Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" kapteinim Korņilovam diskvalifikācija līdz 1. decembrim

Agris Suveizda

"Liepājas" kapteinim Korņilovam diskvalifikācija līdz 1. decembrim
"Liepājas" kapteinis Dmitrijs Korņilovs darbībā
Foto: HK "Liepāja"

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārā komisija pieņēmusi lēmumu līdz 1. decembrim diskvalificēt čempionvienības "Liepājas" kapteini Dmitriju Korņilovu par rupjību finālsērijas piektajā spēlē.

Ogres "Kurbads" Liepājā svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 5:1 un sērijā tobrīd pietuvojās līdz 2-3. Šajā mačā nervi neizturēja liepājnieku kapteinim Dmitrijam Korņilovam, kurš vēlējās izrēķināties ar pretinieku spēlētājiem un saņēma 5+20 minūšu sodu. Sekoja divu spēļu diskvalifikācija, kuras dēļ Korņilovam finālsērija bija noslēgusies.

Taču Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārā komisija nav aprobežojusies ar divu maču sodu un pēdējā sēdē Korņilova sakarā pieņēma vēl divus lēmumus. Pirmkārt, tā kā Korņilovs sezonas laikā divas reizes tika noraidīts uz 25 minūtēm, vienu reizi uz 5+20 minūtēm un četras reizes uz 10 minūtēm, viņam piemērota diskvalifikācija līdz 2016. gada 1. decembrim, kā arī nosacīta diskvalifikācija līdz 2016./17.g. sezonas beigām.

Un, otrkārt, ņemot vērā Starptautiskās hokeja federācijas pāreju reglamentu un Latvijas Hokeja federācijas pāreju noteikumus, Korņilovam diskvalifikācijas laikā ir liegts pāriet uz jebkuru klubu jebkurā valstī. Latvijas čempionāta regulārajā sezonā 33 gadus vecais uzbrucējs aizvadīja 21 spēli un sakrāja 26 (16+10) punktus un 117 soda minūtes, savukārt izslēgšanas spēlēs viņam pieci mači, divas piespēles un 45 soda minūtes.

Citi lēmumi

1. Par U 16 grupas spēli starp Brocēnu NBSS un HS Rīga komandām š. g. 26. janvārī pēc LHF valdes lēmuma komisijai vēlreiz pārskatīt minētās spēles rezultātu.
Klausījās: spēles sekretāru A. Vītolu un Brocēnu NBSS hokejistus, kuri apstiprināja iepriekš paskaidrojumos rakstīto, ka komandas ceturtie un uzvaru nesošie vārti gūti pareizi, jo J. Kvēlem-Kvālam nav bijis jāatrodas uz sodīto spēlētāju soliņa, jo incidentā laukumā nav piedalījies un ieraksts spēles protokolā ir tikai sekretāra kļūda.
Savukārt HS Rīga spēlētāji apstiprināja savu paskaidrojumos rakstīto versiju, ka J. Kvēle-Kvāls kopā ar viņiem piedalījies incidentā laukumā un saņēmis 2 minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju, kas arī bijis incidenta sākums.
Disciplinārā komisija, pēc HS Rīga trenera J. Ozola protesta saņemšanas, savā 5. februāra sēdē lēma, ka Brocēnu NBSS komandas gūtie ceturtie vārti anulējami, jo tos guvis spēlētājs, kuram bija jāatrodas uz sodīto spēlētāju soliņa. Spēles rezultāts noteikts 3:3 un klubiem jāvienojas par pēcspēles metienu izpildes vietu un laiku uzvarētāja noskaidrošanai. LHF valde šo lēmumu apstiprināja tikai sadaļā spēles rezultāts 3:3, atceļot pēcspēles metienus.
Savukārt pēc komandas Lido iesnieguma par Brocēnu NBSS – HS Rīga spēles rezultāta 3:3 pārskatīšanu, LHF valde savā 7. aprīļa sēdē nolēma uzdot disciplinārajai komisijai vēlreiz izskatīt minēto jautājumu, jo, mainot spēles rezultātu uz 4:3 Brocēnu NBSS labā pirmo vietu U 16 grupā var iegūt Lido komanda, pie rezultāta 3:3 – pirmajā vietā varētu būtu HS Rīga komanda.
Nolēma:
1.1.Ņemot vērā radušos situāciju lūgt LHF valdi papildināt 2016. gada LBJMH nolikuma sadaļu U 16 grupa ar tekstu: uzvarētāja noskaidrošanai iespējams nozīmēt izšķirošo finālspēli par pirmo vietu.
1.2. Atstāt spēkā Brocēnu NBSS – HS Rīga spēles rezultātu 3:3, saskaņā ar LHF valdes lēmumu.
1.3. Noteikt, ka gadījumā ja HS Rīga komanda atlikušajā U 16 grupas spēlē pret Daugava komandu gūs uzvaru, nozīmēt izšķirošo finālspēli U 16 grupas uzvarētāja noteikšanai starp HS Rīga un Lido komandām.

2. Par Venta 2002 iesniegumu vēlreiz pārskatīt 7. aprīļa LHF valdes lēmumu par spēles Venta 2002 – Prizma/Pārdaugava I līgā rezultāta 5:4 Prizma/Pārdaugava labā atstāšanu spēkā, pamatojoties uz to, ka divus vārtus uzvarētāju komandai guvis spēlei nepieteikts hokejists, ko neapstiprina spēles protokols, kurā minētais hokejists ir ierakstīts.
Nolēma:
2.1. Pamatojoties uz LHF statūtiem disciplinārā komisija nav tiesīga pārskatīt vai mainīt LHF valdes lēmumu tāpēc Venta 2002 atkārtotais iesniegums netiek izskatīts.

Izmantotie resursi:
LHF disciplinārā komisijas sēdes prot. Nr.11

  -2 [+] [-]

, 2016-04-15 11:11, pirms 8 gadiem
Te nu bija divu spēļu diskābelis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 11:21, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Kur bija liela atšķirība Adamoviča un Korņīlova izdarībās?Tikai soda lielumā?LHF sūnu ciems,kāds Lipmans lhf prezidents,anābs,tāda līga.
Ja pareizi atceros, tad atskiriba bija gan. Nekada gadijuma neattaisnoju Adamovicu, bet nu iemesls vina ricibai bija epizode pirms tam - pretinieks vinu iegruda apmale, vins vienkarsi atbildeja uz rupjibu pret rupjibu. Bet tas ko darija Kornilovs, neliekas nekados ramjos. Pat NHL ta nedara.
It ka jau logisks lemums no LHF puses - ja jau to sodu tik daudz Kornilovam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 11:32, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Kā varēja iegrūst bortā,ja liepājnieks bija pie borta,lienot ārā no Adamoviča aoskāvieniem viņš nokrita,kur arī dabūja sitienus,guļot uz ledus.
Bija jau pirms tam kaut kada bakstisanas pie apmales, kas noveda pie ta konflikta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-15 11:43, pirms 8 gadiem
Sods pamatots un pelnīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-04-15 11:53, pirms 8 gadiem
Jā, Adamoviča gadījums nav ne ar ko īpaši labāks.
Bet cik es saprotu, tad šis lēmums ir ne tik daudz par konkrēto gadījumu, bet gan par spēlētāju kā tādu un viņa jau ļoti ilgo vēsturi.
Ja tik īsā sezonā, kāda ir LAČ ar 30 spēlēm, spēlētājs spēj sataisīt tik daudz mēslu, tad vienā mirklī tas spēlētājiem un līgas vadībai sāk pieriebties. Un es domāju, ka visi saprotat, ka tie nav sodi par izrunāšanos vai solīdiem džentelmeniskiem kautiņiem.
Un, protams, šī vēsture neaprobežojas ar šo sezonu vien. Par piemēru var atkal ņemt jau bieži apspriesto r2000 un ogres gadījumu: https://www.youtube.com/watch?v=tUL...
Šoreiz piekrītu šim lēmumam un uzskatu, ka sen bija laiks. Lai vai kā LAČ līmenis būtu paaugstinājies pēdējos gados, tā tomēr ir pusprofesionāla līga labākajā gadījumā un liela daļa spēlētāju to dara prieka un patikas pret spēli dēļ. Nu nevajadzētu tur būt tādai uzvedībai kā Korņilovam. Hokeja laukums nav vieta, kur aiziet kādam uzbrukt, jo redz uz ielas nevari cilvēkus sist, jo par to var nākties nopietnāk pasēdēt.
Ir citas vietas, kur vari doties, lai sastaptu savus domubiedrus ar kuriem tad vari pavicināties ar dūrēm.

     [+] [-]

, 2016-04-15 11:54, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Piekrītu,bet Adamovičam arī vajadzēja sodu saņemt.
Korņilovam sods ir nevis par to vienu epizodi, bet kopumā par visiem pārkāpumiem sezonas gaitā, kas notiek sistemātiski, un ne jau pirmo sezonu...neredzu jēgu pat diskutēt un bāzt vienā maisā Adamoviču.
p.s. Korņilovs ne pirmo reizi tā uzvedās savā karjerā un sezonas gaitā un sods ir adekvāts un pamatots... pie tam tas viss ir uzrakstīts LHF lēmumā, par ko sods tā nav viena epizode spēlē pret Kurbadu!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 11:55, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Piekrītu,bet Adamovičam arī vajadzēja sodu saņemt.
Es to epizodi neredzēju, nevaru komentēt.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-15 12:00, pirms 8 gadiem
Cik iedeva tam bezkalendāra radījumam kas sita guļošo Liepājnieku?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-15 12:05, pirms 8 gadiem
Tāpat šī bija pēdēja sezona

  +1 [+] [-]

, 2016-04-15 12:06, pirms 8 gadiem
Pilniibaa atbalstaams leemums..
Var jau izvicinaat duures, izblaustiities, bet tas jau izskatijaas pec vaajpraata leekmes.
Gariigi nelidzsvarots cilveeks.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-15 12:40, pirms 8 gadiem
Šķiet, ka visi aizmirst, ka Korņilovs bija diskvalificēts uz diviem gadiem par rupjību pret Rīga 2000 hokejistiem finālā, kopā ar Lavrenovu. Es nesaprotu, kā tādam cilvēkam vispār var atļaut spēlēt hokeju, plus vēl iecelt par komandas kapteini.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-15 13:36, pirms 8 gadiem
arhivs X rakstīja: Un to raksta cilvēks, kurš tik kvēli aizstāvēja Riekstiņu
Riekstiņš vs Balakuns bija viens pret vienu, pie tam pirmais cimdus nometa Balakuns...atkal izlīda pilnīgais auns ne pa tēmu kā vienmēr, ka tik patirst kaut ko.
p.s. pie tam es neteicu, ka Riekstiņam nebija jādod sods, bet, ka tas ir neadekvāts...visu sezonu šo un nākošo nosacīti. par vienu vienu pārkāpumu. Korņilovs ir sistēmātisks pārkāpējs un klupējs virsū no aizmugures. Ja nejūti atšķirību, tad neko staigā apkārt tik tālāk "pilnīgais auns"...

  +5 [+] [-]

, 2016-04-15 13:40, pirms 8 gadiem
Pelnīts sods. Neattaisnoju Adamoviču, bet Korņilovam šis sods ne jau tikai par pēdējo izgājienu. Viņam summa jau pirms tam pamatīga uzkrājusies. Ja ko tamlīdzīgu vēlreiz izstrādās, jādod mūža diskābeli. Ja grib kauties, lai iet MMA vai kā to sauc ringos.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 13:42, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: Riekstiņš vs Balakuns bija viens pret vienu, pie tam pirmais cimdus nometa Balakuns...atkal izlīda pilnīgais auns ne pa tēmu kā vienmēr, ka tik patirst kaut ko.
p.s. pie tam es neteicu, ka Riekstiņam nebija jādod sods, bet, ka tas ir neadekvāts...visu sezonu šo un nākošo nosacīti. par vienu vienu pārkāpumu. Korņilovs ir sistēmātisks pārkāpējs un klupējs virsū no aizmugures. Ja nejūti atšķirību, tad neko staigā apkārt tik tālāk "pilnīgais auns"...
Tas tak Arhīvs - pilnīgs prāta nabags un trollis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-15 14:00, pirms 8 gadiem
Nekad neesmu sapratis, kāpēc Liepāja sev par kapteini izvēlēja šo kadru. Parasti tādā amatā neliek vispārzināmus atmarozakus.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-15 14:21, pirms 8 gadiem
Korņilovs tak jau sen ir zināms kā totāls šībernieks. Par viņa "talantu" liecina kaut vai fakts, ka 21 spēles laikā pamanījies tikt pie septiņiem disciplinārsodiem. Katrā trešajā spēlē sūdus vārījis. Hokejam ir jābūt atlētiskam un asam, taču atsaldeņus no šīs spēles ir jātur pa gabalu.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-15 14:24, pirms 8 gadiem
arhivs X rakstīja: Ja runājam par atsaldētajiem, tad man ir prātā tikai Adamovičs. Kāpēc viņš nesaņēma adekvātu sodu, man joprojām nav skaidrs.
ja skatītos un apmeklētu LČ hokeju regulāri, tad būtu skaidrs kāpēc Korņilovam tāds sods un Adamovičam nekāds sods...
p.s. iedomājies Korņilovu Kurbada sastāvā pret Liepāju, nez ko tad brēktu Ogres ASK sastāvā viņš ar izcēlies bija ne reizi vien...esot tādām kadram sastāvā, agri vai vēl tas notiktu. pilnīgs sviests no Liepājas puses fanu paust neizpratni par Korņilova sistemātiskiem rupjības sodiem un tagad sekojošo diskābeli...un salīdzināt Riekstiņa kautiņu ar Balakunu vispār šedevrs no tavas puses

  -2 [+] [-]

, 2016-04-15 15:22, pirms 8 gadiem
Vismaz ir par ko pāķiem skribelēt un cepties...

     [+] [-]

, 2016-04-15 15:45, pirms 8 gadiem
Hah, šāds virsraksts Tvnet - Rupeklis Korņilovam piespriež bargu diskvalifikāciju

Nez, kurš tad bija tas bargais rupeklis
';

     [+] [-]

, 2016-04-15 15:45, pirms 8 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Šķiet, ka visi aizmirst, ka Korņilovs bija diskvalificēts uz diviem gadiem par rupjību pret Rīga 2000 hokejistiem finālā, kopā ar Lavrenovu. Es nesaprotu, kā tādam cilvēkam vispār var atļaut spēlēt hokeju, plus vēl iecelt par komandas kapteini.
Veelaak sodu samazinaja liidz 8 speleem

  +1 [+] [-]

, 2016-04-15 16:24, pirms 8 gadiem
arhivs X rakstīja: Ja runājam par atsaldētajiem, tad man ir prātā tikai Adamovičs. Kāpēc viņš nesaņēma adekvātu sodu, man joprojām nav skaidrs.
Razgala māsasdēls! Blatņiks, ibio
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-16 00:22, pirms 8 gadiem
Neaizstāvu Korņilovu,bet,ir vēl viens aspekts,viņam tak 1:1 neviens neļautu izvicināt dūres.Varbūt vajadzētu mainīt "likumus"?NHL-ierasta parādība,tādēļ jau viņus sauc par policistiem,kas neļaus ņirgāties par komandas biedriem. Tur tas būtu vienkārši fighting sods.Bet,te jau visi,sākot ar provokātoriem Saliju un Grundmani ir mī.... Es šeit par to,ka tādas rupjības varētu nebūt,ja tiesneši ļautu nomest cimdus. Pēc Adamoviča izgājiena likās,ka LHF ir aizgājusi priekšlaicīgā atvaļinājumā,bet,kā izrādās NĒ! P.S- Man nav nekā personīga pret Kurbadu un vēl jo vairāk pret viņu faniem,kas šo finālu padarīja neaizmirstamu un mēs laikam zaudējām fanošanas atraktivitātē Tā tik turpināt!