Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas kalendārs: "Riga" sāks Kurzemē, "Noah" pirmajā kārtā brīva

Rolands Eliņš

Virslīgas kalendārs: "Riga" sāks Kurzemē, "Noah" pirmajā kārtā brīva
Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Latvijas Futbola federācija izziņojusi jaunās "Optibet" Virslīgas sezonas kalendāru, kura sākums paredzēts jau pēc divām nedēļām. Pirmā kārta paredzēta 13. un 14. martā, un, ņemot vērā, ka Virslīgā būs tikai deviņas komandas, vienai komandai pirmā kārta būs jāizlaiž, un tā būs līgas jaunpienācēja "Noah Jurmala", kas Virslīgā debitēs 19. martā pret "Valmieru".

Par galīgo Virslīgas komandu skaitu šosezon skaidrība tika ieviesta tikai šomēnes, apstiprinot, ka līgā piedalīsies deviņas komandas. LFF šodien izziņotais lēmums, ka devītās vietas īpašniece no līgas neizkritīs, bet gan piedalīsies pārspēlēs, ir lielisks apliecinājums, ka nepāra komandu skaits par optimālu uzskatīts netiek un ka mērķis ir atgriezties pie desmit Virslīgas komandām.

Taču šosezon situācija būs tāda, ka katrā kārtā būs viena komanda, kas paliks malā. Federācijas izziņotajā kalendārā norādīts, ka sezonas pirmās spēles tiks aizvadītas 13. un 14. martā, proti, pēc divām nedēļām, kamēr Virslīgas jaunpienācējai "Noah Jurmala" sava debija būs jāpagaida vēl ilgāk. Tās pirmā spēle ir paredzēta 19. martā viesos pret "Valmieru".

Savukārt savu pirmo mājas spēli "Noah" aizvadīs aprīlī, jau pēc izlašu pārtraukuma. Kalendārā norādīts, ka "Noah" to darīs RTU stadionā, kur sacentīsies pret "Daugavpili".

Virslīgas sezonu ievadīs "Ventspils" un "Riga"mačs, kas paredzēts Ventspilī 13. martā 13:00. Jau sezonas pirmajā dienā paredzētas trīs spēles, kuras daļēji pārklāsies. Stundu pēc mača Ventspilī paredzēts "Daugavpils" un "Spartaka" spēles sākums, bet vēl stundu vēlāk sāksies "Liepājas" un "Mettas" spēle. Savukārt svētdien, 14. martā, ieplānota tikai viena spēle – RFS cīnīsies pret "Valmieru".

Vēl pirms izlašu pārtraukuma "Riga" paredzēta vēl viena spēle Kurzemē, 19. martā būs jāspēlē pret "Liepāju". Par vieglu sezonas sākumu droši vien nevarēs sūdzēties arī RFS, kurai pēc mača pret "Valmieru" būs izbraukuma spēle Ventspilī.

Virslīgas kalendārs ir izziņots pilnībā, un sezonas noslēgums paredzēts ar divām pēdējām kārtām 31. oktobrī un sestajā novembrī. Pašu pēdējo kārtu izlaidīs "Spartaks", kamēr priekšpēdējā kārtā futbola draugi sagaidīs Rīgas derbiju starp RFS un "Riga".

Savukārt vasarā klubiem paredzēts atelpas brīdis tikai jūnija sākumā un jūlija vidū, kad tiks izlaista viena nedēļas nogale, kas vairākiem Virslīgas klubiem būs aktuāli Eirokausu spēļu dēļ. Savukārt jūnija otrajā pusē klubiem ieplānotas aizņemtas dienas – no 13. jūnija līdz 5. jūlijam būs jāpaspēj izspēlēt sešas kārtas. Trīs komandas, kurā šajā laikā nebūs brīvas spēļu kārtas, ir favorītes "Riga", RFS un "Valmiera".

Pirmās divas Virslīgas kārtas

DatumsLaiksVietaKomandas
13.0313:00Ventspils 2. pamatskolas stadionsVentspils – Riga
13.0314:00stadions "Celtnieks"Daugavpils – Spartaks
13.0315:00stadiona "Daugava" rezerves laukumsLiepāja – Metta
14.0315:00RTU stadionsRFS – Valmiera
19.0317:00VOC stadionsValmiera – Noah
19.0317:00stadiona "Daugava" rezerves laukumsLiepāja - Riga
20.0313:00Ventspils 2. pamatskolas stadionsVentspils – RFS
20.0315:00Kauguru vidusskolas stadionsSpartaks – Metta

Pilns Virslīgas sezonas kalendārs pieejams šeit - https://lff.lv/sacensibas/viriesi/o...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 19:52, pirms 3 gadiem
Saćakaréts ćempionãts, 9 komandas nav Iespéjams katrã kãrtã spélét visãm komandãm. Sãkot tik agri ćempionatu , ja nav atbilstośas kvalitãtes laukumi, nekvalitatîvs futbols, traumas. Bet vasaras vidû bûs nedéłãm ilgi logi, dïkstãve. To més vél pieredzésim, arï spéles vélã rudenï padubłiem un sniegu.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 20:14, pirms 3 gadiem
Sākums labs. Pirmās divas kārtas izlaiž Noah un Daugavpils, kurās nav izlases spēlētāju pārpilnība.
Beigas labas, jo gan jau Spartaks būs kaut kur pa vidu un pēdējā kārta būs gan pastarīšiem, gan līderiem ko dalīt.

     [+] [-]

, 2021-02-26 12:10, pirms 3 gadiem
Daugavpils komandai no Jūrmalas mājas būs Rīgā.

     [+] [-]

, 2021-02-26 12:14, pirms 3 gadiem
Ja skatās tikai uz stadioniem, tad virslīgā lielā mērā piedalās pamatskolnieku, vidusskolnieku un studentu komandas.