Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ventspili" papildina Žatkins, Gulbenē neskaidrība, "Daugava" gaida leģionārus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Ventspili" papildina Žatkins, Gulbenē neskaidrība, "Daugava" gaida leģionārus
"Gulbene 2005" pagājušajā sezonā
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Latvijas vicečempione futbolā, FK "Ventspils" sastāvu papildinājusi ar pussargu Oļegu Žatkinu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Jūrmalu-VV". Tikmēr pagājušās sezonas 1. līgas čempione "Gulbene 2005" pat nemaz nav sākusi gatavoties jaunajai sezonai, turpretī Daugavpils "Daugava" ieplānojusi pamatīgu sagatavošanās posmu.

Žatkins pārceļas uz Ventspili

23 gadus vecais Žatkins pagājušajā sezonā jūrmalnieku sastāvā piedalījās 25 mačos, 20 no tiem sākot pamatsastāvā un gūstot divus vārtus. Tas pagaidām ir vienīgais oficiālais papildinājums Kurzemes klubā, kurā uz pārbaudi ir vēl vairāki futbolisti, taču viņu vārdi pagaidām netiek publiskoti (ierasta prakse). Līgumi pēc pagājušas sezonas beidzās Aleksajam Višņakovam un Grigorijam Čirkinam. Abi meklē klubus ārzemēs, ja neatrādīs, nav izslēgta viņu atgriešanās Ventspilī.

Pirmā ārzemju treniņnometne "Ventspilij" plānota no 20. janvāra Marijampolē, kur "Ventspils" pavadīs nedēļu. Pirmā spēle varētu būt 23. datumā pret Šauļu komandu. 2. februārī ventspilnieki dosies uz Turciju, informēja kluba preses sekretārs Mihails Koroļovs.

Gulbenē jautājumu vairāk nekā atbilžu

Lielākā daļa Virslīgas klubu jau sākuši gatavoties jaunajai sezonai. Gulbene gaida... Pagājušajā sezonā 1. līgā pārliecinoši uzvarējusī "Gulbene 2005" pat vēl nav sākusi kopīgus treniņus.

"Šobrīd trenējamies tikai teorētiski. Mums faktiski nav vietējo Gulbenes futbolistu, tāpēc visi trenējas individuāli vai ar citām komandām. Šobrīd nav skaidrības ne par finansējumu (Gulbenes pašvaldības piešķirtie līdzekļi un sponsoru piesaiste), ne to, kad sāksies Virslīgas čempionāta jaunā sezona (rīt notiks klubu pārstāvju tikšanās - V. B.), tāpēc gaidām jaunumus, lai zinātu, ko darīt. Eiropā pieņemts pirms sezonas trenēties 40 dienas, kas ir normāls, pietiekams laiks, lai sagatavotos," stāsta kluba sporta direktors Romāns Lajuks.

Lajuks uzsvēra to, ka Gulbenes klubs arī šajā sezonā paliks amatieru statusā, kliedējot runas par to, ka klubs nav norēķinājies ar spēlētājiem par pagājušo sezonu: "Mēs esam amatieri, līgumu nebija, algu līdz ar to arī ne, tāpat prēmiju par tikšanu Virslīgā. Nodrošinājām treniņu apstākļus, formas un ēdināšanu. Virslīgā varbūt tikai Liepāja un Ventspils var sevi uzskatīt par profesionālām komandām."

Vaicāts par to, vai nevar rasties situācija, ka "Gulbene 2005" tomēr nebūs gatava startam Virslīgā, Lajuks norādīja, ka drošs par to nevar būt, jo, atskaitot "Ventspili" un "Liepājas Metalurgu", visi pārējie Virslīgas klubi ir amatieru statusā un nevar būt droši par tuvāko nākotni.

"Daugava" vētīs leģionārus un brauks uz Somiju

Ceturtais spēcīgākais LMT Virslīgas klubs Daugavpils "Daugava" gaidāmajai sezonai gatavosies ļoti nopietni. Paredzēts aizvadīt pārbaudes turnīru Somijā, doties uz treniņnometni Turcijā, kā arī pārbaudīt lielu skaitu leģionāru.

Vakar "Daugava" Rīgas Olimpiskajā centrā aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, kurā ar 2:1 pieveica "Skonto". Mačs kopumā bijis ļoti līdzīgs, bet daugavpiliešiem nedaudz vairāk paveicies. "Daugava" šajā spēlē paļāvās tikai uz vietējiem futbolistiem, jo leģionāri vēl nav atbraukuši. Uz pārbaudes laiku komandai pievienojies Rēzeknes "Blāzmas" futbolists Māris Rancāns, bet šajā pārbaudes mačā nepiedalījās balsta pussargs Vadims Logins.

Jau tuvākajā laikā klubu pastiprinās vairāki leģionāri, starp kuriem būs arī iepriekšējā sezonā redzētie - Mamuka Gongadze, Džamals Džaliašvili, Giorgijs Čikradze un citi. Tie gan nebūs vienīgie ārzemnieki, jo pārbaudīties ieradīsies ļoti liels skaits spēlētāju.

Šobrīd komanda trenējas Daugavpils Olimpiskajā centrā, un futbolisti ir labā noskaņojumā. Jau sarunātas pārbaudes spēles ar Lietuvas klubiem "Sūduva" un "Žalgiris", bet janvāra izskaņā daugavpilieši piedalīsies turnīrā Somijā. Februārī paredzēta treniņnometne Turcijā, kur tiks aizvadītas vairākas pārbaudes spēles, kā arī pētīti potenciālie jaunpienācēji. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu "Daugava" gaidāmajām LMT Virslīgas batālijām ir nolēmusi sagatavoties pilnvērtīgi.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 12:50, pirms 14 gadiem
"Mēs esam amatieri, lūgumu nebija, algu līdz ar to arī ne"

Sanāk, kamēr nelūgsies, algu nedabūsi

  -4 [+] [-]

, 2011-01-06 12:51, pirms 14 gadiem
Oho, pēc Lajuka domām, Skonto tātad nav profesionāls klubs? Vai ta Gunča savējiem liek pa vakariem stroikās strādāt?

  +3 [+] [-]

, 2011-01-06 13:32, pirms 14 gadiem
da nekas tur tai gulbenee nav i nevar buut, tas ir nedabisks veidojums, milzis ar maala kaajaam. bija jau viens taads projekts latvijaa, nu ir otrais

  +2 [+] [-]

, 2011-01-06 13:41, pirms 14 gadiem
NeilPryde rakstīja: da nekas tur tai gulbenee nav i nevar buut, tas ir nedabisks veidojums, milzis ar maala kaajaam. bija jau viens taads projekts latvijaa, nu ir otrais
nu, te jau Lajuks pats atzīst,ka Gulbene ir amatieru klubs,nevis sola zelta kalnus ar platīna ielejām. Veidojums,protams,ka nedabisks. Daudz loģiskāk tādu naudu grūst iekšā Valmierā, Rēzeknē vai,piemēram, Ogrē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-01-06 13:56, pirms 14 gadiem
"...jo, atskaitot "Ventspili" un "Liepājas Metalurgu", visi pārējie Virslīgas klubi ir amatieru statusā un nevar būt droši par tuvāko nākotni."

Lajuks, Tev nepareizā informācija gan par situāciju komandās (līgumi), gan pro drošību. Vēl ļoti drošī jūtas Daugava, kas ir profesionāls klubs un visiem spēlētājiem ir līgumi, Skonto spēlētājiem arī ir līgumi un viņi ir profesionāļi, tā kā nelej ūdeni un saki uzreiz, ka naudas jums nebūs un startēsiet galočkas pēc, jo ukrainis vairs naudu nedos.

Un par to jūsu amatierismu - gribi teikt, ka japānis, čīlietis, čaļi no Metalurga spēlēja par "Nodrošinājām treniņu apstākļus, formas un ēdināšanu" ... Nesmīdini mani, tu jau tā iegrābies ar saviem solījumiem cīnīties par medaļām šosezon, bet pat nav sākuši trenēties.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-06 14:10, pirms 14 gadiem
_stormy_ rakstīja: "...jo, atskaitot "Ventspili" un "Liepājas Metalurgu", visi pārējie Virslīgas klubi ir amatieru statusā un nevar būt droši par tuvāko nākotni."

Lajuks, Tev nepareizā informācija gan par situāciju komandās (līgumi), gan pro drošību. Vēl ļoti drošī jūtas Daugava, kas ir profesionāls klubs un visiem spēlētājiem ir līgumi, Skonto spēlētājiem arī ir līgumi un viņi ir profesionāļi, tā kā nelej ūdeni un saki uzreiz, ka naudas jums nebūs un startēsiet galočkas pēc, jo ukrainis vairs naudu nedos.

Un par to jūsu amatierismu - gribi teikt, ka japānis, čīlietis, čaļi no Metalurga spēlēja par "Nodrošinājām treniņu apstākļus, formas un ēdināšanu" ... Nesmīdini mani, tu jau tā iegrābies ar saviem solījumiem cīnīties par medaļām šosezon, bet pat nav sākuši trenēties.
Labs!

  +4 [+] [-]

, 2011-01-06 14:33, pirms 14 gadiem
Šie visi paziņojumi ir vēl tikai ziediņi.Viss interesantais tikai priekšā.

     [+] [-]

, 2011-01-06 14:39, pirms 14 gadiem
Jelgava jau arī nav amatieri,bet gan pusprofesionāļi!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 15:14, pirms 14 gadiem
Fudzix,ko tu saproti ar vardu "pusprofesionali"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-06 15:23, pirms 14 gadiem
biiiskaps rakstīja: Fudzix,ko tu saproti ar vardu "pusprofesionali"?
Puse komanda saņem naudu un futbols ir pilna laika darbs, bet otra puse pa dienu strādā savā darbā, bet vakaros nāk uz treniņu!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 15:33, pirms 14 gadiem
Skumsts,es tak zinu to situaciju,tik jautaju,lai uzzinatu kaa fudzix to izprot

Mao Dzedun,labs

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 15:35, pirms 14 gadiem
Tak lai pakonsultējas ar Pertiju, tas pamācīs kā naudiņu nopelnīt.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-06 15:43, pirms 14 gadiem
Raiteens rakstīja: Tak lai pakonsultējas ar Pertiju, tas pamācīs kā naudiņu nopelnīt.
Tas tiesa,bet ar to vien nepietiek,vēl tas viss, tā kā būtu jāsaskaņo ar guņu.

     [+] [-]

, 2011-01-06 15:43, pirms 14 gadiem
Bet isteniba stipri saubos,ka Jelgavaa puse ir ar pro ligumiem. Iespejams,ka daziem ir,bet tas tiesham,visticamak,ir tikai daziem.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-06 16:25, pirms 14 gadiem
Nu, nu, man pazīstamie čaļi no Gulbenes teica pavisam ko citu. Ok, iespējams, nesauksim viņus par profesionāļiem, bet pagājušogad visiem maksāja algas Gulbenē, nebija diez ko lielas, ~ 300 un mazāk vietējiem. Te mēģina acis aizmālēt .

     [+] [-]

, 2011-01-06 16:43, pirms 14 gadiem
Klist baumas ka Daugava sogad cer iegut cempiontitulu (un raksts to apliecinna) velu veiksmi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-06 17:28, pirms 14 gadiem
Jaha,cer jau visi

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 18:15, pirms 14 gadiem
Jaha rakstīja: Klist baumas ka Daugava sogad cer iegut cempiontitulu (un raksts to apliecinna) velu veiksmi!!!
Viņi cer to izdarīt vēl no 2007.gada!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 19:30, pirms 14 gadiem
Nosauksim Lajuku par veiklu mēles locītāju un darboni gan naudas lietās, gan rezultātu sasniegšanā. Malacis direktors, doma taisot šo komandu nav un nebija sportiskie mērķi, bet gan personīgo labumu gūšana.

     [+] [-]

, 2011-01-06 19:37, pirms 14 gadiem
Par amatieriem mulkibas....
leģionāri noteikti tadi nebija, kāarī Šaubos, ka no Skonto "padzitais" O. Laizāns speletu pa maizes riecienu.

plus,. ka jau te mineja, Skonto nav amatieru klubs.
tas, ka algas nemaksa regulari un nav nekadas lielas nenozime, ka speletaju attieksme ir tada pati un ka futbols nav vieniga nodarbošanas

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 19:50, pirms 14 gadiem
Nu cerams, ka Gulbene visu nokārtos un piedalīsies turnīrā. Neviens no viņiem, protams, neprasa uzvaru čempionātā. Prieks par Daugavu zināmā mērā, kas tiešām laikam tēmēs uz medaļām. Tas nav nekas nereāls. Ceru, ka Čirkinam un Višņakovam izdosies atrast klubus ārzemēs, jo šejienes līmeni viņi abi ir pārauguši. Lai veicas. Klīst baumas, ka abi došoties uz Krieviju spēlēt. Veiksmi arī Žatkinam. Normāls pakāpiens karjerā.

     [+] [-]

, 2011-01-06 20:02, pirms 14 gadiem
Pie mums jau nav neviena kluba profesionali ligumi,klubam sagribesies un vinji tevi patrieks un neeko tu ar savu lapeli neiesaksi!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 21:39, pirms 14 gadiem
Visu cieņu Gulbenei kā pilsētai, bet basketbolu nevarēja pavilkt, kurš ir salīdzinoši lētāks sporta veids un vietējo kadru bija pāri pārēm, tad ko te gvelzt par futbolu, kur ir kā minimums 22 spēlētāji un vismaz seši cilvēki nespēlējošajā stafā. Pilsēta, kurā ir knapi deviņi tūkstoši iedzīvotāji kaldina tālejošus plānus virslīgā. Ja tas naudas devējs nav dzimis Gulbenē un patriotisku jūtu vadīts finansē, tad vēl saprotams, bet cik zinu, tad vienkārši kādam gribējās futbola komandu ar kuru padižoties. No attīstības viedokļa pilnīgs farss. Loģisks risinājums būtu paņemt Valmieru, vai Rēzekni, kas ir sava reģiona centri. Īpaši jau Valmiera ar izsenām tradīcijām futbolā, ar attīstītu infrastruktūru. Gatavu stadionu, kas diemžēl nav Gulbenē. Vismaz pāris gadu atpakaļ viņš bija drausmīgā stāvoklī. Reāli raugoties Ventiņiem un Liepājniekiem pat nav kur pa nakti palikt Gulbenē, jo nav sakarīgas viesnīcas... tikai vidēja līmeņa kojas... un viesnīca centrā grūti nosaukt par viesnīcu.
Tā kā Lajuks bikuc ir iebraucis auzās, pie tam muļķibas ir, ka spēlētāji ir amatieri. Algas bija diezgan lielas priekšs mūsu ekanomiskās situācijas un daži saņēma krietni vairāk kā iepriekš kāda komentētāja nosauktos trijus simtus. Dažs labs virslīgas spēlētjas no top komandām labrāt spēlētu Gulbenē iepriekšējā sezonā, tik nedaudz līmenis 1. līgā līmenis par zemu.

     [+] [-]

, 2011-01-07 09:00, pirms 14 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Visu cieņu Gulbenei kā pilsētai, bet basketbolu nevarēja pavilkt, kurš ir salīdzinoši lētāks sporta veids un vietējo kadru bija pāri pārēm, tad ko te gvelzt par futbolu, kur ir kā minimums 22 spēlētāji un vismaz seši cilvēki nespēlējošajā stafā. Pilsēta, kurā ir knapi deviņi tūkstoši iedzīvotāji kaldina tālejošus plānus virslīgā. Ja tas naudas devējs nav dzimis Gulbenē un patriotisku jūtu vadīts finansē, tad vēl saprotams, bet cik zinu, tad vienkārši kādam gribējās futbola komandu ar kuru padižoties. No attīstības viedokļa pilnīgs farss. Loģisks risinājums būtu paņemt Valmieru, vai Rēzekni, kas ir sava reģiona centri. Īpaši jau Valmiera ar izsenām tradīcijām futbolā, ar attīstītu infrastruktūru. Gatavu stadionu, kas diemžēl nav Gulbenē. Vismaz pāris gadu atpakaļ viņš bija drausmīgā stāvoklī. Reāli raugoties Ventiņiem un Liepājniekiem pat nav kur pa nakti palikt Gulbenē, jo nav sakarīgas viesnīcas... tikai vidēja līmeņa kojas... un viesnīca centrā grūti nosaukt par viesnīcu.
Tā kā Lajuks bikuc ir iebraucis auzās, pie tam muļķibas ir, ka spēlētāji ir amatieri. Algas bija diezgan lielas priekšs mūsu ekanomiskās situācijas un daži saņēma krietni vairāk kā iepriekš kāda komentētāja nosauktos trijus simtus. Dažs labs virslīgas spēlētjas no top komandām labrāt spēlētu Gulbenē iepriekšējā sezonā, tik nedaudz līmenis 1. līgā līmenis par zemu.
Lūk kaimiņu āža kāja arī parādās. Vai tiešām nevar likties mierā! Nu nebūs tās naudas ne Valmierā, ne Rēzeknē un arī Gulbenē nebūs viegli. Kas attiecas uz Gulbenes viesnīcu, stadionu u.c. infrastruktūru, atbrauc, Miška Rvaņec, apskaties. Futbols Gulbenē būs, nāksies vien tev paciest to skabargu.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-07 21:14, pirms 14 gadiem
Arcix777 rakstīja: Lūk kaimiņu āža kāja arī parādās. Vai tiešām nevar likties mierā! Nu nebūs tās naudas ne Valmierā, ne Rēzeknē un arī Gulbenē nebūs viegli. Kas attiecas uz Gulbenes viesnīcu, stadionu u.c. infrastruktūru, atbrauc, Miška Rvaņec, apskaties. Futbols Gulbenē būs, nāksies vien tev paciest to skabargu.
Man tiešām nav žēl. Būtu tikai laimīgs, ka Latvijā būtu profesionāli 8-10 klubi, un vidēji katru spēli apmeklētu vismaz divi tūkstoši skatītāju. Es tiešām pusotru gadu neesmu bijis Gulbenē, līdz ar to atvainojos, ka pateicu ko necildenu, jo tiešām varētu būt izmaiņas šajā laikā. Piebildīšu, ka neesmu neviena Latvijas kluba fans, un neesu ne no vienas šīs pilsētas, kuras pieminēju. Bet es raugos objektīvi, ka no dzīvot spējas tas nav reāli, nav seguma tam visam. Bet visā visumā, tas ir interesanti, ka ik pa laikam parādās mums visādi klubi, kuri piesaka sevi ļoti skaļi, un tiešām novēlu lai klubs nepazustu un izcīnītu Lajuka solītās medaļas virslīgā. Kā teikt cāļus skaita rudenī....