Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

FK "Ventspils" šķiras no Dzavetjēri

Andris Liepa
Andris Liepa

FK "Ventspils" šķiras no Dzavetjēri
Nuncio Dzavetjēri
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Viens no vadošajiem Latvijas futbola klubiem "Ventspils" paziņojis, ka šķiras no līdzšinējā galvenā trenera Nuncio Dzavetjēri. Par pagaidu amata izpildītāju kļuvis līdzšinējais Dzavetjēri palīgs Sauļus Cekanavičus, ziņo kluba oficiālā mājas lapa.

Itāļu speciālists Nuncio Dzavetjēri pie FK "Ventspils" stūres stājās 2009. gada vasarā, pārņemot vadības grožus no Romana Grigorčuka brīdī, kad kurzemnieki reāli varēja pacīnīties par iekļūšanu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. FK "Ventspils" ziņoja, ka Dzavetjēri ņemts, lai sāktu jaunu dzīvi un virzienu kluba vadībā, uzsvaru liekot uz jauno futbolistu audzināšanu un izaugsmi.

Diemžēl netika nošauts neviens zaķis. Jauni futbolisti Ventspilī neuzspīdēja un arī sportiskā ziņā būtībā nesekmējās - 2009. gadā nācās samierināties ar dalību UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā (ko komanda izcīnīja Grigorčuka vadībā), kā arī ar Latvijas čempionu titula zaudēšanu (2. vieta aiz "Liepājas Metalurga"), bet šogad, 2010. gadā, tā pati 2. vieta aiz Rīgas "Skonto".

Šodien FK "Ventspils" mājas lapa fkventspils.lv nākusi klajā ar paziņojumu, ka klubs no Dzavetjēri šķiras. Sadarbība pārtraukta pēc abu pušu vēlēšanās. Par pagaidu amata izpildītāju kļuvis līdzšinējais Dzavetjēri palīgs Sauļus Cekanavičus.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

1 2 43 komentāri
Slēpts komentārs: Monopolists
Slēpts komentārs: priekšnieks

 +11 [+] [-]

, 2011-01-10 14:25, pirms 14 gadiem
Man jau šķiet, ka Dzavatjeri centās ieviest dzīvāku futbolu tai komandā. Vismaz nebija vairs tik daudz 3. šķiras austrumu valstu leģionāru. Cita lieta, ka vietējie visticamāk nespēja tam adaptēties.
Slēpts komentārs: lunqvist

  -4 [+] [-]

, 2011-01-10 14:39, pirms 14 gadiem
ar kādu sajūsmu tika sagaidīts... beidzot kāds kadrs no Rietumiem, u.t.t.
Slēpts komentārs: backdor

 +10 [+] [-]

, 2011-01-10 14:50, pirms 14 gadiem
Liepāja,Skonto,Venspils visur jauni treneri,būs visai interesanta sezona,jo arī daži komandu līderi no komandām ir aizgājuši.

  +9 [+] [-]

, 2011-01-10 14:50, pirms 14 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: ar kādu sajūsmu tika sagaidīts... beidzot kāds kadrs no Rietumiem, u.t.t.
Drīzāk jau no dienvidiem.....
Toreiz līdzjutēji bija šokēti,par Grigorčuka atstādināšanu(it sevišķi pēc uzvaras pār BATE),bet par Dzavetjēri nekādu sajūsmu nebija.Bija kas cerēja,ka viss būs štokos,ka komandas vadība zina ko dara,bet neizpratne bija liela.

 +15 [+] [-]

, 2011-01-10 14:52, pirms 14 gadiem
Jauni futbolisti Ventspilī neuzspīdēja

Atceros visu pagāšosezonu FKV visi spēlētāji bija 87g-90g,izņemot 4-5 spēlētājus,viņi arī izcīnija šo 2. vietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2011-01-10 14:55, pirms 14 gadiem
Jauni futbolisti Ventspilī neuzspīdēja !? man liekas, ka pietiek kaut vai ar to pašu zjuzinu, kurš tika pie pietiekami lielas spēļu prakses savā vecumā

 +12 [+] [-]

, 2011-01-10 14:57, pirms 14 gadiem
nu futbols Europas turnīros Ventspils izpildījumā beidzot jau varēja nosaukt kā skatāmu Dzavetjēri vadībā. Diemžēl klubs naudiņu savāca un atpakaļ klubā neielika līdz ar to aizgāja vadošie spēlētāji no Ventspils un cauri bija ar Eiropas līmeņa cienīgo futbolu diemžēl

skatīsimiems atkal ierasto Latvijas bumbošanu ar 1-2 piespēlēm un sitieniem vienkārši uz pretinieku vārtu pusi vai bezjēdzīgiem centrējumiem

  +2 [+] [-]

, 2011-01-10 15:02, pirms 14 gadiem
Nesaku, ka nav pareizs lēmums, bet fakts, ka tieši VENTSPILS gan basketbolā, gan futbolā trenerus maina tikai pēc sev zināmas loģikas - IR FAKTS! Ventspils - vieta, kur ambīcijas ir lielākas par varēšanām!

 +21 [+] [-]

, 2011-01-10 15:07, pirms 14 gadiem
Noticis tas ,kam bija jānotiek.Klubu pameta pēdējie pieredzējušie spēlētāji un arī dārgie rietumvalstu treneri,jo tēze:"uzsvaru liekot uz jauno futbolistu audzināšanu un izaugsmi"nozīmē vienu-klubā tiek ieslēgts ekanomiskais izdzīvošanas režīms.Tas jau bija zināms pagājušā sezonā un šosezon seko tikai loģisks turpinājums.Arī šī autora tēze ir daļēji apstrīdama:"Diemžēl netika nošauts neviens zaķis. Jauni futbolisti Ventspilī neuzspīdēja un arī sportiskā ziņā būtībā nesekmējās"Uz ko varu atbildēt tā.Jaunie futbolisti jau nav tomāti,kas vienas vasaras laikā nogatavojās sarkani.Kas attiecās uz sportiskiem rezultātiem,tad ar šo sastāvu un it sevišķi ar sastāva patstāvīgo rotāciju čempiona titulu izcīnīt bija problemātiski.
Kā jau agrāk rakstīju ,būtu sen laiks vadības grožus uzticēt S.Cekanavičam,kurš klubā strāda par otro treneri ,kopš tā dibināšanas un pārdzīvojis visu galvenos.Tikai žēl,ka viņam būs jāstrādā ar satāvu,kurš būs viens no vājākiem FK Ventspils pastāvēšanas vēsturē,lai arī varbūt skaitīsies perspektīvs.Nu nevar manā saprašanā normāli spēlēt komanda,bez pieredzējušiem spēlētājiem.Vienīgais" mierinājums",ka citās komandās situācija nav daudz labāka.Jāpagaida līdz 20 janvārim ,lai uzzinātu cik vispārībā komandu spēlēs virslīgā.

 +14 [+] [-]

, 2011-01-10 15:10, pirms 14 gadiem
ibio, iedeva 1,5 gadu, lai sasniegtu kaut ko tik globālu, kā jauniešu izaudzināšanu un attīstību un tad brīnās, kāpēc viņi vēl nekur nav. wtf

  +8 [+] [-]

, 2011-01-10 15:18, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: ibio, iedeva 1,5 gadu, lai sasniegtu kaut ko tik globālu, kā jauniešu izaudzināšanu un attīstību un tad brīnās, kāpēc viņi vēl nekur nav. wtf
+100
..trāpīgākais komentārs - jauno attīstīšana vismaz manuprāt (pretēji autora rakstītajam) arī tika īstenota, tikai absolūts debīlisms pie šādas stratēģijas ir gaidīt rezultātus jau pēc gada..
Lai gan jāpiekrīt algunam, visticimāk iemesls atlaišanai tomēr ir ekonomiskā režīma ieslēgšana...

  +6 [+] [-]

, 2011-01-10 15:20, pirms 14 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Nesaku, ka nav pareizs lēmums, bet fakts, ka tieši VENTSPILS gan basketbolā, gan futbolā trenerus maina tikai pēc sev zināmas loģikas - IR FAKTS! Ventspils - vieta, kur ambīcijas ir lielākas par varēšanām!
Neloģiski bija tikai ar R.Grigorčuku.

  +6 [+] [-]

, 2011-01-10 15:27, pirms 14 gadiem
smailiite rakstīja: +100
..trāpīgākais komentārs - jauno attīstīšana vismaz manuprāt (pretēji autora rakstītajam) arī tika īstenota, tikai absolūts debīlisms pie šādas stratēģijas ir gaidīt rezultātus jau pēc gada..
Lai gan jāpiekrīt algunam, visticimāk iemesls atlaišanai tomēr ir ekonomiskā režīma ieslēgšana...
Nu viens iemesls varētu būt ekonomiskais režims, otrs - Dzavetjeri vīlās redzot cik vienaldzīga ir sabiedrības attieksme pret futbolu.

  +4 [+] [-]

, 2011-01-10 15:28, pirms 14 gadiem
2 lietas:
1. Bilde laba!
2. "2009. gadā nācās samierināties ar dalību UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā".... Nav tā kā par šerpu teikts? KAs tad Ventspils ir - pielīdzini kādam Eiropas grandam?

  -2 [+] [-]

, 2011-01-10 15:32, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: nu futbols Europas turnīros Ventspils izpildījumā beidzot jau varēja nosaukt kā skatāmu Dzavetjēri vadībā. Diemžēl klubs naudiņu savāca un atpakaļ klubā neielika līdz ar to aizgāja vadošie spēlētāji no Ventspils un cauri bija ar Eiropas līmeņa cienīgo futbolu diemžēl

skatīsimiems atkal ierasto Latvijas bumbošanu ar 1-2 piespēlēm un sitieniem vienkārši uz pretinieku vārtu pusi vai bezjēdzīgiem centrējumiem
nopelnītā naudiņa aizgāja šajos itāļu spečukos,jo šis viens jau netāerēja ,viņam komplektācijā vēl nāca līdz viens liekēžu bariņš,tā ka kluba vadībai bij jāizvēlas iegūldīt EL nopelnīto naudiņu šajos ,vai peiredzējošākos spēlētājos,izvēle krita uz itāļiem

  +1 [+] [-]

, 2011-01-10 15:36, pirms 14 gadiem
>>>1
Man gan liekās ,ka ar Grigorčuku bija tieši visloģiskāk,jo Roma ir maksimālists un šādai bērnudārza attīstības programmai ,viņš neparko nepiekristu.Laiks jau visu noliek savās vietās,nav pat jāzina sīkumi,atliek tikai nedaudz paanalizēt notikušo.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-10 15:40, pirms 14 gadiem
Bronsons rakstīja: nopelnītā naudiņa aizgāja šajos itāļu spečukos,jo šis viens jau netāerēja ,viņam komplektācijā vēl nāca līdz viens liekēžu bariņš,tā ka kluba vadībai bij jāizvēlas iegūldīt EL nopelnīto naudiņu šajos ,vai peiredzējošākos spēlētājos,izvēle krita uz itāļiem
tās summas ko nopelnīja FK Ventspils par to Eiropas turnīru bija stipri lielākas nekā itāļu treneru algas. Ja ir vēlme pameklē arhīvos, tur runa gāja par pāris miljoniem un tas bija no vairākiem avotiem. Stipri šaubos vai to varēja notērēt treneru atalgojumam, par to stipri šaubos.

Vienkārši sanāca tā, ka sākās valstī krīze un šeku reku kluba kasē ienāca priekš LV futbola diezgan ievērojamas summas, kas droši vien lieti noderēja kluba īpašniekiem, lai pārdzīvotu šo krīzi.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-10 15:48, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: tās summas ko nopelnīja FK Ventspils par to Eiropas turnīru bija stipri lielākas nekā itāļu treneru algas. Ja ir vēlme pameklē arhīvos, tur runa gāja par pāris miljoniem un tas bija no vairākiem avotiem. Stipri šaubos vai to varēja notērēt treneru atalgojumam, par to stipri šaubos.

Vienkārši sanāca tā, ka sākās valstī krīze un šeku reku kluba kasē ienāca priekš LV futbola diezgan ievērojamas summas, kas droši vien lieti noderēja kluba īpašniekiem, lai pārdzīvotu šo krīzi.
protams ka ne viss tika notērēts algās,nauda tiek tērēta arī citām vajadzībām,kaut vai tam pašam bērnu futbolam kur ir treneri,viņu aldziņām,turnīriem,formastērpiem(starp citu vienīgais klubs kur bērniem ne par ko nav jāmaksā),laukuma īre no pilsētas domi un vēl dauc citām lietām ,tā ka tie nopelnītie EL labumi nebūt nav astranomiski.....vēl jau ir kuriozi dzirdēti par kluba naudas tērēšanu no itāļu puses

  -1 [+] [-]

, 2011-01-10 15:49, pirms 14 gadiem
Visjaunākajam FK Ventspils attīstības posmam tagad varbūt kādu bērnu treneri no cita neapgūta reģiona? Teiksim Spānijas

  +3 [+] [-]

, 2011-01-10 15:56, pirms 14 gadiem
Te nu Bronsonam ir absolūta taisnība,jo klubā ar bērnu futbolu šobrīd nodarbojās ļoti nopietni.Nevajag mums spāņus,pietiek ar daugavpiliešiem un savējiem

     [+] [-]

, 2011-01-10 15:58, pirms 14 gadiem
alguns rakstīja: >>>1
Man gan liekās ,ka ar Grigorčuku bija tieši visloģiskāk,jo Roma ir maksimālists un šādai bērnudārza attīstības programmai ,viņš neparko nepiekristu.Laiks jau visu noliek savās vietās,nav pat jāzina sīkumi,atliek tikai nedaudz paanalizēt notikušo.
Loģiskāk būtu atstāt veco blici,kura tomēr bija pietiekami pieredzējusi,un spējīga,un šis sastāvs sāka jau beidzot pelnīt ,tā kā 2009g ar Grigorčuku atkal būtu tituls,arī 2010 gadā varēja iet pa to pašu ceļu.
Atteikties no tā ir neloģiski.
Bet ar jauniešiem paralēli var vest darbu.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-10 16:04, pirms 14 gadiem
uzskatu ka viena nopietna kļūda bij Tranzit spēlēšana virslīgā,tur ar aizgāja labs piķis....labi ka tas ir saprasts un tagat spēlēs 1 līgā dodot iespēju augt tieši Ventspils jauniešiem

  +3 [+] [-]

, 2011-01-10 16:15, pirms 14 gadiem
>>>Andris5
Protams,tikai tas būtu dārgs prieks,ko acīmredzot kluba vadība un sponsori šobrīd atļauties nevar.Es šajā epopejā nu nekādi nevaru saprast vienu lietu.Kāpēc pūst miglu līdzjutējiem acīs,bet nepateikt skaidru valodu.Šobrīd situācija tāda un tāda,kādu laiku jāpadzīvo taupīgi.Viss skaidrs ,nekādu jautājumu.Domājams līdzjutēji arī saprastu.Bet nē,visādus brīnumus un pasakas jāklausās.Un tas jau nav tikai FK Ventspils klubā,tādus piemērus var atrast šobrīd Latvijā daudz ,ne tikai futbolā.Atiecībā uz jauno talantu audzināšanu nekāds ritens jau nav jāizdomā,jo tas jau sen ir izdomāts.Zēni,jaunieši ,dublieri un labākie tiek lēnām pielaisti pamatsastāvam.Tāda ir shēma un viņa strādā.Diemžēl šobrīd ,jau sākot ar pagājušo sezonu, komandas pamatsastāvā jau spēlē spēlētāji ,kurus vēl droši var saukt par futbola pusfabrikātiem.Tāda ir tā situācija ,manis prāt šobrīd ,visā Latvijas futbolā

  +3 [+] [-]

, 2011-01-10 16:20, pirms 14 gadiem
Nevarēju ciest Grigorčuku par to vienveidīgo slāvu (krievu, gruzīņu, utt.) spēlētāju ievilkšanu komandā, un neatbalstīju viņa cieto pieredzējušo sastāvu, kurā gandrīz neviens gados jaunais futbolists nevarēja iekļūt un nostiprināties, lai pierādītu sevi. Taču tāpat atbalstīju komandu un fanoju līdzi.
Līdz ar Dzavjeteri atnākšanu man interese tikai uzplauka. Viņs ir ļoti labs treneris un uzskatu, ka viņam izdevās gan iemācīt daudziem jaunajiem kko vērtīgu šīs vienas sezonas laikā, un izdevās parādīt cienījamu sniegumu ar šiem spēlētājiem !
Man personīgi visu laiku favourite FK Ventspils futbolists bija itāļu aizsargs Alesandro Dzamperini. Un tas tika atrasts šī trenera vadīšanas posmā ! Paldies viņam par to ! Tā bija klase skatīties ko tas cilvēks maskā spēja veikt aizsardzībā. Tāpat deva iespēju Gauračam, kurš grupu turnīrā atzīmējās pret Hertha un ar savu sniegumu tika Bukarestes FC Rapid ! Tas ir šī trenera nopelns ! Apmeklēju visas spēles, uz kurām varēju tikt, un man ļoti patika kā viņš vadīja komandu ! Ticu, ka, ja būtu palicis, tad neizpaliktu arī čempiona titula atgūšana.
Jaunajā sezonā tāpat iešu uz spēlēm, jutīšu līdz, un skatīsimies kāda pieeja komandai būs jaunajam trenerim. Ceru redzēt Visvalda Ignatāna #8 baudāmu futbolu, jo pagājušajās sezonas beigās atstāja visai patīkamu iespaidu spēles ziņā.
Good luck & Thank You for everything, Nuncio !

     [+] [-]

, 2011-01-10 16:32, pirms 14 gadiem
Rollin rakstīja: Nevarēju ciest Grigorčuku par to vienveidīgo slāvu (krievu, gruzīņu, utt.) spēlētāju ievilkšanu komandā, un neatbalstīju viņa cieto pieredzējušo sastāvu, kurā gandrīz neviens gados jaunais futbolists nevarēja iekļūt un nostiprināties, lai pierādītu sevi. Taču tāpat atbalstīju komandu un fanoju līdzi.
Līdz ar Dzavjeteri atnākšanu man interese tikai uzplauka. Viņs ir ļoti labs treneris un uzskatu, ka viņam izdevās gan iemācīt daudziem jaunajiem kko vērtīgu šīs vienas sezonas laikā, un izdevās parādīt cienījamu sniegumu ar šiem spēlētājiem !
Man personīgi visu laiku favourite FK Ventspils futbolists bija itāļu aizsargs Alesandro Dzamperini. Un tas tika atrasts šī trenera vadīšanas posmā ! Paldies viņam par to ! Tā bija klase skatīties ko tas cilvēks maskā spēja veikt aizsardzībā. Tāpat deva iespēju Gauračam, kurš grupu turnīrā atzīmējās pret Hertha un ar savu sniegumu tika Bukarestes FC Rapid ! Tas ir šī trenera nopelns ! Apmeklēju visas spēles, uz kurām varēju tikt, un man ļoti patika kā viņš vadīja komandu ! Ticu, ka, ja būtu palicis, tad neizpaliktu arī čempiona titula atgūšana.
Jaunajā sezonā tāpat iešu uz spēlēm, jutīšu līdz, un skatīsimies kāda pieeja komandai būs jaunajam trenerim. Ceru redzēt Visvalda Ignatāna #8 baudāmu futbolu, jo pagājušajās sezonas beigās atstāja visai patīkamu iespaidu spēles ziņā.
Good luck & Thank You for everything, Nuncio !
un kā tad ar Žeņu Kosmačovu? Nemaz jau tik traki nebij Romas laikā...Ja Nuncio rīcībā būtu palicis tas pats sastāvs kas viņam bij sākumā neticu ka tiktu izmantoti vairāk jaunie,tā kā pārmetums Grigorčukam nevietā

     [+] [-]

, 2011-01-10 16:40, pirms 14 gadiem
Žēl. Man patika šis treneris. Tāds tolerants bija, atšķirībā no dažiem citiem Virslīgas klubu treneriem. Savs skatījums uz futbolu... Eirokausos sanāca fiasko, bet čempionātā nospēlēja labi. Neko nevar pārmest. Arī izdevās uzvarēt Baltijas līgā. Un, protams, salīdzinoši veiksmīgs starts Eiropas Līgā. Paldies Nunsio par darbu FKV labā, jo jauno spēlētāju audzināšana ir Virslīgas funkcija. Mēs esam mazais čempionātiņš, kam jāaudzina spēlētāji, lai pēcāk palaistu tos uz spēcīgākām līgām. Paturēt visus labos spēlētājus mēs nevaram atļauties. Veiksmi Dzavatjēri turpmākajā trenera karjerā. Un veiksmi Cekanavičam.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-10 16:41, pirms 14 gadiem
jjaanka rakstīja: Liepāja,Skonto,Venspils visur jauni treneri,būs visai interesanta sezona,jo arī daži komandu līderi no komandām ir aizgājuši.
Kaa var Latvijas virsliiga buut interesanta? Esmu absoluuts sporta un arii futbola fanta, bet nevienu speli neesmu skatijies jau kaadus 8 gadus.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-10 16:45, pirms 14 gadiem
Un Metalurg komandā Kosmačovs viņam vairs nebija vajadzīgs..

Viss ko es gribēju uzrakstīt ir Dzavjeteri > Grigorčuks. Ja nevar algu uzturēt vai tā, tad saprotams, bet ja klubs nesagaidīja kkādus nereālus rezultātus šajā īsajā laikā, tad neatbalstu lēmumu. Vajadzēja noturēt itāļu speciālistu.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-10 17:31, pirms 14 gadiem
Bronsons rakstīja: šovakar laikam būs izdevība parunāties ar cilvēkiem kas stāv tam visam ļoti tuvu,tā kā būs objektīvāka informācija kas un kā
nu davaj branson, mes uz tevi ceram.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-10 18:30, pirms 14 gadiem
Bronsons rakstīja: šovakar laikam būs izdevība parunāties ar cilvēkiem kas stāv tam visam ļoti tuvu,tā kā būs objektīvāka informācija kas un kā
Ar FK "Ventspils" apkopēju?
1 2 43 komentāri