Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jakubovskis: "LFF dara visu, lai "Noah Jūrmala" beigtu eksistēt"

Emils Ozerinskis

Jakubovskis: "LFF dara visu, lai "Noah Jūrmala" beigtu eksistēt"
"Noah Jūrmala" galvenais treneris Artjoms Gorlovs. Foto: Jānis Līgats

Paziņojumu medijiem izplatījis Latvijas Virslīgas pēdējā vietā esošās komandas "Noah Jūrmala" prezidents Aleksandrs Jakubovskis, kurš apgalvojis, ka LFF prezidents Vadims Ļašenko bijis tas, kurš komandu savedis kopā ar Armēnijas investoriem, bet nu tiekot darīts viss iespējamais, lai komandu iznīcinātu pēc iespējas ātrāk.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā 1. līgas čempionātā uzvarēja Daugavpils "Lokomotiv", tādējādi tiekot pie iespējas spēlēt Virslīgā. Taču pēcāk sekoja bijušo spēlētāju apgalvojumi par neizmaksātajām algām, kā arī izgāšanās ārzemju investoru piesaistē. Finansiālas problēmas futbola projektu vajājušas šīs sezonas laikā, par nenokārtotajām saistībām LFF piešķirot klubam spēlētāju pieteikšanas liegumu. Savukārt sniegums laukumā radījis aizdomas par totalizatoru spēlītēm. Šodien "Noah Jūrmala" komandas prezidents Aleksandrs Jakubovskis nosūtījis paziņojumu Latvijas mediju pārstāvjiem.

Aleksandra Jakubovska paziņojums pilnā apjomā:
LFF vadība cenšas mūs iznīcināt, lai slēptu savu dalību "Noah Jūrmala" projektā.

Pret klubu "Noah Jūrmala" tiek veikta plaša mēroga iznīcināšanas kampaņa. Mūsu klubam jau trešo reizi sezonā liek iziet licencēšanas procesu, kas ir līdz šim nebijis precedents. Man nav ne mazāko šaubu, ka mūsu klubu, kuram tā jau regulāri tiek piemērotas dažādas sankcijas un sodi, izslēgs no dalības Virslīgā vēl pirms klubs būs aizvadījis pusi no čempionāta paredzētajām spēlēm. Tas tiek darīts lai atgrieztu 3 punktus BFC "Daugavpils" pēc “FK Ventspils shēmas”, kas tika zaudēti savstarpējā spēlē. Pēc FK "Ventspils" aiziešanas galvenais ieguvējs bija RFS, bet mūs vajag izslēgt par labu viņu sabiedrotajiem BFC "Daugavpils".

Nevienam futbola cilvēkam nav noslēpums, ka armēņu investori klubā Noah Jūrmala parādījās ar aktīvu LFF prezidenta Vadima Ļašenko dalību. Viņš personīgi šos investorus piedāvāja un pat piedalījies pārrunās gan ar mūsu klubu, gan ar FK "Jelgava". Es piekritu Vadima Ļašenko piedāvājumam un noslēdzu vienošanos ar armēņu investoriem, jo ar Vadimu bija draudzīgas attiecības, kas izveidojās palīdzot viņam LFF prezidenta un valdes pirmsvēlēšanu periodā.

Mūsu klubam nebija nekādu problēmu ar licencēšanas procesu, parādiem vai kādiem citiem jautājumiem un no LFF puses bija vislabakā attieksme un pretimnākšana visos jautājumos pret Noah Jūrmala. Tiklīdz mūsu attiecības ar armēņu investoriem beidzās, jo no viņu puses netika pildītas finansiālas saistības, LFF attieksme pret mūsu klubu mainījās par 180 grādiem un rezultātā klubs tika izslēgts no Virslīgas vienu dienu pirms tās sākuma. Kā pierādīja laiks, lēmums šķirties ar armēņu investoriem izrādījās pareizs, jo viņi vairs nav nevienā projektā ne Vācijā, ne Itālijā.

Būtiskākās pretdarbības pret klubu Noah Jūrmala sākās brīdī, kad mūsu klubs ar CAS starptautiskās tiesas palīdzību tika atjaunots Virslīgā. LFF mūsu klubam liedza iespēju pieteikt jaunus futbolistus un faktiski mums bija jāspēlē ar futbolistiem, kurus galvenokārt bija uzaicinājuši armēņu investori. Piemēram, vārtsargs Bojāns Kneževičs vai aizsargs Ofosu Appiah un vēl daži futbolisti palika klubā kā LFF prezidenta “piespēlēto” investoru mantojums, bet pieteikt jaunus spēlētājus LFF neļāva.

Pēc pāris spēlēm, kurās tieši pārmantoto futbolistu spēle šķita aizdomīga, pret klubu "Noah Jūrmala" tika izvērsta masīva iznīcināšanas kampaņa. Piemēram,
Noah Jūrmala tika uzsūtīts VID, kas organizējot kratīšanu vairākās Latvijas pilsētās un iesaistot vairākus desmitus darbiniekus neko vairāk par aizdomām par “aploksnē” izmaksātām dažiem tūkstošiem eiro nespēja inkriminēt. Tas ir absurds un tā ir valsts resursu tērēšana, lai iznīcinātu privāto futbola klubu. Kā arī tieši pirms spēles pret FK "Spartaks Jūrmala" pie mums ieradās Pilsonības un migrācijas dienesta pārbaude - ārzemnieki ir visos klubos, bet nevienam klubam neierodas pārbaude uz stadionu, tieši pirms Virslīgas spēles.

Neskatoties uz Noah Jūrmala gatavību sadarboties un kopā ar LFF cīnīties pret nelikumībām, pret mums tiek izvērsta arī kampaņa medijos. Ir pilnīgi droši, ka viss tiek darīts tikai ar vienu mērķi - lai "Noah Jūtmala" beigtu eksistēt pēc iespējas ātrāk un vēlams pirms mēs būsim aizvadījuši pusi no čempionāta spēlēm un lai BFC "Daugavpils" iegūtu 3 punktus. Taču visu šo aktivitāšu galvenais uzdevums ir lai visi ātri aizmirst vai nemaz neuzzin, ka pats LFF prezidents Vadims Ļašenko bija tas cilvēks, pateicoties kuram ir tapis FK Noah un galvenā persona, kas šobrīd organizē visas darbības pret "Noah Jūrmala".

Saistītie raksti:

# "Lokomotiv" prezidents: "Bijām spiesti pārcelties uz Jūrmalu, Daugavpils neiegūs lielas investīcijas"
# "Lokomotiv" futbolisti pārmet kluba vadībai parādus un klusu izmešanu no sastāva
# Armēņi paziņo par Virslīgas futbola kluba dibināšanu Jūrmalā
# Virslīgas jaunpienācēja "Noah" palikusi bez investoriem no Armēnijas
# Virslīgas sezonai nepielaistā "Noah" vērsusies Sporta arbitrāžas tiesā
# "Noah" vēlreiz piespriests spēlētāju reģistrācijas liegums
# LFF diskvalificē aizdomīgo "Noah" vārtsargu Kņeževiču
# "Noah" Virslīgas licences lieta arbitrāžas tiesā nonāks 30. jūnijā

  +4 [+] [-]

, 2021-06-27 17:04, pirms 3 gadiem
Ļoti interesanti, ko pateiks ja CAS pateiks, ka taisnība bija LFF. Teiks, ka Ļašenko nopirka CAS?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-27 17:12, pirms 3 gadiem
Tad jāmaina nosaugums, jo Jurmalas Noah bija armēņu ideja!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-27 17:19, pirms 3 gadiem
Futbols Latvijā ir jāsāk no nulles! Cerību lieku uz tiem puišiem kuriem šobrīd ir līdz 14 gadiem! Virslīgu iesaku apstādināt uz 4-5 gadiem un pievērsties bērnu un jauniešu futbolam, lai visi bandīti izmirst vai aizmūk uz citām valstīm spēlēt savas spēlītes! Tad pakāpeniski atvērt virslīgu ar 16-19 gadus veciem spēlētājiem! Atvērt sporta skolas laukumus utt. Rezultāti būs ap 2032.gadu (citas iespējas neredzu kā reanimēt Latvijas Futbolu)

  +4 [+] [-]

, 2021-06-27 17:23, pirms 3 gadiem
Lašenko atkapies

  +9 [+] [-]

, 2021-06-27 17:32, pirms 3 gadiem
Jakubovskis palīdzeja Ļašenko kļūt par LFF prezidentu. Ļašenko atvedis Armeņus. Kas te vispār notiek LV futbolā????

  +2 [+] [-]

, 2021-06-27 17:33, pirms 3 gadiem
Ekstrasens rakstīja: Tad jāmaina nosaugums, jo Jurmalas Noah bija armēņu ideja!
Cik saprotu,tas nemaz nav tik viegli izdarāms juridisku iemeslu dēļ. Nezinu tos iemelus,bet varētu būt,ka sezona jau sākusies un var nomainīt noaukumi tikai pēc sezonas beigšanas. Kaut kā tā.

  +9 [+] [-]

, 2021-06-27 17:42, pirms 3 gadiem
Visadekvātākais nosaukums būtu “Gavrilova Noah”!

  +4 [+] [-]

, 2021-06-27 18:23, pirms 3 gadiem
vai tiešām vēl ir kāds kurš tic jakubovska meliem un puspatiesībām?!

  +8 [+] [-]

, 2021-06-27 18:27, pirms 3 gadiem
bebrs12345678 rakstīja: Visadekvātākais nosaukums būtu “Gavrilova Noah”!
"Gavriloff Dvinsk" 😉😁

  +2 [+] [-]

, 2021-06-27 18:41, pirms 3 gadiem
Pareizi dara 😂

  +5 [+] [-]

, 2021-06-27 19:13, pirms 3 gadiem
kaut kas briest... šķēt, tā ir agonija un iemeslu meklēšana.

  +4 [+] [-]

, 2021-06-27 19:43, pirms 3 gadiem
futbola sabiedrība ir zābaki, paši to šļušenko ievēlēja, nu var plūkt augļus

  +6 [+] [-]

, 2021-06-27 20:15, pirms 3 gadiem
NAH to Noah ellē ratā !

  +2 [+] [-]

, 2021-06-27 20:24, pirms 3 gadiem
Cerams, ka lff dara visu lai izslēgtu šos

  +2 [+] [-]

, 2021-06-27 21:08, pirms 3 gadiem
ak, tu, nabadziņš...

  +7 [+] [-]

, 2021-06-27 21:33, pirms 3 gadiem
Latvijas futbols ir zaudējis jebkuru cieņu ar savām netīrajām shēmām un nezināmas izcelsmes krievu naudu. Te būtu darbs tiesību sargājošām iestādēm.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-27 21:39, pirms 3 gadiem
Gorkšs atvilka Šišhanovu, ļašenks kaut kādus armēņus, kas te notiek 😠😠😠

  +1 [+] [-]

, 2021-06-27 21:47, pirms 3 gadiem
ai ai ai

  +9 [+] [-]

, 2021-06-27 22:57, pirms 3 gadiem
Ragazzi rakstīja: Gorkšs atvilka Šišhanovu, ļašenks kaut kādus armēņus, kas te notiek 😠😠😠
Gorkšs atvilka Šišhanovu?Man tas ir jaunums.Vai nevarētu konkrētāk?To,ka Gorkšs zaudēja amatu Ventspils balsojuma dēļ,to gan es zinu.

  +3 [+] [-]

, 2021-06-27 22:59, pirms 3 gadiem
Jā, jā, LFF atveda arī diskvalificēto vārtusargu, par kuru ir pamatotas aizodmas jebkuram cilvēkam, kurš ir spēlējis futbolu? Retorika ir tāda pati kā RU federācijai, kad uzliek viņiem sankcijas.

     [+] [-]

, 2021-06-28 07:21, pirms 3 gadiem
bebrs12345678 rakstīja: Futbols Latvijā ir jāsāk no nulles! Cerību lieku uz tiem puišiem kuriem šobrīd ir līdz 14 gadiem! Virslīgu iesaku apstādināt uz 4-5 gadiem un pievērsties bērnu un jauniešu futbolam, lai visi bandīti izmirst vai aizmūk uz citām valstīm spēlēt savas spēlītes! Tad pakāpeniski atvērt virslīgu ar 16-19 gadus veciem spēlētājiem! Atvērt sporta skolas laukumus utt. Rezultāti būs ap 2032.gadu (citas iespējas neredzu kā reanimēt Latvijas Futbolu)
Tevis teiktajam nav loģikas - nu kāpēc gan būtu jācieš Riga FC, RFS, FK Valmiera, BFC Daugavpils, FK Liepāja, FK Tukums 2000, FS Metta, FK Jūrmalas Spartaks un FK Auda dēļ kaut kādiem Jūrmalas Noah? Es nezinu cik šie mistiskie futbola komandu projekti ir bijuši, kas atdurās pret vienu un to paši, ja nav stabilas sistēmas un skaidras vīzijas, tad tās komandas ir tikai fikcija.
Kā izgāšanās piemēri varam minēt - FK Venta, SK Babīte, FC Daugava Daugavpils, FK Daugava Rīga, FC Tranzit (Ventspils) un iespējams esmu palaidis kādu garām, jo šo mistisko komandu parādīšanās ir kā sēnes pēc lietus - un protams šajā vagonā varam likt iekšā arī FC Jūrmala Noah.
Par Virslīgu man nav raižu - drīzāk ir jāsakārto 1.līga, lai šādi pēkšņie naudas atmazgāšanas projekti nevar uzreiz ielēkt viena gada laikā kā Virslīgas pretendenti. Futbola sistēmas piramīda nav stabila - jo ar budžetu 100 000 eur Tu praktiski vari uztaisīt komandu 1.līgā, kas mierīgi cīnās par vietu Virslīgā - un, ja tā labi gribi, tad Tu vari dabūt spēlēt kaut kādu komandu 1.līgā teju bez kaut kādiem šķēršļiem - nu nosauksim komandu FK Pāvilosta un iedomāsimies, ka tur ir pat futbola laukums 49.vsk līmenī kur var spēlēt 1.līgas komandas - savācu dažādus kadrus, kas mētājas pa Liepāju un Ventspili un kādus 3x āfrikāņus un komanda praktiski ir top 3 pretendente uz Virslīgu - tālāk jau tiekam uz Virslīgu, kur protams laukums kaut kādā Pāvilostā neatbilst Virslīgas prasībām - tāpēc komanda spēlē Rīgā, vai vienalga kur, bet spēlē zem nosaukuma FK Pāvilosta - un ko mēs tālāk darām? Jā - mēs spēlējam toto, jo nekādu nopietno plānu attiecībā uz futbola komandu, kas varētu kļūt par nopietnu klubu man nav!

  +4 [+] [-]

, 2021-06-28 07:23, pirms 3 gadiem
Ir jādara viss, lai komanda nevar uzreiz startēt 1.līgā, lai arī kāda nauda un cilvēki stāvētu apakšā zem komandas - ja ir jauna komanda, tad tai ir jāsāk no pašas apakšas - 3.līga, un ticiet man - tādiem Jakubovskiem un Gavriloviem nebūs pacietības gaidīt teju 3x gadus, lai vienu komandu dabūtu līdz tam turnīram kur var spēlēt toto un likt likmes!

  -1 [+] [-]

, 2021-06-28 09:03, pirms 3 gadiem
Ko darīt ja vietējais patriots Rojā vēlas ieguldīt naudu futbola komandā un izveidot 1 līgas komandu,kura pēc gadiem diviem uzvarētu līgu .Stadionu uzlabotu lai izietu licenzēšanas procesu.Bet kur Rojā lai dabū tik daudz bērnu lai būtu akadēmija.Vai formāli jāslēdz līgums lai tikai kāds nopelnītu.

  +3 [+] [-]

, 2021-06-28 10:24, pirms 3 gadiem
saulainaespania rakstīja: Ko darīt ja vietējais patriots Rojā vēlas ieguldīt naudu futbola komandā un izveidot 1 līgas komandu,kura pēc gadiem diviem uzvarētu līgu .Stadionu uzlabotu lai izietu licenzēšanas procesu.Bet kur Rojā lai dabū tik daudz bērnu lai būtu akadēmija.Vai formāli jāslēdz līgums lai tikai kāds nopelnītu.
Nu re - iedomāsimies, ka esi milzīgs Rojas patriots un Tev ir pieejama nauda kā Jakubovskim (aptuveni 700 000 eur), kas ir pietiekami līdzekļi, lai pat varētu atļauties sastāvu, kas varētu cīnīties par top 5 Virslīgā. Kāpēc nevajag šādiem projektiem ļaut startēt uzreiz no 1.līgas?
1) Tādam FK Roja nevar rasties akadēmija vienā gadā.
2) Cik zinu, tad Rojā tiešām ir simpātisks laukums/stadions ar dabīgo zālienu (palabojiet mani, ja kaut, kas tur ir mainījies), kas atbilst tik tiešām 1.līgas līmenim, bet Virslīgai nē.
3) Rojā nav neviena mākslīgā laukuma seguma, kas ļautu kvalitatīvi aizvadīt treniņus dažāda vecuma grupām uz lielā laukuma, jo izmantot spēlēm + treniņiem dabīgā laukuma zālienu (viena un tā paša stadiona ietvaros) neatļaujas pat Munchen Bayern un kā arī Latvijas problēma ar dabīgā seguma laukumiem ir viens liels ienaidnieks - gadalaiki.
4) Jābūt vietai kur akadēmijas jaunieši un kluba spēlētāji var veikt fiziskos treniņus (trenažieru zāle), protams vajadzīgas ir kaut kādas ģērbtuves un arī dušas.
5) Ja vēl vari nodrošināt investīcijas stadiona apgaismojumā, lai uz spēlēm var nākt pēc normālu cilvēku darba laika un ziemas laikā vari nodrošināt visus apstākļus, lai var aizvadīt regulārus treniņus + treniņnometni kādā Turcijā ziemas laikā lielajai komandai, tad to jau var saukt nevis par komandu FK Roja, bet par klubu FK Roja - un tad nu tici man bērnus akadēmijai starp Kolku, Talsiem un Enguri savākt nebūtu problēmas, jo cik atceros, tad reglaments saka, ka akadēmija drīkst atrasties 50 km rādiusā no komandas stadiona, jeb bāzes vietas (tas attiecas laikam pat uz Virslīgas noteikumiem).

Bet mums ir te Jakubovska projekts - komanda kas izcīna vietu Virslīgā no Daugavpils - tālāk izdomā, ka izmantos Jūrmalas pilsētas nosaukumu kopā ar kaut kādu tur armēņu pievienojumu, bet mājas spēles aizvadīs Tukumā!!!
LFF šādus projektus nedrīkst laist cauri uzreiz caur 1.līgu - lai spēlē no pašas apakšas - 3.līga un, tad lai iegulda laiku un naudu komandā, ja ir tāds futbola entuziasts.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 10:29, pirms 3 gadiem
saulainaespania rakstīja: Ko darīt ja vietējais patriots Rojā vēlas ieguldīt naudu futbola komandā un izveidot 1 līgas komandu,kura pēc gadiem diviem uzvarētu līgu .Stadionu uzlabotu lai izietu licenzēšanas procesu.Bet kur Rojā lai dabū tik daudz bērnu lai būtu akadēmija.Vai formāli jāslēdz līgums lai tikai kāds nopelnītu.
Oh... un par tādām Rojām runājot - jāsaprot, ka 1.līga nav nekāda līga kur var spēlēt savācot ciema puišos sestdienas spēlei, jo tur galu galā spēlē arī komandas, kas ir pabījušas Virslīgā un spēlētāji, kas ir bijuši Virslīgā - bail būtu iedomāties ko ar tādiem ciema puišiem izdarītu tas pats FK Tukums 2000. Lai spēlētu tādā 1.līgā tomēr vajag jau kaut kādus spēcīgus komandas pamatus - tāpēc tādām Rojām sākums būtu visloģiskāk 3.līga - un tālāk, ja spēki un resursi ļauj domāt par 2.līgu.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-28 10:31, pirms 3 gadiem
saulainaespania rakstīja: Ko darīt ja vietējais patriots Rojā vēlas ieguldīt naudu futbola komandā un izveidot 1 līgas komandu,kura pēc gadiem diviem uzvarētu līgu .Stadionu uzlabotu lai izietu licenzēšanas procesu.Bet kur Rojā lai dabū tik daudz bērnu lai būtu akadēmija.Vai formāli jāslēdz līgums lai tikai kāds nopelnītu.
Pirmkārt, jautājums ir kāpēc Rojas patriots vēlas izveidot šo komandu? Ja vienkārši savam priekam, tad var savākt komandu un dragāt dažnedažādos turnīros. Ja grib palīdzēt Latvijas futbolam, tad pats sapratīs, ka akadēmija ir pats svarīgākais. LFF ir jādomā nevis par bagātu onkuļu iegribām, bet par Latvijas futbola attīstīšanu. Un galvenais mērķis ir iespēju nodrošināšana jaunajai paaudzei, palielināt to bērnu skaitu, kas nodarbojas ar futbolu un nākotnē varētu dot pienesumu Latvijas futbola klubiem un izlasei.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 12:21, pirms 3 gadiem
Eņģelīši ierunājušies.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 12:45, pirms 3 gadiem
bebrs12345678 rakstīja: Futbols Latvijā ir jāsāk no nulles! Cerību lieku uz tiem puišiem kuriem šobrīd ir līdz 14 gadiem! Virslīgu iesaku apstādināt uz 4-5 gadiem un pievērsties bērnu un jauniešu futbolam, lai visi bandīti izmirst vai aizmūk uz citām valstīm spēlēt savas spēlītes! Tad pakāpeniski atvērt virslīgu ar 16-19 gadus veciem spēlētājiem! Atvērt sporta skolas laukumus utt. Rezultāti būs ap 2032.gadu (citas iespējas neredzu kā reanimēt Latvijas Futbolu)
Tu vēl esi tik jauns.. nu kurš atļaus ko tik utopisku veidot.. ir cilvēki, kam galvenais ir princips - "pēc manis kaut vai grēka plūdi"..

     [+] [-]

, 2021-06-28 16:26, pirms 3 gadiem
Kā jau iepriekš esmu teicis zinu ka ar toto nodarbojas praktiski visi virslīgas klubi (atšķirība ir tikai kurš vairāk un kurš mazāk) izņemot Mettu! Arī LFF tajā visā ir smagi iejaukti!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 16:49, pirms 3 gadiem
bebrs12345678 rakstīja: Kā jau iepriekš esmu teicis zinu ka ar toto nodarbojas praktiski visi virslīgas klubi (atšķirība ir tikai kurš vairāk un kurš mazāk) izņemot Mettu! Arī LFF tajā visā ir smagi iejaukti!
Vai vari paskaidrot, kā LFF tur ir "smagi iejaukti"?

     [+] [-]

, 2021-06-29 11:06, pirms 3 gadiem
Ja valsts ir vadošā Eiropā korumpētības ziņā , tad tās sastāvdaļas , iestādes veido šo līmeni. Arī LFF.

     [+] [-]

, 2021-06-29 14:16, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Nu re - iedomāsimies, ka esi milzīgs Rojas patriots un Tev ir pieejama nauda kā Jakubovskim (aptuveni 700 000 eur), kas ir pietiekami līdzekļi, lai pat varētu atļauties sastāvu, kas varētu cīnīties par top 5 Virslīgā. Kāpēc nevajag šādiem projektiem ļaut startēt uzreiz no 1.līgas?
Jau sen ir pagājuši tie laiki, kad jauns projekts varēja startēt uzreiz no 1.līgas.

     [+] [-]

, 2021-06-29 23:07, pirms 3 gadiem
Nemaksā par viņu rēķiniem viesnīcā un nenodrošina bezmaksas arbūzus?