Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" apšauba "Kačanova lietas" leģitimitāti, nosauc LFF lēmumu par precedentu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Skonto" apšauba "Kačanova lietas" leģitimitāti, nosauc LFF lēmumu par precedentu
Andrejs Baharevs (priekšplānā)
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

LFF Disciplinārā komisijas sēdē 4.jūlijā tika izskatīta FK „Ventspils” nosūtītā vēstule par notikumiem „Triobet” Baltijas līgas finālspēlē starp „Skonto” un FK „Ventspils”. LFF DK nolēma diskvalificēt „Skonto” futbolistu Denisu Kačanovu līdz šī gada 1.septembrim. Piedāvājam "Skonto" kluba ģenerāldirektora Andreja Bahareva viedokli šajā sakarā.

„Skonto” ģenerāldirektors Andrejs Baharevs: „Pirmkārt, gribētu uzsvērt, ka futbola klubs „Skonto” vienmēr cienīs un ievēros LFF lēmumus. Mūsu klubs un īpaši Deniss Kačanovs pārdzīvo par Vladimira Bespalova gūto traumu, jo neviens sportists nekad citam sportistam nevēl neveiksmi. Futbola klubs „Skonto” neiesaistījās viedokļa apmaiņā pēc FK „Ventspils” publikācijām masu medijos, kas, iespējams, bija emociju uzplūdā. Taču šoreiz ir LFF lēmums, pēc kura viedoklis ir jāpauž futbola klubam „Skonto”.

Ar lēmuma pieņemšanu ir noticis precedents, pēc kura jebkurš klubs var apstrīdēt tiesnešu darbību un lūgt spēlētāju diskvalifikāciju, par pamatu ņemot video atkārtojumu, bez attiecīga ieraksta protokolā un ārpus noteiktajiem protesta iesniegšanas termiņiem. Varu teikt pat vēl vairāk – LFF ir pieņēmusi lēmumu par notikumu sacensībās, kas nav ne LFF, ne UEFA, ne FIFA jurisdikcijā. Tas nozīmē, ka visas komandas, kas piedalās jebkurās futbola sacensībās Baltijas mērogā (piemēram, LAFL, FTA, u.c.), var iesniegt prasības LFF DK par diskvalifikācijas piespriešanu.

Diemžēl, izrādījies, ka FK „Ventspils” prezidenta autoritāte varēja emocionāli ietekmēt LFF DK lēmumu. Ir vērts piebilst, ka LFF DK uz sēdi nebija uzaicinājis notikušā iesaistīto otru pusi – ne Denisu Kačanovu, ne futbola kluba „Skonto” pārstāvjus. Tādējādi lietu izskatīja bez abu pušu dalības, kas mums ir šoks, jo LFF tomēr ir pati ietekmīgākā Latvijas futbola organizācija.

Kā saprotu, tas nozīmē, ka LFF DK durvis ir atvērtas arī citu klubu vadībai, kas ar saviem video ierakstiem var ierasties, piedalīties sapulcēs un pieprasīt diskvalifikācijas. Cerams, ka šajā jautājumā LFF DK turpinās ievērot šādus principus arī turpmāk.

Man personiski rodas jautājums par šī lēmuma leģitimitāti attiecībā par diskvalifikāciju uz Eirokausiem. Man nav pārmetumu, ja LFF pēc video atkārtojuma noskatīšanās pat divas nedēļas pēc spēles diskvalificē uz savām sacensībām – valsts čempionātu, kausa izcīņu vai spēlēm valstsvienībā, bet rodas jautājums par diskvalifikāciju uz Eirokausiem. LFF lēmums ļauj futbola klubam „Skonto” iesniegt prasību UEFA, lai rastu skaidrojumu, uz kāda lēmuma pamata diskvalificēts spēlētājs citā turnīrā. Ja UEFA atļaus spēlēt futbolistam Eirokausos, tad futbola klubam „Skonto” būs pamats pieprasīt kompensāciju par vadošā spēlētāja nepamatotu diskvalifikāciju uz Eirokausiem.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, futbola klubs „Skonto” nosūtīs LFF oficiālu viedokli par LFF DK sēdes protokolu Nr.29 un to apstrīdēs LFF noteiktajos termiņos.

Vēlreiz gribētu uzsvērt, ka futbola klubs „Skonto” ievēros LFF lēmumus un darbosies LFF, UEFA un FIFA noteikto reglamentu ietvaros. FK „Ventspils” futbolistam Vladimiram Bespalovam novēlam ātru atveseļošanos un atgriešanos laukumā, bet FK „Ventspils” vēlam veiksmi Eirokausos."

Izmantotie resursi:
SKONTO FC - galvenā

 +11 [+] [-]

, 2011-07-04 20:45, pirms 13 gadiem
deelj viena pi....a kursh nevar paardziivot atlaishanu no kluba...savaino cilveeku,kuram iespeejams ir karjera galaa...vinji runaa par kkaadu taisniibu,vai soda miikstinaashanu apskaties Baharev veel vienu reizi abus video un tad padomaa vai tas bija nejaushi kaapeec tad pret nevienu citu vinjam nav sanaacis???tikai FKV speeleetaajiem??? DEBIILISMS!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-07-04 20:48, pirms 13 gadiem
Sūdeļi paliek sūdeļi. 19 gadus lēmumi bija tikai skonto par labu, tad nu tagad vismaz saņemiet kaut nelielu atmaksu!

  -2 [+] [-]

, 2011-07-04 20:49, pirms 13 gadiem
Prieks, ka atbilde bija korekta, ja salīdzina ar apsūdzībām. Palasoties Ventspils mājas lapā likās, ka Kačanovam gatavi "piešūt" arī visus Ala Kapones izdarītos un tikai iecerētos noziegumus.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-04 20:52, pirms 13 gadiem
FK „Ventspils” prezidenta autoritāte varēja emocionāli ietekmēt LFF DK lēmumu

Vai tad Bespalovs ir LFF prezidents?

  +4 [+] [-]

, 2011-07-04 20:54, pirms 13 gadiem
Nu ar eirokausiem tam tiešām nav nekādu sakaru! Piekristu ja šo lemumu par diskābeli pieņemtu UEFA.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-04 20:59, pirms 13 gadiem
Sammo rakstīja: deelj viena pi....a kursh nevar paardziivot atlaishanu no kluba...savaino cilveeku,kuram iespeejams ir karjera galaa...vinji runaa par kkaadu taisniibu,vai soda miikstinaashanu apskaties Baharev veel vienu reizi abus video un tad padomaa vai tas bija nejaushi kaapeec tad pret nevienu citu vinjam nav sanaacis???tikai FKV speeleetaajiem??? DEBIILISMS!!!!!!!
Saproti, pārkāpums ir rupjš, bet tomēr neviens (atkārtošos NEVIENS) no mums nezina, vai tas tika izdarīts speciāli. Tie ir tikai mūsu subjektīvie pieņēmumi un īstenību zina tikai pats Kačanovs. Futbolā ir daudz rupju pārkāpumu (lauztas kājas, piemēram, pērn Anderlecht spēlētājam), sadragāti galvaskausi (Petrs Čehs), bet neviens nevar teikt, ka tas būtu darīts speciāli. To arī nevar pierādīt, tāpēc savā ziņā ir jāpiekrīt Skonto atbildei, ka diskvalifikācija ir savā ziņā neadekvāta, un pie tam neadekvāta arī uz juridiskajiem principiem.

Protams, man arī ir žēl Bespalova, kam šī sezona varēja būt labākā viņa karjerā, bet, skatoties arī no Kačanova skata punkta, kurš man arī sevišķi nesimpatizē, tomēr jāsaprot, ka bez pierādījumiem tik radikāli sodīt nedrīkst. Sarkanā kartīte, diskvalifikācija uz 3-5 spēlēm un miers.

     [+] [-]

, 2011-07-04 21:04, pirms 13 gadiem
un tagad varat sākt riet...pāris dienas atpakaļ teicu,ka Skonto lēmumu apstrīdēs šā vai tā,un viņiem vienalga ir taisnība!Neesmu neviena pusē,ne Kačanova,ne Bespalova,bet nu futbolu nespēlē čīkstuļi kuriem nez kas kur likās!

  -3 [+] [-]

, 2011-07-04 21:06, pirms 13 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Prieks, ka atbilde bija korekta, ja salīdzina ar apsūdzībām. Palasoties Ventspils mājas lapā likās, ka Kačanovam gatavi "piešūt" arī visus Ala Kapones izdarītos un tikai iecerētos noziegumus.
nu kaut vienu nepamatotu "apsūdzību" nosauc,cienijamais advokāt

  +1 [+] [-]

, 2011-07-04 21:08, pirms 13 gadiem
Labi,nav sakara ar UEFA FIFA un t t Bet Ventspils jau var iesuutiit protestu vispaar par so futbolistu kaa taadu,tad ari UEFA un FIFA ja vajag,vini arii izskatiis,kas un kaa.Es neesmu par venstpili vai skonto.Bet noskatoties video,man vienkaarsi pretiigi skatiities uz kachanovu,kaads sakars deelam ar teeti (prezidentu Ventspilij) to laikam sauc par gleevuliibu,atriebties..atriebjot ar citu personu. Veselojies Bespalov,skonto un venstpilij veiksmi speelees.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-04 21:12, pirms 13 gadiem
ja cilveeks neredz ka tas ir speciaali un tiesi pret konkreeti vienu speleetaaju,tad labaak nesakat neko.Un nesakat par chiikstuliem,neviens nechiikst. Tik nepielauj ka speciaali tiek kaads traumeets,ar taisnu kaaju lecot ir skaidrs,ka cilveeks grib asi nospeeleet un video sods ir ar taisnu kaaju celi,tas bija tikai saakums un peectam potiitee.

  +5 [+] [-]

, 2011-07-04 21:16, pirms 13 gadiem
Sākās atkal šitā mētāšana ar akmeņiem. Nepaveicās nevienai no pusēm šinī situācijā ne Bespalovam, kas saņēma smagu traumu.
Ne Kačanovam, kam šis smagais pārkāpums sanāca pret Ventspils prezidentu, tādā veidā dodot trīt mēles par personīgo atriebību.
Bet tagad tā personīgā atriebība sanāk otrai pusei, kurai Kačanovs ar savu nepatieso atlaišanu ir sagādājis nevienu vien izskaidrošanos dažādās instancēs.
Kaut gan tas neataisno pārkāpumu šoreiz kaut kā atbalstu "Skonto" klubu par savu spēlētāju aizstāvēšanu un juridisko neprecizitāšu uzskaitīšanu. Noteikumi it kā visiem vienādi.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-04 21:17, pirms 13 gadiem
krievs paliek krievs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-07-04 21:47, pirms 13 gadiem
Pēc Bahareva teiktā iznāk,ka LFF pati vairs nezin ,kādu sodu tā drīkst uzlikt un kādu nē.Atklāti sakot ,es arī par to nebūtu pārsteigts.Šeit jau izskatās,ka sāks darboties princips,kuram klubam Latvijā šobrīd lielāks"svars",tam arī taisnība.Kaut gan galvenai noteicējai šajā situācijā vajadzētu būt LFF,kura izlemtu un pieņemtu juridiski pareizu lēmumu,kuru vienkārši nav iespējams apstrīdēt.Laikam tomēr tas penšuku klubiņš(LFF) ar katru gadu paliek ar vien pat nezinu kā nosaukt,smieklīgāks vai.
Slēpts komentārs: artjom sergacov
Slēpts komentārs: artjom sergacov

  -3 [+] [-]

, 2011-07-05 01:42, pirms 13 gadiem
"Mūsu klubs un īpaši Deniss Kačanovs pārdzīvo par Vladimira Bespalova gūto traumu"

Es nedomāju, ka viņš pārdzīvo, jo tāds, visticamāk, arī bija viņa mērķis.. Ja jau viņš parakstījās uz to, ka, iespējams, viņam pēc tā draudēs diskvalifikācija, tad gāja uz maksimumu. Tas ir tā : "Mani diskvalificēja, bet es tāpat savu panācu".

  -1 [+] [-]

, 2011-07-05 01:48, pirms 13 gadiem
artjom sergacov rakstīja: ventspils ,vsegda budet pjatim,SKONTO RIGA CHEMPION!!!!!
Piedod, atvaino, bet no cik dziļiem laukiem tu esi? Viss tavs teksts ir neloģisks savirknējums. Tas ko, tu tikko pateici, ir viena no stulbākajām frāzēm, ko jebkad esmu dzirdējis. No tava komentāra izlasīšanas vien visi kļuva par 1% stulbāki.... Es ceru, ka kaut vienu manu vārdu tu spēsi saprast. Mieriņš!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-07-05 08:36, pirms 13 gadiem
Martini12 rakstīja: "Mūsu klubs un īpaši Deniss Kačanovs pārdzīvo par Vladimira Bespalova gūto traumu"

Es nedomāju, ka viņš pārdzīvo, jo tāds, visticamāk, arī bija viņa mērķis.. Ja jau viņš parakstījās uz to, ka, iespējams, viņam pēc tā draudēs diskvalifikācija, tad gāja uz maksimumu. Tas ir tā : "Mani diskvalificēja, bet es tāpat savu panācu".
un Tu pats kurā zivju mucā dzīvo?Ja jau esi tik gudrs ar TĀDIEM muskuļiem(),tad jau noteikti arī esi ielīdis Kačanova galvā un zini ko šis domā.Pokemons smieklīgais !
Slēpts komentārs: strops