Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmieras" aizsardzības balsts Selestīns pārceļas uz Francijas otro līgu

Emils Ozerinskis

"Valmieras" aizsardzības balsts Selestīns pārceļas uz Francijas otro līgu
Žiljēns Selestīns. Foto: Jānis Līgats

Pagājušās sezonas "Optibet" futbola Virslīgas bronzas medaļas ieguvējas "Valmieras" galvenā centra aizsardzības figūra Žiljēns Selestins pārcēlies uz Francijas otro līgu, pievienojoties vienai no turnīra pastarītēm "Rodes".

Aizvadītajā sezonā Žiljēns Selestīns bija pastāvīga vērtība "Valmieras" komandas rindās. 25 nospēlētās Virslīgas spēlēs franču aizsargs sasniedza kopumā lielāko spēles laiku valmieriešu rindās, apsteidzot tuvākos sekotājus Krišu Kārkliņu un Alvi Jaunzemu par vairāk nekā spēles puslaiku.

Vidzemes klubs paziņojis, ka komandas vadošais centra aizsargs, kurš valmieriešu bronzas sezonā guva vienus vārtus, nu atgriezīsies dzimtajā Francijā, pievienojoties Francijas otrās līgas klubam "Rodez". Šī komanda gan ir viena no līgas pastarītēm, pēc 17 nospēlētām spēlēm atrodoties 19. pozīcijā starp 20 Francijas otrās līgas komandām.

Pirms ierašanās "Valmierā" Selestīns karjeru veidoja Beļģijā, spēlējot šīs valsts trešajā spēcīgākajā līgā. 23 gadus vecā Selestīna pāreja vērtējama kā otrā "Valmieras" leģionāru pāreja uz augstāku līmeni. Kā zināms, vasaras pāreju logā nigērietis Tolu Arokodare nonāca Vācijas Bundeslīgas komandā "Koln". Jāpiemin arī ka uz Polijas Ekstraklasi pārcēlās ukraiņu malējais aizsargs Mikola Musolitins, taču viņa šķiršanās no "Valmieras" bija ar skandālu, kas teju maksāja Vidzemes klubam bronzas medaļas un vietu Eirokausos.

Selestīnam pavisam nedaudz pietrūka, lai Sportacentrs.com redakcijas balsojumā iekļūtu Virslīgas simboliskajā B izlasē. Lai gan pēc saņemtajiem punktiem Selestīns bija 22. labākais Virslīgas futbolists Sportacentrs.com balsojumā, taču pozīciju sadalījuma dēļ francūzis palika uzreiz aiz simboliskās B izlases sliekšņa.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-30 22:54, pirms 3 gadiem
Tātad vajag papildinājumu un ne vienu vien, savādāk būs ziepes, ne tikai virslīgā, bet arī Eirokausos.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-30 23:09, pirms 3 gadiem
Valmiera malači. Interesnati, kā viņi spēj vienlaicīgi parādīt rezultātu un pārdot spēlētājus

     [+] [-]

, 2020-12-31 06:13, pirms 3 gadiem
Tolu aizgāja, un uzbrukums palika švakāks. Tagad Kārkliņš ar Selestīnu arī prom, aizsardzībā vispār nekas nav palicis. Ceru, atradīs pienācīgus aizstājējus

     [+] [-]

, 2020-12-31 10:26, pirms 3 gadiem
Paldies Selastīnam par sezonu,šī ir win/win situācija (klubs sasniedz plānoto rezultātu un nopelna no transfēra, bet spēlētājs pāriet uz augstāku līmeni,visi ieguvēji).
Pirms iepriekšējās sezonas situācija bija līdzīga,no vecā sastāva gandrīz nekas nebija palicis pāri ... tāpēc klubā ir vadība kas komplektē jaunu sastāvu un treneri cenšas izveidot konkurētspējīgu komandu .

     [+] [-]

, 2020-12-31 12:01, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Tolu aizgāja, un uzbrukums palika švakāks. Tagad Kārkliņš ar Selestīnu arī prom, aizsardzībā vispār nekas nav palicis. Ceru, atradīs pienācīgus aizstājējus
Kur Kārkliņš?

     [+] [-]

, 2020-12-31 12:41, pirms 3 gadiem
pa cik pārdeva?

     [+] [-]

, 2020-12-31 18:27, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Kur Kārkliņš?
atbrīvots