Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas klubi paraksta Ētikas kodeksu, sezona var sākties

Jānis Pārums

Virslīgas klubi paraksta Ētikas kodeksu, sezona var sākties
Guntis Indriksons un Jānis Mežeckis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Otrdien, 29.martā Olimpiskajā Sporta centrā notikušajā 2011.gada Latvijas Virslīgas čempionāta atklāšanas preses konferencē čempionātā startējošo klubu pārstāvji parakstīja Ētikas kodeksu, kā arī pastāstīja par aktualitātēm savos klubos.

Visu deviņu klubu ("Skonto", "Ventspils", "Liepājas metalurgs", "Daugava", "Jūrmala-VV", "Jelgava", "Olimps", "Gulbene", "FK Jūrmala") pārstāvji parakstīja Latvijas Futbola Ētikas kodeksu, tādejādi apņemoties jaunajā futbola sezonā:

1. Ar vārdiem un rīcību izrādīt cieņu pretiniekiem, tiesnešiem, komandas biedriem, oficiālām personām un līdzjutējiem;
2. Pilnībā aizstāvēt un ievērot godīgas spēles principus – vērsties pret negodīgu spēļu ietekmēšanu peļņas nolūkos, korupciju, krāpšanos, iebaidīšanu, dopingu, viltus pārkāpumiem vai savainojumiem;
3. Pasargāt futbolu no rasisma, huligānisma, korupcijas, ekspluatācijas un citiem spēles ietekmēšanas veidiem;
4. Cienīt pretinieku, uzvarēt godīgi un ar cieņu pieņemt zaudējumu;
5. Apzināties emocionālu izteicienu un negatīvas uzvedības sekas, vienmēr rādīt savu labāko spēli;
6. Dalīties ar savām zināšanām, lai aizsargātu un attīstītu futbolu;
7. Būt atbildīgam par savu rīcību futbola laukumā un ārpus tā;
8. Sadarboties ar mediju pārstāvjiem, ar cieņu attiekties pret mediju darbu;
9. Futbolistiem, treneriem, tiesnešiem, oficiālajām personām un viņu ģimenes locekļiem aizliegts spēlēt totalizatorus un likt likmes uz Latvijas čempionāta un Kausa izcīņas spēlēm, tādejādi nonākot interešu konfliktā;
10. Spēlēt atbilstoši spēles noteikumiem, reglamentiem un FIFA godīgas spēles nosacījumiem, kā arī ievērot Latvijas republikas likumus un normatīvos aktus.

Nedēļas nogalē - jau pirmās spēles

2011.gada Virslīgas čempionāts sāksies jau šajā nedēļas nogalē – 2. un 3.aprīlī ar spēlēm Rīgā, Ventspilī un Daugavpilī. Šogad Latvijas Virslīgā piedalīsies deviņi klubi, kuri izspēlēs čempionātu četros riņķos, tādejādi katram klubam paredzētas 32 spēles. Būtiski, ka šogad neviena komanda ne zaudēs savu vietu Virslīgā, bet devītās vietas īpašnieki sezonas izskaņā aizvadīs pārspēles ar Pirmās līgas 2.vietas ieguvējiem par vietu 2012.gada Virslīgas čempionātā.

Latvijas Virslīgas klubu pieteikumu termiņš ir noteikts līdz ar čempionāta sākumu - 1.aprīlis, savukārt visu klubu pieteikumi, kā arī Virslīgas čempionāta kalendārs, Reglaments un tiesnešu saraksts publicēti LFF oficiālajā mājaslapā: lff.lv

Bez ģenerālsponsora

Šosezon Virslīga spiesta iztikt bez ģenerālsponsora. Līdzšinējais atbalstītājs Latvijas Mobilais Telefons (LMT) Virslīgas čempionātu vairs neatbalstīs, bet naudu novirzīs bērnu futbolam, kas ir mūsu nākotne. Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons pauda pārliecību, ka Latvijā ir grūti izveidot spēcīgo nacionālo čempionātu un konkurētspējīgu klubu, taču valstsvienību gan. Galvenais ir jauno futbolistu audzināšana. "Ja tuvāko gadu laikā uzaudzināsim 10-15 labus futbolistus, tad 3-4 gadu laikā mums būs arī kvalitatīva nacionālā izlase," atzina Indriksons.

Ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis savukārt piebilda, ka turpināsies skaudra cīņa ar tiem, kas piedalīsies totalizatoros, tādejādi neveicinot godīgas spēles principus. Viņš aicināja klubus parakstīt Ētikas kodeksu, ko visi arī izdarīja. Vienlaikus gan Indriksons atzina, ka būtiskākais nav paraksti uz dokumenta, bet gan reālā darbība.

Biedra statusu neiegūs reģistrā neesošas organizācijas

Otrdien, 29.martā notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Valdes sēdē tika nolemts izslēgt no LFF juridisko biedru saraksta organizācijas, kas nav reģistrētas Latvijas republikas Uzņēmumu reģistrā (UR) datu bāzē, kā arī tās, kuras uzsākušas likvidācijas procesu vai ir likvidētas, vai pārtraukušas aktīvu dalību futbola dzīvē.

Organizācijām, kuras pilnā mērā nav veikušas pārreģistrāciju tika noteikts termiņš līdz 2011.gada 30.aprīlim, lai pilnā mērā veiktu pārreģistrāciju, pretējā gadījumā organizācijai nebūs iespēja pretendēt uz Solidaritātes līdzekļu piešķiršanu 2011.gadā. LFF Valde informēs katru organizāciju atsevišķi līdz 2011.gada 08.martam, nosūtot e-pastu par saistībām, ko nepieciešams nokārtot.

Tikmēr organizācijām, kuras iesniegušas dokumentus, lai kļūtu par LFF biedru, noteikts kandidāta statuss ar tiesībām piedalīties LFF organizētajos pasākumos un aktivitātēs.

     [+] [-]

, 2011-03-29 20:00, pirms 14 gadiem
1. neies cauri

  +2 [+] [-]

, 2011-03-29 20:13, pirms 14 gadiem
Cartman rakstīja: 1. neies cauri
Man jau liekas, ka 9. biežāk neievēros!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-29 20:29, pirms 14 gadiem
Visu deviņu klubu pārstāvji parakstīja Latvijas Futbola Ētikas kodeksu, tādejādi apņemoties jaunajā futbola sezonā:

Tātad uz guņu un pārējiem LFF čekistiem tas neattiecas? (№ 2 un № 9)

     [+] [-]

, 2011-03-29 21:03, pirms 14 gadiem
Otrdien, 29.martā notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Valdes sēdē tika nolemts ... ... ... LFF Valde informēs katru organizāciju atsevišķi līdz 2011.gada 08.martam, nosūtot e-pastu par saistībām, ko nepieciešams nokārtot.

29.martā izlēma, ka 8.martā nosūtīs...

Jā, ko gan tie neveiksminieki, pensionāri nespēj.

     [+] [-]

, 2011-03-29 21:05, pirms 14 gadiem
Par interesantu sezonu!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-29 21:15, pirms 14 gadiem
Un tas ir ētikas kodekss? Es kā jurists varu pateikt, ka tas ir smieklīgs. Ētikas kodeksu raksta uz daudzām lapām, kur viss sīki un smalki atrunāts - gan ētikas principi, gan to ētikas komisijas sastāva izveide, izskatīšanas principi un kārtība utt.

Un, kur ir tāda lieta, kā Iekšējās kārtības reglaments par ētikas kodeksa ievērošanu, spēles principiem, totalizatoriem, iekšējām saistībām pret čempionāta rīkotāju, spēlētājiem, spēlēm un citiem pienākumiem utt? Kur ir tās visas prasības? Un, kur ir sankcijas, ja to nepilda?

Vai tiešām šie kungi nekad nav vēlējušies pamācīties no Lielbritānijas, Vācijas, Itālijas vai citu valstu futbola reglamentiem, ētikas kodeksiem utt?

Bet nu no otras puses - šeit iziets uz principu - jo mazāk sarakstīts, jo labāk. Tātad varēs ļoti labi lavierēt un izpeldēt cauri adatas acij, kura ir gana liela.

     [+] [-]

, 2011-03-30 01:23, pirms 14 gadiem
Es neticēdams, ka var būt tik švaki ar ētikas reglamentu, meklēju vai tiešām šie ir vienīgie dokumenti?

Tomēr atradu - LFF: Reglaments / Dokumenti
Ir gan reglaments, ir gan viss pārējais. Tiesa, par tā saturu var diskutēt. Man jau prasītos vairākas lietas uzlabot, lai būtu augstāks līmenis, bet pieļauju domu, ka to nedara dēļ tā, ka tā jau mūsu klubiem ar finansēm ir kā ir. Tātad - nerada liekas problēmas finanšu slogam.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-30 07:48, pirms 14 gadiem
Te jau dažiem " komentētājiem" arī derētu parakstīt ētikas kodeksu,lai pirmām kārtām iztiktu bez savstarpējiem apvainojumiem,bezpierādījumu apvainošanu .Nerakstīt komentus zem vairākiem nikiem utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-30 10:53, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: Piedosim reglamenta nezināšanu avansā, jo LAT futbolam laikam seko līdzi pirmo ziemu
Nesekoju Latvijas futbolam pirmo ziemu. Es tam sekoju daudzus gadus. Tikai man pārsteidz tas, ka, veidojot jaunu Latvijas Futbola virslīgas čempionāta organizāciju, kas šo čempionātu organizēs (iepriekšs organizēja LFF ar LMT atbalstu), pārkopē vai neveido labāku to ētikas kodeksu un pārējos dokumentus, lai čempionāts būtu labāks, novērstu visas tās negācijas, kas bija vērojamas līdz šim.

Es tikai par to.