Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" neizšķirts pret Kozlovu un Šauļiem, Pahars atsakās no pārbaudāmajiem

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Skonto" neizšķirts pret Kozlovu un Šauļiem, Pahars atsakās no pārbaudāmajiem
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien "Skonto" hallē Rīgā kārtējo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadīja Latvijas čempionvienība futbolā Rīgas "Skonto", kas nospēlēja neizšķirti 1:1 pret lietuviešu "Šiauliai", kuras rindās darbojās bijušais skontietis Igors Kozlovs.

Kā jau bija gaidāms, "Skonto" šodienas mačā pret piekto spēcīgāko Lietuvas vienību "Šiauliai" laukumā uzreiz laida visus trīs pārbaudāmos ārzemju futbolistus - vidējā līnijā darbojās krievs Aleksandrs Stepanovs, savukārt uzbrukumā - nigērietis Prinss Neiks un turks Suats Bašs. Tāpat jāatzīmē, ka aizsardzības līnijā šoreiz labajā malā darbojās Deniss Kačanovs, bet savainojumu dēļ mačā nepiedalījās Kaspars Dubra, Renārs Rode, Aleksandrs Fertovs un Žuniors. Sāncenšu rindās vidējā līnijā darbojās bijušais skontietis Igors Kozlovs, kurš Šauļu vienībā spēlē visai nozīmīgu lomu.

Pirmajā puslaikā abas komandas pieļāva visai daudz kļūdu saspēlē, kā rezultātā arī izpalika bīstami momenti pie kādiem vārtiem. Laba iespēja rīdzinieku rindās bija Igoram Tarasovam, kura tālsitienu atvairīja lietuviešu vārtsargs, kā arī Armandam Pētersonam (sitiens ar galvu lidoja garām vārtiem). Par spīti "Skonto" pārsvaram rezultātu atklāja Šauļu futbolisti, viņu futbolistam neilgi pirms puslaika beigām precīzi sitot ar galvu.

Otrajā mača daļā spēlē pamazām tika iesaistīti jauni spēki, pirmoreiz pēc savainojuma izārstēšanas laukumā devās arī Vladimirs Koļesņičenko. Lai arī otrā mača puse bija tikpat neizteiksmīga, šoreiz "Skonto" izdevās gūt vārtus - soda laukumā bumbu izcīnīja Kristaps Blanks, un no vārtu priekšas bumbu vārtos iebakstīja turkmēnis Ruslans Mingazovs. Bija iespējas arī uzvarēt, taču Elvja Stugļa sitiens ar galvu lidoja garām vārtiem (tiesa, vienreiz vārtsargs Māliņš likvidēja briesmas pēc leišu izgājiena) - spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Pahars: "Pārbaudāmie lika vilties"

Pēc mača "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars Sportacentrs.com dalījās pārdomās par šodien redzēto, kā arī sagatavošanās posmu kopumā: "Mums vajadzēja uzvarēt, tāpēc ar rezultātu neesmu īsti apmierināts. Tomēr mača gala iznākums nebija pats galvenais, spēlētāji treniņu rezultātā šobrīd ir noguruši, gatavošanās posms nav viegls. Šodien bija jāpārbauda atbraukušie leģionāri, kuri apbēdināja. Jau treniņos praktiski viss bija skaidrs, un spēle tikai apstiprināja - viņi komandā nepaliks. Meklēsim citus spēlētājus, kas varētu papildināt komandu, pagaidām nekā konkrēta nav. Mums gatavošanās posmā ir sarūpēti labi apstākļi, vienīgi laiks ārā neļauj aizvadīt kādu fizisko treniņu svaigā gaisā, taču to ceram paveikt Kiprā."

Pahars apstiprināja - ja nekas nemainīsies, komanda 26. februārī dosies uz divu nedēļu ilgu treniņnometni Kiprā, taču, kamēr biļešu vēl nav, simtprocentīgas pārliecības par visu neesot. Nākamotrdien plkst.10 "Skonto" hallē tikšot aizvadīta treniņspēle pret "Olimpu", bet piektdien, ja nekas nemainīsies, pārbaudes mačs pret igauņu "Sillamae". Situāciju ar Artūru Karašausku, kurš pieder "Skonto", taču trenējas "Olimpā", Pahars komentēt nevēlējās, ne noliedzot, ne apstiprinot iespējamību, ka uzbrucējs varētu atgriezties komandā.

Skonto FC - FC Šiauliai 1:1 (0:1)

Vārti: Mingazovs
Skonto FC: Ikstens (Māliņš), Kačanovs, Ševeļovs (Laizāns), Smirnovs, Maksimenko, Pētersons (Fabinju), Tarasovs, Stepanovs (Koļesņičenko), Siņeļņikovs (Mingazovs), Bašs (Stuglis), Prinss (Blanks).

Slēpts komentārs: PortsmouthFC
Slēpts komentārs: FCRM

  -3 [+] [-]

, 2011-02-18 17:21, pirms 13 gadiem
PortsmouthFC rakstīja: Stuglis atkal liimeniii!
Kas ir Stuglis?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-02-18 19:13, pirms 13 gadiem
Nav jēgas nevajadzīgus leģionārus turēt. Pareizi ir, ka laiž vaļā, ja neder. Leģionāriem jābūt komandas līderiem, tā kā Žuniors vai Mingazovs. Lai veicas.

     [+] [-]

, 2011-02-18 19:59, pirms 13 gadiem
Nav jēgas spēlēt pat pārbaudes spēli ar Olimpu... 8-0 stabili tur būs...

  +2 [+] [-]

, 2011-02-18 20:55, pirms 13 gadiem
Jau tas, ka momenti bija, ir pirmais plusiņš uzbrucējam; tad ir vērts strādāt tālāk un uzlabot realizāciju. Bet, ja nav arī momentu, tad jāsūta mājās.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-18 22:55, pirms 13 gadiem
FCRM rakstīja: Kada limeni?? Sodien 3 momentus nerealizeja!
3 momenti tas nav nekas! Visu izdaudzinatais Šabala parasti realizē 1 no 7 momentiem, un visos tajos septiņos momentos ir jabut ģēnijam, lai neiesistu! Takā never muti vaļā, ja nejēdz ko runā!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-18 23:49, pirms 13 gadiem
Riwers rakstīja: 3 momenti tas nav nekas! Visu izdaudzinatais Šabala parasti realizē 1 no 7 momentiem, un visos tajos septiņos momentos ir jabut ģēnijam, lai neiesistu! Takā never muti vaļā, ja nejēdz ko runā!!!
Kads sakars ar Sabalu? Tu laikam esi Stuglis

  +1 [+] [-]

, 2011-02-19 11:50, pirms 13 gadiem
stuglis tagad speles skonto? Vins spele ari kada jauniesu komanda?

     [+] [-]

, 2011-02-23 23:48, pirms 13 gadiem
FCRM rakstīja: Kads sakars ar Sabalu? Tu laikam esi Stuglis
Tu laikam esi ar dzivi neapmierinats desas dzenatajs!!!