Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pie "Spartaka" vadības stūres atgriežas pērn Tukumā darbu nesākušais Zubs

Emils Ozerinskis

Pie "Spartaka" vadības stūres atgriežas pērn Tukumā darbu nesākušais Zubs
Mareks Zubs. Foto: Foto: Nora Krevneva-Baibakova

Latvijas futbola Virslīgas pērnās sezonas sestā spēcīgākā komanda Jūrmalas "Spartaks" paziņojusi par Polijas speciālista Mareka Zuba atgriešanos komandas galvenā trenera amatā.

Šodien Jūrmalas "Spartaks" oficiāli pavēstījis par komandas galveno treneri jaunajai sezonai, amatā atgriežoties Marekam Zubam. 56 gadus vecais poļu speciālists Virslīgā nav svešinieks. Jau 2017. gadā pirmajā pusē Zubs trenēja "Spartaku", ieliekot pamatus kluba otrajam čempiontitulam. Visu gadu "Spartakā" polis nenostrādāja, saņemot labāku piedāvājumu no Baltkrievijas komandas Soļigorskas "Shahtyor".

Arī pagājušajā sezonā Mareka Zuba vārds bija pietuvināts Virslīgai. Tieši ar šo speciālistu galvenā trenera amatā debitēt Virslīgā gatavojās "Tukums 2000". Taču pandēmijas aizkavētais sezonas sākums izjauca tukumnieku saceltās gaisa pilis, komandu atstājot gan vairumam no ieplānotajiem leģionāriem, gan trenerim Zubam.

Trenera arodā pēc spēlētāja karjeras noslēgšanas Zubs strādā jau kopš deviņdesmito gadus sākuma, vadot dažādas komandas dzimtenē. 2012. gadā Zubs strādāja arī Polijas valstsvienibā kā trenera asistens, bet darbu izlasē speciālists pameta, lai kļūtu par Lietuvas kluba Viļņas "Žalgiris" galveno treneri. Tieši šajā vienībā speciālistam izdevies gūt savus labākos panākums, divreiz kļūstot par Lietuvas čempionu, trīsreiz uzvarot Lietuvas kausā un vēl reizi iegūstot Lietuvas Superkausu. Bez darba Polijā, Lietuvā un Latvijā speciālists strādājis arī Ķīnā, Baltkrievijā un Kazahstānā.

Līdz šim Jūrmalas "Spartaks" aizvadījis vienu pārbaudes spēli, piekāpjoties ar 0:2 "Valmieras" vienībai. Zinātāji mēļo, ka jūrmalnieku rindās vairs nespēlēs Nauris Bulvītis, bet pārbaudes mačā sarkanajos kreklos esot spēlējuši Ingus Šlampe un Gļebs Kļuškins.

     [+] [-]

, 2021-01-27 10:28, pirms 3 gadiem
Tikai vienu reizi savās Virslīgas gaitās ''Spartaks'' iesāka sezonu ar to galveno treneri, kura vadībā pabeidza iepriekšējo sezonu: tas bija Piļipčuks (2014-2015).