Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļašenko: "Ja vajadzēs, leģionāru maksas pirms 2022. gada vēl varētu pārskatīt"

Agris Suveizda

Ļašenko: "Ja vajadzēs, leģionāru maksas pirms 2022. gada vēl varētu pārskatīt"
Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko Sportacentrs.com raidījumā "Sports tuvplānā" apstiprinājis, ka balsojis pret leģionāru maksas celšanu, taču valdē šajā jautājumā bijis mazākumā.

"Pirmkārt, teikšu, ka ap šo lēmumu nevajag taisīt lielu ažiotāžu. Pagaidām [šai sezonai] nekas nav mainījies. Jā, bija piedāvājums leģionāru maksu izmainīt jau šim gadam, bet es, teikšu godīgi, biju kategoriski pret, jo šobrīd ir krīze un nebūtu pareizi pacelt summas mēnesi pirms sezonas sākuma. Tas nebūtu ētiski un pareizi, tādēļ šogad viss būs kā iepriekšējā gadā. " Šogad pirmo astoņu leģionāru reģistrācija izmaksās tūkstoti eiro par katru, nākamie trīs – trīs tūkstošus par katru, bet tālāk katrs nākamais maksās piecus tūkstošus. No 2022. gada pirmie astoņi leģionāri izmaksās pa trim tūkstošiem, bet pārējie – pa astoņiem tūkstošiem.

Ļašenko valdē balsoja pret šo priekšlikumu, taču viņš esot par reģistrācijas maksas celšanu un galvenokārt neatbalstīja tieši konkrēto piedāvājumu un maksas pieauguma apjomu: "Uzskatu, ka šobrīd, pirmkārt, ir jāsaprot naudas izlietojums, kur šo finansējumu virzīt. Jārunā gan ar Sacensību, gan Jaunatnes komitejām, gan Virslīgu un arī savā starpā un pēc tam jādomā par cipariem." Valdes locekļus, kuri balsojuši par šo lēmumu, ne Ļašenko, ne LFF nevēlējās atklāt, norādot, ka šī informācija būs pieejama valdes sēdes protokolā, kas vēl nav publiskots.

"Gribētu arī pateikt, ka iepriekšējā gada lēmums tika pieņemts uz trim gadiem. Tas nozīmē, ka 2020., 2021. un 2022. gads ir testa periods, kā beigās varēsim redzēt, kāda ir ietekme uz futbola attīstību, paskatīsimies arī statistiku un pēc tam redzēsim, ko darīt tālāk. Jā, tagad ir akceptēts lēmums uz aiznākamo sezonu un 2022. gadā summas būs lielākas, taču vēl redzēsim kopējo situāciju, vai valstī būs krīze vai nebūs. Ja tas būs nepieciešams, varēsim šīs summas pārskatīt un pieņemt nepieciešamo lēmumu. Lēmums ir pieņemts, taču svarīgākais ir klubi un biedri un vajadzēs skatīties uz kopējo situāciju valstī. "

Ne tikai par Latvijas futbolu, bet arī par dāmu un vīru basketbola izlasēm, kā arī citām aktuālām lietām Latvijas un pasaules sportā vairāk tiks runāts jau šovakar sarunu raidījumā “Sports tuvplānā”, kas “Sportacentrs.com TV” kanālā būs skatāms plkst. 21.15.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-12 17:00, pirms 3 gadiem
Ja pārskata , tad tikai uz augšu.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-12 17:44, pirms 3 gadiem
Kā šito pretekli ievēlēja? Un kas?laikam tādi paši..

     [+] [-]

, 2021-02-12 17:52, pirms 3 gadiem
Izdevīgi kam? Prezidentam? Ja leģionāru nauda tiek ieguldīta akadēmiju=jaunatnes=Latvijas futbola nākotnes attīstībā, tad summas par leģionāriem būtu vēl jāpalielina, jo būsim godīgi, leģionāriem, kas parādās Latvijas futbolā ar krīzi Latvijā nav nekāda sakara, jo tā nav Latvijas nauda, kas viņos tiek ieguldīta. Ja gribas atmazgāt naudu caur Latvijas futbolu, tad lai maksā nodevas.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-12 18:35, pirms 3 gadiem
Latviešu futbola okupants !

  +1 [+] [-]

, 2021-02-12 19:05, pirms 3 gadiem
Nožēlojami! Cilvēks, kuram ir jādomā par LV futbolu, neatbalsta līdzekļu piesaisti no cilvēkiem, kuri pelna/mazgā naudu mūsu zemē! Labi ka valde ir arī gudri cilvēki. Leģionāru maksu jāliek x5!

     [+] [-]

, 2021-02-12 21:10, pirms 3 gadiem
"Ja tas būs nepieciešams, varēsim šīs summas pārskatīt un pieņemt nepieciešamo lēmumu."
kam būs nepieciešams?? a?