Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas debitantei treniņnometnē pievienojies izlases vārtsargs Ikstens

Emils Ozerinskis

Virslīgas debitantei treniņnometnē pievienojies izlases vārtsargs Ikstens
Kaspars Ikstens. Foto: Kaspars Volonts/RFS

Virslīgas šīs sezonas jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" devusies uz treniņnometni Turcijā, kur komandai pievienojušies divi futbolisti ar pieredzi Latvijas valstsvienībā. Tikmēr turnīra bronzas medaļniece "Valmiera" turpina pulcēt savās rindās ārzemju jauniešus.

Informācija par Virslīgas jaunpienācēju, kas nopirkusi Daugavpils "Lokomotiv" sportiskā ceļā iegūto vietu, pienāk visai skopi. Jūrmalas "Noah" sociālajos tīklos pagaidām vien izplata ambiciozus uzsaucienus lauzītā latviešu valodā, kas gan skaidrību par komandas aprisēm jaunajai sezonai nerada. Tik vien kā kluba lozungos saklausāmas ambīcijas par Eirokausu sasniegšanu.

Sportacentrs.com rīcībā nonākusi informācija, ka Turcijā notiekošajā "Noah" treniņnometnē komandai pievienojušies divi spēlētāji ar pierakstu Latvijas valstsvienībā. Ar Jūrmalas komandu, kas gan jaunajā sezonā visticamāk nemaz nespēlēs Jūrmalā, kopā trenējas Latvijas izlases vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja RFS rindās. Tāpat uz Turcijas nometni devies bijušais izlases pussargs Gļebs Kļuškins, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Lietuvas komandā Marianpoles "Sūduva", bet šīs ziemas laikā aizvadīja treniņspēli Jūrmalas "Spartaka" kreklā.

32 gadus vecais Ikstens regulāri saukts uz Latvijas izlasi, taču vārtsargu liktenis mēdz būt skarbs, liekot Ikstenam vairumu izlašu spēļu noskatīties no rezervistu soliņa kā komandas pamatvārtsarga dublierim. Ikstens izlases kreklā aizvadījis divas pārbaudes spēles pret Dienvidkoreju un Lietuvu 2018. gadā. Klubu karjerā pēdējos trīs gadus Ikstens pavadīja RFS sastāvā. Spēlējot "Jelgavas" un RFS rindās līdz 2019. gadam Ikstens bija sakrājis iespaidīgu dzelzs vīra sēriju, ieņemot otro vietu visā Eiropā starp visvairāk spēļu pēc kārtas aizvadījušajiem futbolistiem. Pērn Ikstens bija RFS otrais vārtsargs aiz Daņilo Kučera, sargājot komandas vārtus astoņos Virslīgas mačos.

Centra pussargs Gļebs Kļuškins valstsvienības rindās aizvadījis 19 mačus, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem. Regulāri izlases rindās futbolists spēlēja laika posmā no 2016. līdz 2018. gadam, taču pēdējā laikā 28 gadus vecais spēlētājs uz sarkanbaltsarkano vienību nav saukts. Pagājušajā sezonā Lietuvas čempionātā "Sūduva" komandas rindās Kļuškins nospēlēja 15 mačus. Iepriekšējos gados futbolists pārstāvējis RFS un "Jelgavas" komandu krāsas.

Savus sastāva jaunumus nevairās ziņot "Valmiera", kuras rindās treniņnometnē Turcijā strādā virkne ar gados jauniem futbolistiem. Par 18 gadus vecā krievu centra aizsarga Viktora Aleksandrova nonākšanu Vidzemes komandā Sportacentrs.com slejās rakstīts jau bija iepriekš. Šodien "Valmiera" atklājusi spēlētāja vārdu, kurš pēdējās pārbaudes spēlēs komandas rindās tika pieteikts ar leģendāro Latvijas futbola pseidonīmu "pārbaudāmais spēlētājs". Valmierieši oficiāli izziņojuši 19 gadus vecā ukraiņu pussarga Ivana Želizko piesaistīšanu. Aizvadītajā sezonā Ukrainas jaunatnes izlasēs spēlējušo Želizko varēja atrast Čehijas augstākās līgas kluba MFK "Karvina" pieteikumā, taču futbolists laukumā devās vien divās Čehijas kausa izcīņas spēlēs.

Iepriekš jau publiski bija zināma informācija par latviešu pussarga Kristapa Liepas pāriešanu uz Čehijas pēc spēka otrās līgas klubu "MAS Taborsko". Vidzemnieki nu gan ziņo, ka saglabājuši tiesības uz 22 gadus veco spēlētāju, Liepam uz Čehijas vienību dodoties īrētā spēlētāja statusā.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-07 12:11, pirms 3 gadiem
Un šāds -X klubs saņem licenci spēlēšanai , normāls Latvijas klubs tiek dir.nāts.

     [+] [-]

, 2021-02-07 13:22, pirms 3 gadiem
Valmierā viss 2 nedēļas iepriekš izskatījās viss forši, bet tad tiek piesaistīta senegāliešu krava, tad krava ar padsmitgadniekiem no austrumiem. Beigās sanāks 30-35 spēlētāji un aģenti bīdīs, kam jāspēlē. No latviešiem spēlēt tiks Jaunzems Krollis un Balodis- tas forši, visi perspektīvi, bet Lagūnam, Toņiševam un vietējiem puišiem vienkārši vietu neredzu, jo aģentu rebes>klubs. Tas tā subjektīvi.

     [+] [-]

, 2021-02-07 13:42, pirms 3 gadiem
Valmiera varēja paņemt Ikstenu, citādi iepriekšējā sezonā tas bija lielākais klupšanas akmens. Un joprojām nav paņemts nekas normāls. Tīnis pēc tīņa tiek parakstīts...

     [+] [-]

, 2021-02-07 13:47, pirms 3 gadiem
Klupšanas akmens- vārtsargs. Līderi katrā pozīcijā- Balodis/Viktors😀/Krollis

     [+] [-]

, 2021-02-07 15:28, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Valmiera varēja paņemt Ikstenu, citādi iepriekšējā sezonā tas bija lielākais klupšanas akmens. Un joprojām nav paņemts nekas normāls. Tīnis pēc tīņa tiek parakstīts...
Labāk skatīties uz to kā spēlē kāds jaunais kadrs kuram priekšā visa karjera un nav svarīgi no kuras valsts viņš atbraucis, galvenais lai labi spēlē

     [+] [-]

, 2021-02-07 15:30, pirms 3 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Valmierā viss 2 nedēļas iepriekš izskatījās viss forši, bet tad tiek piesaistīta senegāliešu krava, tad krava ar padsmitgadniekiem no austrumiem. Beigās sanāks 30-35 spēlētāji un aģenti bīdīs, kam jāspēlē. No latviešiem spēlēt tiks Jaunzems Krollis un Balodis- tas forši, visi perspektīvi, bet Lagūnam, Toņiševam un vietējiem puišiem vienkārši vietu neredzu, jo aģentu rebes>klubs. Tas tā subjektīvi.
Interesanti ka Valmieras klubu bīda aģenti ja? Ok! Klubs tika pie medaļas Virslīgā, otro sezonu pēc kārtas spēlēs Eirokausos, klubam iet arī labi transfēri.. es teiktu ka aģenti neslikti bīda klubu ne?

     [+] [-]

, 2021-02-07 16:39, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Labāk skatīties uz to kā spēlē kāds jaunais kadrs kuram priekšā visa karjera un nav svarīgi no kuras valsts viņš atbraucis, galvenais lai labi spēlē
Ja visi lielākā daļa latviešu spēlētu, jā. Bet ne jau ārzemnieki, par kuru karjerām mums nākotnē nekas neinteresē

     [+] [-]

, 2021-02-07 17:51, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Ja visi lielākā daļa latviešu spēlētu, jā. Bet ne jau ārzemnieki, par kuru karjerām mums nākotnē nekas neinteresē
1.līgā lielākā daļa latviešu spēlē. Izbaudīsi, ja kādreiz būs turnīrs