Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šabala: "Nākamgad vēlos iesist ap 20 vārtu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šabala: "Nākamgad vēlos iesist ap 20 vārtu"
Valērijs Šabala ar balvu
Foto: Zigismunds Zālmanis, NIKON

Par Latvijas gada labāko jauno futbolistu atzītais "Skonto" uzbrucējs Valērijs Šabala sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka nākamajā gadā viņa mērķi ir kļūt par Rīgas spēcīgākā kluba pamatsastāva spēlētāju un gūt ap 20 vārtu.

Šabala tēmē uz "Skonto" pamatsastāvu

"Protams, sajūtas patīkamas. Šī sezona nebija tik veiksmīga kā iepriekšējā, jo nācās cīnīties ar savainojumiem. Tāpat arī apstāklis, ka pirmo sezonu spēlēju tik spēcīgā komandā ar nopietnu konkurenci. Ne vienmēr tiku laukumā klubā, toties izlasē sevi spēju apliecināt. Futbola par daudz nevar būt. Atceros, kad pagājušajā sezonā bija tas pats – spēlēju gan 1. līgā, gan "Olimpā" un arī U-18 izlasē," gada labākais jaunais futbolists Valērijs Šabala uzsver, ka viņam futbola par daudz nemēdz būt.

Vaicāts par nākamās sezonas mērķiem, talantīgais uzbrucējs atzina, ka tēmē uz "Skonto" pamatsastāvu: "Vēlos nostiprināties "Skonto" pamatsastāvā un gūt pēc iespējas vairāk vārtu. Cik? Aptuveni 20... Šosezon čempionātā iesitu divus un vienreiz izcēlos arī Baltijas līgas finālā. To spēli uzskatu par savu sezonas labāko spēli. Toreiz pret "Ventspili" iesistu papildlaikā un arī realizēju savu pēcspēles sitienu."

"Spēlēšana Čempionu līgas kvalifikācijā bijā īpaša. Tur ir pavisam cits līmenis – jau daudz nopietnāki aizsargi. Nebija pierasts spēlēt pie tik daudz skatītājiem, it īpaši Polijā. Tādā ziņā bija ļoti grūti spēlēt. Pie mums tā diemžēl nav," debiju Čempionu līgā atceras Šabala.

Jautāts, kuram viņš būtu atdevis gada labākā jaunā futbolista balvu, "Skonto" uzbrucējs nosauca par 1. līgas labāko atzīto Edgaru Vardanjanu ("Metta/LU"): "Pirmkārt, Vardanjans. Ja jāizvēlas no Virslīgas, tad izvēlētos Vladimiru Mukinu no "Ventspils". Viņu atceros no spēlēm kopā izlasē. Tur viņš labi izskatījās. Vēl varētu minēt Robertu Savaļnieku no Liepājas."

Māliņš: "Visnozīmīgākās ir trenera uzslavas"

"Iegūtā balva nozīmē to, ka esmu nopelnījis atzinību par šogad paveikto. Gribās daudz ko vairāk sasniegt. Piemēram, tādu titulu, kādu dabūja Aleksandrs Cauņa," Virslīgas labākais vārtsargs Germans Māliņš neslēpj savas ambīcijas.

Māliņa vērtējumā atzinību pelnījis "Gulbenes" vārtu vīrs: "Man vislabāk patika Alberta Nikoļska spēle. Varbūt tā bija sakritība, bet tieši spēlēs pret mums viņš nospēlēja fantastiski. No video redzētajiem labu iespaidu atstājis Pāvels Šteinbors."

"Mana sezonas labākā spēle bija 2. apļa mačs Ventspilī, kad uzvarējām ar 1:0. Sliktākā bija pret "Jūrmala-VV" (2:2). Toreiz otrais gols bija uz manas sirdsapziņas. Tajā spēlē zaudētie divi punkti atstāja mūs bez medaļām," sezonas labāko un sliktāko spēli atceras Māliņš.

Vaicāts, vai ir progresējis pa šo gadu, "Skonto" vārtsargs atbildēja apstiprinoši: "Tā sanāk, jo pagājušajā gadā biju rezerves vārtsargs, bet tagad spēlēju pamatsastāvā, dabūju labākā vārtsarga balvu. Pats jau varu daudz ko teikt, bet svarīgākais ir tas, ko treneris saka. To arī man Marians Pahars pateica, ka esmu malacis."

Māliņam līgums ar "Skonto" beidzies. Vārtsargs šobrīd par nākotni neziņā, atklājot, ka sarunu par palikšanu "Skonto" vēl nav bijis.

     [+] [-]

, 2011-12-12 17:06, pirms 12 gadiem
To es arī viņam novēlu.

     [+] [-]

, 2011-12-12 17:48, pirms 12 gadiem
Ap 20 pendelēm dušās pa Māliņa bulkām iesitīs... vairāk nesanāks gan

     [+] [-]

, 2011-12-12 17:57, pirms 12 gadiem
Neizdosies, nav tāds līderis.

     [+] [-]

, 2011-12-12 19:51, pirms 12 gadiem
Kad sapņo aizver acis!

     [+] [-]

, 2011-12-12 20:22, pirms 12 gadiem

Patīk kad cilvēki joko!

  -1 [+] [-]

, 2011-12-12 21:03, pirms 12 gadiem
Māliņam līgums ar "Skonto" beidzies. Vārtsargs šobrīd par nākotni neziņā, atklājot, ka sarunu par palikšanu "Skonto" vēl nav bijis.

Paliks jau paliks ,skontā!
tāpat vien ,bez iemesla GL(guņas līgas) labākā vārtsarga nosaukumu nepiešķirs!

     [+] [-]

, 2011-12-13 07:44, pirms 12 gadiem
Labi,ka puisim ir ambīcijas.20 vārtus gūt gan būs pagrūti,ja nu vienīgi Latvijas virslīgas līmenis nākošsezon nokritīsies vēl zemāk.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 07:53, pirms 12 gadiem
Neliels papildinājums par šo tēmu ar mazu piemēru.Šī brīža Polijas čempionāta vārtu mašīna Rudņevs līdz 20 gadu vecumam Latvijas virslīgā 62 mačos guva "tikai"18 vārtus.Igaunijas vārtu mašīnu Čekulajevu pat nav vērts pieminēt.Viņš virslīgā neiespēlējās.Tā kā Šabala uzstādījis augstu latiņu.Tiesa ,dažus gadus atpakaļ ,virslīgas līmenis bija vismaz vienu plauktiņu augstāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja