošā maiņa, kas reāli taisa rezultātu 5 uz 5 un vairākumā
Tiem maksā 65% budžeta
Kīpers, kas ķer cik var plus vēl pārīti, ko nevar - tam vēl 25% naudiņas
Pārējie ir statisti, kuru uzdevums vārīt pēc iespējas mazāk siūdu
Vot i visa matrjoška

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 21:25, pirms 3 gadiem
Nafig vispār jāglābj čekista privātklubs? Jānoskalo klozetā, un basta!

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 21:37, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Sen zināms, ka visu zema līmeņa komandu komplektācijas princips
Ir viena vadošā maiņa, kas reāli taisa rezultātu 5 uz 5 un vairākumā
Tiem maksā 65% budžeta
Kīpers, kas ķer cik var plus vēl pārīti, ko nevar - tam vēl 25% naudiņas
Pārējie ir statisti, kuru uzdevums vārīt pēc iespējas mazāk siūdu
Vot i visa matrjoška
Ja var painteresēties, no kurienes šādi aprēķini?
Ja, atkal, ņem par piemēru NHL, tad viss ir "mazliet" citādāk.

Aizvadītās sezonas vārgākajai komandai, Red Wings, pirmā maiņa, ar visiem aizsargiem, saņēma 21.34% no budžeta, vārtsargi (abi divi) - 10.29% (un Hovarda alga skaitījās liela - 4 miljoni).

Par kaut kādiem 65% pirmajai maiņai un 25% vārtsargam, t.i. 90% sešiem spēlētājiem - absolūta profanācija.

     [+] [-]

, 2020-12-02 21:46, pirms 3 gadiem
Jau tūlīt pēc Šuplera laika normāli cilvēki teica-kamēr nebūs līdzekļu ar kuriem piesaistīt hokejistus,noturēt labākos spēlētājus klubā vairākas sezonas,tikmēr šis čekista projekts ir blefs,tāpat kā blefs bija "Latvijas izlases bāzes klubs",kurš pašreiz labi redzams.
Te taču nav nekā nopietna-lejam katru sezonas sākumā ūdeni caurā spainī un gaidām,ka tas būs pilns . Viss ir elementāri vienkārši,bet katru gadu rīko milzīgas diskusijas par to,kāpēc neiet kā gribētos.
Karalis taču ir kails(kā no zināmās pasakas,kad bērns,kas pasacīja visiem redzamu patiesību).
Komplektēšana saucas-darām uz dullo,mošk,šitie viduvējie izšaus.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-02 21:58, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Sen zināms, ka visu zema līmeņa komandu komplektācijas princips
Ir viena vadošā maiņa, kas reāli taisa rezultātu 5 uz 5 un vairākumā
Tiem maksā 65% budžeta
Kīpers, kas ķer cik var plus vēl pārīti, ko nevar - tam vēl 25% naudiņas
Pārējie ir statisti, kuru uzdevums vārīt pēc iespējas mazāk siūdu
Vot i visa matrjoška
Būs kāds piemērs?
Šķiet, ka Dinamo pirmā sezona atbilst, bet tur jau nebija pat 50% pirmajai maiņai!

  -2 [+] [-]

, 2020-12-02 23:04, pirms 3 gadiem
Ja kaut ko maksā, tad jāturpina atslidot. Visa glābšana. Bišķi kauns ir. Ja hokeja fanu aprindās ārvalstīs kādreiz prasīs no kurienes esi? Teikšu, ka no Austrijas!
1 2 47 komentāri