Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepājai" Baltkrievijas gada futbolists, "Ventspilij" serbi, Gulbis lido uz ziemeļiem

Emils Ozerinskis

"Liepājai" Baltkrievijas gada futbolists, "Ventspilij" serbi, Gulbis lido uz ziemeļiem
Dragoļubs Andželkovičs, Mihails Gordeičuks, Milenko Malovičs. Foto: FK Ventspils/FK Liepāja

Virslīgas komanda "Liepāja" piesaistījusi 2017. gada labāko Baltkrievijas futbolistu Mihailu Gordeičuku, kamēr "Ventspils" pēc salīdzinoši ilgāka klusuma brīža paziņojusi par saviem pirmajiem starpsezonas papildinājumiem - serbu futbolistiem Dragoļubu Andželkoviču un Milenko Maloviču.

Futbola klubs "Ventspils" līdzīgi kā Virslīgas komandas no galvaspilsētas savus šīs sezonas papildinājumus atradis Balkānu reģionā, piesaistot divus futbolistus ar Serbijas pasēm. Iepriekš gruzīniskā "Ventspils" savām rindām pievienojusi 27 gadus veco un 185 cm garo uzbrucēju Dragoļubu Andželkoviču. Savukārt kreisās malas aizsarga pozīcijā piesaistīts 26 gadus vecais un 180 cm garais Bosnijā dzimušais Milenko Malovičs.

Andželkovičs aizvadītajā sezonā bija labākais vārtu guvējs Serbijas pirmās līgās (pēc spēka otrā) vājākajā komandā "Sloga Kraljevo", kuras rindās uzbrucējs izcēlās ar sešiem gūtiem vārtiem 17 aizvadītos mačos. Lielāko karjeras daļu Andželkovičs pavadījis tieši Serbijas pirmajā līgā, bet Serbijas Superlīgā futbolists nospēlējis 15 mačus. Savā debijas spēlē 2014. gadā valsts spēcīgākajā čempionātā "Vozdovac" rindās uzbrucējs izcēlās ar vārtu guvumu, bet turpinājumā ar precīziem sitieniem uzbrucējs nespēja atzīmēties. Andželkovičs uzspēlējis arī Melnkalnes, Maltas un Zviedrijas klubos.

Kreisās malas aizsargs Milenko Malovičs pagājušā gada laikā piedalījās trīs mačos Dānijas otrajā līgā (pēc spēka trešā) un desmit spēlēs devās laukumā Bosnijas pirmās līgās (otrā pēc spēka) mačos "Tekstilac Derventa" komandas rindās. Karjeras laikā, kas pavadīts Serbijas, Melnkalnes, Zviedrijas, Dānijas un Bosnijas klubos, Malovičs ticis vien pie diviem vārtu guvumiem, kas abi gūti vienā mačā Bosnijas pirmās līgas spēlē. Acīm redzot Malovičs vairāk koncentrējas tiešajiem pienākumiem aizsardzībā, nevis pieslēdzas uzbrukumu noslēgumiem.

Kamēr "Ventspils" iet galvaspilsētas ceļu ar papildinājumiem Balkānos, Kurzemes dienvidos turpina pieaugt Baltkrievijas leģions, kas papildinājis "Liepājas" rindas. Aizvakar Dmitrija Mološa trenētajai vienībai pievienojās 32 gadus vecais labās malas aizsargs Oļegs Veretilo, kurš aizvadījis 20 spēles Baltkrievijas valstsvienības rindās. Savukārt šodien "Liepājas" klubs paziņojis par 31 gadu vecā uzbrucēja Mihaila Gordeičuka pievienošanos komadnai. Gorbeičuka CV ir 26 spēles izlases rindās, kurās uzbrcējs izcēlies ar četriem vārtu guvumiem. Abi "Liepājas" baltkrievi izlasē pēdējoreiz spēlējuši 2019. gadā.

Kazahstānā dzimušais Gordeičuks karjeras lielāko daļu pavadījis Baltkrievijā, uz nelielu laiku uzspēlējot arī dzimtās Kazahstānas komandās. Baltkrievijā uzbrucējs sakrājis septiņus valsts čempiontitulus, sešreiz triumfējis Baltkrievijas superkausā un vienu reizi izcīnījis Baltkrievijas kausu. Divreiz Gorbeičuks kļuvis par Baltkrievijas čempionāta labāko vārtu guvēju, 2017. gadā tiekot nosaukts par valsts labāko futbolistu. 241 Baltkrievijas čempionāta spēlē uzbrucējs guvis 74 vārtus. Uzbrucējs guvis vārtus gan Čempionu līgas, gan Eiropas līgas grupu turnīros.

Gorbeičuks vislabāk pazīstams pārstāvot Barisavas BATE rindas. No šīs vienības pārejot uz kazahu "Tobol Kostanay", uzbrucēja vērtība 2019. gadā tika lēsta 1,8 miljonu apmērā. Pagājušajā sezonā Baltkrievijas līgā Brestas "Dynamo" rindās Gorbeičuks 29 mačos izcēlās ar desmit gūtiem vārtiem.

Veretilo pagājušajā sezonā bija Gorbeičuka komandas biedrs Brestas "Dynamo" sastāvā. Lielā daļā no 21 aizvadītās spēles Baltkrievijas čempionātā, aizsargs pildīja komandas kapteiņa pienākumus. Veretilo sasniegumu sarakstā ir viens Baltkrievijas čempiontituls, viena uzvara kausa izcīņā un trīs superkausi.

Tikmēr pēdējās četras sezonas "Mettas" rindās pavadījušais liepājnieks Krists Gulbis devies leģionāra gaitās. Aizsarga pozīcijā spēlējošais Gulbis devies uz Somijas otrā līmeņa klubu FF "Jaro". Šai komandai latviešu futbolists centīsies palīdzēt atgriezties Somijas augstākajā līgā. 24 gadus vecais Gulbis pēdējos gados Virslīgā aizvadījis 54 spēles, izceļoties ar vieniem gūtiem vārtiem.

     [+] [-]

, 2021-02-02 16:04, pirms 3 gadiem
Vai tiešām tirgū nav neviena no Dienvidamerikas vai, piemēram, Spānijas/Portugāles/Japānas/Korejas. Spāņiem arī ir 1. un 2. līgas, bet ar tiem laikam grūtāk būtu komunicēt, jo, izskatās, ka krievu valodas prasme ir viens no nosacījumiem.

     [+] [-]

, 2021-02-02 17:00, pirms 3 gadiem
beckham9 rakstīja: Vai tiešām tirgū nav neviena no Dienvidamerikas vai, piemēram, Spānijas/Portugāles/Japānas/Korejas. Spāņiem arī ir 1. un 2. līgas, bet ar tiem laikam grūtāk būtu komunicēt, jo, izskatās, ka krievu valodas prasme ir viens no nosacījumiem.
Tieši tā! Un ej tu dienvidamerikānim vai spānim ieskaidro vārda "otkats" jēgu, kamēr slāvam tas ir gēnu līmenī.