Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija preses konferencē telefonsarunā gatavs aiziet, prezidents pauž uzticību

Agris Suveizda

Pertija preses konferencē telefonsarunā gatavs aiziet, prezidents pauž uzticību
Tamazs Pertija. Foto: Ruslans Antropovs

Kaut gan "TonyBet" Virslīgas sezona jau ir pāri ekvatoram, Eirokausu dalībniece "Liepāja" joprojām nīkuļo pārspēļu zonā un šovakar sasniedza jaunu zemāko punktu – pēc uzvarēta pirmā puslaika pieci ielaisti vārti un pilnīga katastrofa otrajā spēles daļā, mājās ar 1:5 kapitulējot krietni mazāka budžeta komandai "Metta".

"Briesmīgi nospēlējām otro puslaiku, tam nav nekāda attaisnojuma. Laikam runāšu ar prezidentu – ja komanda zaudē ar tādu rezultātu un spēlē tik slikti, tas laikam liecina, ka netieku galā. Futbolisti laikam ir labi, bet es netieku galā. Runāsim, un, ja viņš pieņems tādu lēmumu, man laikam būs lūgums atbrīvot mani no amata. Pamēģinājām pilnīgi visu un visus, bet tāds otrais puslaiks, ko aizvadījām bez vēlmes, nav piedodams. Pienāk atskārsme, ka viss ir izmēģināts, bet nesanāk. Iemeslu tam nezinu," preses konferenci sāka liepājnieku galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Pret klubu, pret vadību nav nekādu pretenziju, uzņemos visu atbildību un visu vainu. Dod Dievs, ka varbūt kāds cits tiks galā. Ja prezidents teiks, ka ir kandidatūra, kas var atrisināt šo situāciju un ka pirms Eirokausiem jau uzreiz ir šāda kandidatūra, tad laikam atbrīvošu savu vietu – varbūt kāds cits tiks galā ar to, ar ko netiku es. Man nav kauna to darīt, man nav kauna par savu darbu, bet man ir kauns par rezultātu – katru reizi cenšamies darīt maksimumu, bet šodien laukumā redzētais pilnībā izgāja ārpus rāmjiem.

Uzreiz izejot no preses konferences, piezvanīšu prezidentam – lai kādu lēmumu viņš pieņemtu, es to akceptēšu, jo neslēpšu, ka pēc šīs spēles man ir kauns. Arī futbolistiem vajadzētu būt kaunam par tādu otro puslaiku, jo tā spēlēt nedrīkst. Nav runas par saspēlētību, runa ir par sirdi. Žēl, ka tik daudz darba kaut kur pazūd. Pēc uzvārdiem tādiem spēlētājiem it kā vajadzētu tikt galā ar tādām pretiniecēm kā "Metta", varbūt pat bez manis – varbūt treneri pie 1:0 nemaz nevajag.

Trenerim allaž jāatbild par katru sava futbolista soli un par katru rezultātu, tādēļ arī zvanīšu prezidentam, lai viņš pieņem lēmumu. Ja viņam pietiks pacietības, lai es turpinātu darbu, tad komandu, protams, nepametīšu, jo tas nebūtu skaisti. Ja viņam pacietības vairs nebūs, tad pieņemšu to – es taču neesmu idiots un lieliski saprotu. Tiešām gadās taču tā, ka parādās kāds cits cilvēks, kurš ar visu tiks galā. Dod Dievs – dod Dievs! -, lai šajā situācijā vainīgais būtu es, jo ļoti cienu šo pilsētu, tās futbola vēsturi. Ja tā būs bijusi mana vaina, tad tikai priecāšos un atbalstīšu FK "Liepāja". Ja prezidents teiks, ka, jā, Tamaz, ir jālauž līgums, tad man nebūs ne piles pretenziju un droši vien jau rīt vai parīt uzzināsiet jaunumus."

Nākamo vai aiznākamo dienu gaidīt gan nevajadzēs, jo jau mirkli vēlāk preses konferences laikā iezvanījās Pertijas telefons – zvanītājs bijis tieši kluba prezidents [Oļegs Hramovs]. Pertija pacēla zvanu un atkārtoja iepriekš sacīto, ka ir gatavs aiziet, ja prezidents viņu atlaidīs, un gatavs arī turpināt darbu, ja prezidentam pietiks pacietības. "Nekur nevajag iet, ir jāstrādā, jāstrebj putra – situāciju labosim visi kopā. Tā ka nenokar degunu, rāpsimies laukā no bedres," sacīja persona zvana otrā galā. "Paldies par uzticību!" atbildēja treneris.


Vaicāts par no īres atsauktajiem spēlētājiem, Pertija īpaši izcēla Robertu Meļķi: "Esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka Roberts mums palīdzēs. Mūsu komandā pietrūkst tieši tādu spēlētāju – viņam ir sirds. Mums ir meistarīgi futbolisti, pat meistarīgāki par Robertu – tas ir jāatzīst, bet Robertam ir asinis, sirds, patriotisms. Lai gan par to runājam visu laiku – katru dienu, jo šajā pilsētā līdzjutēji allaž pieprasa vairāk, un es to atbalstu. Kad līdzjutēji pieprasa vairāk, tu arī audz kā spēlētājs, kā komanda, kā treneris, kā personība. Kādas gan mums var būt pretenzijas pret līdzjutējiem pēc šādas spēles?!"

Jūlija sākumā "Liepāju" gaida mājas spēles pret Virslīgas līderēm RFS un "Riga", bet 11. jūlijā Liepājā ciemosies Fēru salu līdere "Víkingur Gøta".

 +12 [+] [-]

, 2024-06-25 22:41, pirms 3 dienām
Šis ir jautrāk kā Ugunsgrēks vai Hamaleonu Rotaļas

  +6 [+] [-]

, 2024-06-25 22:42, pirms 3 dienām
vienīgais izskaidrojums ka Hramovs arzēmju kantoros ir uzlicis ka Liepaja šogad izkritīs uz 1.līgu un Pertija ir labākais kandidāts kas to var sasniegt

Es pat nezinu kurš šogad iegūs titulu virslīga "Gada Vilšanās" Valmiera ar pakāstajiem eirokausiem, vai Liepājas klauni?

 +10 [+] [-]

, 2024-06-25 22:55, pirms 3 dienām
Nekas, Tamazs jau zina ko dara, gatavojamies Konferenču Līgas grupas spēlēm, vajag būt top formā tikai rudenī. Un nostiprināt komandu vēl ar 5-6 augstākās klases gruzīņiem vai afrikāņiem

  +4 [+] [-]

, 2024-06-25 23:18, pirms 3 dienām
jeezy rakstīja: Nekas, Tamazs jau zina ko dara, gatavojamies Konferenču Līgas grupas spēlēm, vajag būt top formā tikai rudenī. Un nostiprināt komandu vēl ar 5-6 augstākās klases gruzīņiem vai afrikāņiem
Pilnībā jāpiekrīt! Iebildīšu gan, ka gruzīnu vajadzētu aptuveni vienu, bet āfrikāņu dēlus vismaz trīs!

  +3 [+] [-]

, 2024-06-25 23:27, pirms 3 dienām
Švāģeris Bacha rakstīja: vienīgais izskaidrojums ka Hramovs arzēmju kantoros ir uzlicis ka Liepaja šogad izkritīs uz 1.līgu un Pertija ir labākais kandidāts kas to var sasniegt

Es pat nezinu kurš šogad iegūs titulu virslīga "Gada Vilšanās" Valmiera ar pakāstajiem eirokausiem, vai Liepājas klauni?
Valmiera noteikti lielākā vilšanās. Liepājas epopeju saukt par vilšanos var tikai tie pāris uzticīgie fani, kas vēl ir palikuši. Bet es domāju viņiem arī gribas ātrāk tikt vaļā no Tamaza un tā, kas tur notiek.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-25 23:35, pirms 3 dienām
Nopirkts LFF, nopirkts UEFA. Ir ljoti laba izloze pret Fēru salām. Prezidents futbola klubam ir kopā ar Pertiju.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-25 23:41, pirms 3 dienām
es jau sapriecājos, tomēr nekā, atkal bešinieks

  +7 [+] [-]

, 2024-06-25 23:47, pirms 3 dienām
Nu kad tad vēl atlaist ja ne pēc 1:5 mājās pret pārspēlniekiem?!?!

  +5 [+] [-]

, 2024-06-25 23:59, pirms 3 dienām
Laikam kabatas pilnas..saak saprast ka ja neaiztisies laicigi,atmaskos visiem jau zinamo,zaraza..!

  +4 [+] [-]

, 2024-06-26 00:31, aizvakar
varenais_eksperts rakstīja: Nu kad tad vēl atlaist ja ne pēc 1:5 mājās pret pārspēlniekiem?!?!
vēl jau var paspēt dabūt pa muguru no Grobiņas...

 +10 [+] [-]

, 2024-06-26 07:36, aizvakar
Noskatoties preses konferenci rodās iespaids,ka tā no Pertijas un Hromova puses bija iestudēta izrāde.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-26 09:11, aizvakar
Bardža kharum katabr shereveli.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-26 09:24, aizvakar
Cik gadu desmitus Tamazs dzīvo Latvijā? Un joprojām principiāli nemācās valsts valodu.
Tamaz - brauc uz Putļerstānu! Tur Tevi sapratīs. Klauns ne futbola treneris!

     [+] [-]

, 2024-06-26 09:39, aizvakar
Autor , Kapēc mans komentārs izdzēsts ?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-26 09:58, aizvakar
vai nu totāls stulbums,vai tur tiek viltīgi šēmots,drīzāk jau otrais,vai nu ļimonārs būtu tik stulbs...

  +5 [+] [-]

, 2024-06-26 10:05, aizvakar
alguns rakstīja: Noskatoties preses konferenci rodās iespaids,ka tā no Pertijas un Hromova puses bija iestudēta izrāde.
algun, precīzi manas domas! Ar neapruņotu aci noskatoties, jā, var to uzrvert, kā interesantu šovu un sakritību, prezidentam zvanot tieši preses konferences laikā (agrāk pēc zaudējumiem kaut kā tā "nesakrita"...), bet no otras vrb šamējie, izmantojot šādas sensācijas nokrāsu, bija sarunājuši nomālēt to, ka Kamazs tipa raujas palikt, bet publiska sarunu uzskatāmi nodemonstrē, ka teju Hramovs liek darbu turpināt, kaut Tanazs nemaz vairs negrib un gandrīz sāk raudāt aiz bezspēcības....
A ja nu abiem ir kāda cita sadarbība, kas šos satur šobrīd kopā un kā biznesa partneri uzspèlē teātri, lai visi nomierinās... Jā, lielākais cietējs ir Liepājas futbols un tā līdzjutēji!

  +2 [+] [-]

, 2024-06-26 10:46, aizvakar
Krievs nopircis futbola klubu dēlēnam paspēlēt menedžeri reālajā dzīvē, ielicis izdevīgu treneri-ķufaku, kas ļaus veikt visādas mahinācijas un pats tajās piedalīsies. Es ļoti ceru, ka LFF jau ir palūguši UEFA tā ļoti rūpīgi pārbaudīt kluba iespējamās darbības likmju tirgū. Šitais kadrs, kurš vienreiz jau ir iekritis, pilnīgi noteikti nebūs laidis iespēju šmugulēties atkal.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-26 12:39, aizvakar
samajam bledim vel talu lidz biedram lajukam

  +1 [+] [-]

, 2024-06-26 15:05, aizvakar
iestudēts blēžu teātris

     [+] [-]

, 2024-06-27 08:01, vakar
Gadījumā nevajadzētu sākt pievērst uzmanību totalizatoru afērai, vietu virslīga noteikti saglabās, citu mērķu nav un ar nestabilo spēli var bez lielām aizdomām regulēt vajadzīgo rezultātu.