Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Kuzminu gaitas Spānijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Jaunajā sezonā Pirmās Nacionālās Spānijas B līgas komandai "Grupo Pinta Torrelavega" pievienojušies divi Latvijas handbolisti Andrejs Kuzmins (attēlā) un Aleksejs Kuzmins, kuras sastāvā aizvadījuši vairākas pārbaudes spēles.

Aleksejs komandai pievienojās jūlija beigās, bet Andrejs kopā ar komandu trenējas tikai vienu nedēļu, kā rezultātā ir aizvadījis tikai vienu pārbaudes spēli.

Gatavošanos sezonā komanda uzsāka Francijā, kur aizvadīja trīs spēles. Lai arī komanda piedzīvoja divus zaudējumus (21:27, 24:25) un izcīnīja vienu uzvaru (30:29), tomēr, pēc komandas preses sekretāra teiktā, Aleksejs bija viens no labākajiem komandas sastāvā.

Pēc atgriešanās no Francijas "Grupo Pinta Torrelavega" tikās ar ASOBAL līgas (spēcīgākā Spānijas līga) komandu "Teka Santander", samierinoties ar zaudējumu 20:27. Arī šajā spēlē sevi no labākās puses parādīja Aleksejs, spēles protokolā atzīmējoties ar četriem gūtajiem vārtiem.

Nākamajā spēlē latviešu pārstāvētā komanda izcīnīja uzvaru ar 25:24, pārspējot "BM. Arroyo" handbolistus no savas līgas. Mūsu handbolists sekmīgi vadīja komandas spēli un izdarīja četrus rezultatīvus metienus. Nākamajā spēlē, kurā Aleksejs guva vienus vārtus, tika piedzīvots zaudējums 24:30 pret līgu augstāk spēlējošo "Barakaldo" komandu.

Pēdējās divas spēles "Grupo Pinta Torrelavega" komanda aizvadīja pret savas līgas komandu "Avilesina", izcīnot divas uzvaras ar 25:17 un 23:20. Komandas preses sekretārs pastāstīja, ka Aleksejs bija vairāk aizņemts ar saspēles vadīšanu, kā rezultātā divās spēlēs atzīmējās tikai ar vienu precīzu metienu. Pēdējā spēle bija arī debija Andrejam, kurš savā pirmajā spēlē guva divus vārtus.

Kā eSports.lv pastāstīja spāņu komandas preses sekretārs, tad abi Latvijas izlases handbolisti atstājuši par sevi labu iespaidu, un uz abiem sportistiem tiek liktas lielas cerības. Atgādinām, ka "Grupo Pinta Torrelavega" komandas mērķis ir iekļūt divu labāko komandu skaitā, kas piedalīsies pārspēlēs par iekļūšanu "Division de Honor B" līgā.

Pirmo Spānijas čempionāta spēli Kuzminu pārstāvētā komanda aizvadīs jau šajā nedēļas nogalē, izbraukumā tiekoties ar "Trapagaran" handbolistiem, kas iepriekšējā sezonā ierindojās desmitajā vietā.