Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

A.Kulda ar 1+1 sekmē uzvaru Austrijā, Punnenovs atvaira 32 metienus Šveicē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

A.Kulda ar 1+1 sekmē uzvaru Austrijā, Punnenovs atvaira 32 metienus Šveicē
Artūrs Kulda. Foto: René Krammer/CHL

Šodien Eiropas hokeja līgās spēles aizvada Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. ''Villach'' uzvaru ar 6:5 Austrijas līgā pār ''Fehervar AV19'' ar vārtiem un piespēli sekmēja latviešu aizsargs Artūrs Kulda. Zviedrijas otrajā līgā precīzas piespēles Rihardam Marenim un Renāram Krastenbergam, bet Šveices otrajā līgā Tomam Andersonam. Šveices augstākajā līgā Ivars Punnenovs atvairīja 32 metienus, nodrošinot ''Lausanne'' uzvaru.

• Somijas augstākajā čempionātā zaudējumu piedzīvoja Oskara Batņas ‘’Jukurit’’, kas ar 3:4 piekāpās ‘’Karpat’’. Batņa spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadīja 14:31 minūti, kurā uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem, nopelnīja vienu noraidījumu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-2). Ar 11 punktiem ‘’Jukurit’’ turnīra tabulā ieņem 13. vietu 15 komandu konkurencē.

• Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā Georga Golovkova ‘’Almtuna’’ pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja ‘’Djurgarden’’. Golovkovs spēlēja otrajā maiņā un divas reizes meta uz vārtiem, taču ar punktiem neizcēlās. ‘’Almtuna’’ ar astoņiem punktiem atrodas astotajā vietā.

• Citā spēlē Kristera Gudļevska un Riharda Mareņa ‘’Modo’’ ar 1:5 kapitulēja pret ‘’Bjorkloven’’, tādējādi piedzīvojot pirmo zaudējumu sezonā. Gudļevskis atvairīja 36 no pretinieku izdarītajiem 40 metieniem, bet Marenis piedalījās vienīgajos kluba gūtajos vārtos, izdarot rezultatīvu piespēli. Vēl hokejists piecas reizes meta uz vārtiem un nopelnīja vienu noraidījumu. Ar 13 punktiem klubs ir Zviedrijas otrās līgas līdere.

• Rezultatīvu piespēli ‘’Sodertalje’’ uzvarā ar 5:2 pār ‘’Karlskoga’’ atdeva Renārs Krastenbergs. Viņš rezultatīvi asistēja kluba trešajos vārtos pirmā perioda astotajā minūtē. Kopumā hokejists spēlēja ceturtajā virknējumā, bet ‘’Sodertalje’’ ar astoņiem punktiem ir septītā Zviedrijas otrajā līgā.

• Zviedrijas augstākajā līgā zaudējumu ar 2:3 pēcspēles metienos pret ‘’Timra’’ piedzīvoja Rodrigo Ābola ‘’Orebro’’. Ābols spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadīja 18:45 minūtes, kurās divas reizes meta uz vārtiem un uzvarēja 38.46% iemetienos. Ar 14 punktiem klubs ieņem ceturto vietu čempionātā.

• Rezultatīvā mačā Austrijā Artūrs Kulda ar vārtiem un piespēli palīdzēja ‘’Villach’’ ar 6:5 apspēlēt ‘’Fehervar AV19’’. Kulda asistēja tieši uzvaras vārtos trešā perioda 19. minūtē un iemeta kluba ceturto golu noslēdzošās trešdaļas 15. minūtē. Ar deviņiem punktiem ‘’Villach’’ čempionātā ieņem septīto vietu.

• Šveices otrajā līgā neveiksmi piedzīvoja Haralda Egles ‘’Langenthal’’, kas ar 1:2 piekāpās ‘’Olten’’. Egle spēlēja pirmajā maiņā, laukumā pavadīja 21:26 minūtes, kurās piecas reizes meta uz vārtiem. ‘’Langenthal’’ ar 19 punktiem čempionātā ieņem otro vietu.

• Citā čempionātā spēlē Toma Andersona un Sanda Smona pārstāvētā ‘’La Chaux-de-Fonds’’ papildlaikā ar 3:4 piekāpās ‘’Thurgau’’. Otrā perioda sākumā vienos no vārtiem asistēja Andersons, kurš 19:06 minūtes, to laikā divas reizes metot uz vārtiem. Smons 15:52 minūtes vienu reizi meta uz vārtiem un noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu (-1). Ar 16 punktiem klubs šobrīd ieņem piekto vietu līgā.

• Šveices hokeja čempionātā pārliecinošu uzvaru ar 6:1 pār ‘’Zug’’ izcīnīja Ivara Punnenova un Ronalda Ķēniņa ‘’Lausanne’’. Punnenovs kluba vārtos atvairīja 32 no pretinieku izdarītajiem 33 metieniem, kamēr Ķēniņš laukumā nospēlēja 17:36 minūtes, kurās divas reizes meta uz vārtiem, bloķēja divus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu. ‘’Lausanne’’ ar desmit punktiem ieņem desmito vietu čempionātā.

• Citā spēlē ar precīzu metienu izcēlās Oskars Lapinskis, bet viņa pārstāvētā ‘’Tigers’’ ar 3:5 zaudēja ‘’Ambri-Piotta’’. Lapinskis izcēlās otrā perioda beigās, iemetot kluba otros vārtus. Kopumā viņš laukumā pavadīja 12:37 minūtes, kurās divas reizes meta uz vārtiem un vienu reizi bloķēja pretinieku metienu. ‘’Tigers’’ ar septiņiem punktiem atrodas priekšpēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://liiga.fi/en
https://www.shl.se/p/
https://www.hockeyallsvenskan.se/
https://www.ice.hockey/