Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Donalds kļuvis par ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Donalds kļuvis par ranga līderi
Lūks Donalds
Foto: PA Wire/Scanpix

Izcīnot dramatisku uzvaru „BMW PGA Championship” turnīrā, par jauno golfa ranga līderi kļuvis Lūks Donalds. Viņš no 1. vietas izstūmis savu tautieti Lī Vestvudu, ar viņu tiekot galā arī šodien pabeigtajā turnīrā.

Zīmīgi, ka „BMW PGA Championship” turnīra uzvarētāju noskaidroja tieši tie divi golferi, kuri sacentās par līdera pozīcijām rangā – Donalds un Vestvuds. Lai kļūtu par pasaules pirmo numuru, Donaldam bija jāfinišē augstākā vietā par savu tautieti. Abi angļi 72 bedrītes izgāja ar vienādu sitienu skaitu, tādējādi bija jāspēlē papildus bedrītes. Čempions tika noskaidrots jau pirmajā no tām, kad Vestvuds trāpīja bumbiņu ūdenī, pēc tam sasmelt izlieto ūdeni vairs nespējot.

33 gadus vecais Donalds par nonākšanu ranga virsotnē: „Tas skan ļoti jauki, vai ne? Šis sasniegums man ļaus būt lepnam par sevi. Protams, vēl ļoti daudz jāstrādā, un būs citi panākumi, bet šobrīd vēlos izbaudīt patīkamo mirkli – kļūšanu par labāko pasaulē. Uzvarēt vienā no nozīmīgākajiem turnīriem pasaulē, sīvi cīnoties ar Vestvudu, ir īpaši. Labāk vairs nevar būt.”

Donaldam 9. turnīru uzvara. Par šīs nedēļas pūliņiem golfa laukumā Lūks tiks atalgots ar 750 000 eiro vērtu čeku.

Izmantotie resursi:
European Tour