Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmieras" vārtus varētu sargāt Krievijas Premjerlīgas rekordu uzstādījis jaunietis

Emils Ozerinskis

"Valmieras" vārtus varētu sargāt Krievijas Premjerlīgas rekordu uzstādījis jaunietis
Latviešu vārtsargs Reinis Reinholds. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Krievijas mediji ziņo, ka Virslīgas bronzas medaļniecei "Valmierai" pievienojušies vairāki jaunie krievu futbolisti, starp kuriem ir arī vārtsargs Deniss Popovs, kurš pagājušajā sezonā uzstādīja rekordu Krievijas Premjerlīgā vienā spēlē atvairīto sitienu skaita ziņā.

Lai gan pagājušajā sezonā "Valmiera" izmantoja visvairāk vārtsargus visā Virslīgas čempionātā, no pieciem vārtu vīriem uz jauno sezonu ierindā palicis tikai viens - Vlads Eleferenko. Līdz ar to Vidzemes vienībā sagaidāmas izmaiņas vārtsargu līnijā, kur nu ieskicējušies par vārtu drošību atbildīgie jaunie personāži. Pēdējā pārbaudes spēlē ar "Mettu" pirms izlidošanas uz treniņnometni Turcijā "Valmieras" vārtos stājās 202 cm raženais ventspilnieks Reinis Reinholds, kurš pēdējos piecus ar pusi gadus pavadījis dažādos Itālijas klubos un pie mums labi zināmajā kipriešu "Pafos". Virslīgas čempionātā Reinholds laukumā devies vienu reizi, 2014. gadā uz spēles pēdējām 15 minūtēm stājoties "Ventspils" vārtos mačā pret "Skonto", kad noraidijuma dēļ savu cietoksni nācās pamest Maksimam Uvarenko.

Vēl viens no potenciālajiem valmieriešu vārtu sargātājiem ir 18 gadus vecais Krievijas vārtsargs Deniss Popovs. Viņam debijas maču Krievijas Premjerlīgā izdevās piedzīvot 17 gadus vecumā, pērnā gada 19. jūnijā. "Rostov" komandas rindās sešiem spēlētājiem bija fiksēta saslimšana ar Covid-19, kā rezultātā spēlē pret "Sochi" laukumā tika sūtīti "Rostov" jauniešu sistēmas spēlētāji. Ar Popovu vārtos "Rostov" piekāpās ar rezultātu 1:10, taču jaunais vārtsargs pie šī rezultāta nebija vainojams. Popovs atvairīja 15 pretinieku sitienus, tostarp atsita 11 metru soda sitienu, tādējādi uzstādot Krievijas Premjerlīgas rekordu ar visvairāk vienā mača atvairītajiem pretinieku sitieniem. Par spīti desmit ielaistajiem vārtiem, Popvs tika atzīts par mača labāko spēlētāju.

Denisa Popova debijas spēle Krievijas Premjerlīgā

Bez Popova pievienošanās, Chapionat.com ziņo par vēl diviem krievu futbolistiem, kas devušies Valmieras virzienā. Centra aizsarga pozīcijā vidzemniekiem pievienojies 18 gadus vecais Viktors Aleksandrovs, kurš uz sezonu izīrēts Virslīgas komandai no Kazaņas "Rubin" sistēmas. Tāpat pieminēts 18 gadus vecais centra pussargs Valerijs Čupins no "Khimki" otrās komandas. Visi trīs krievu jaunieši ir augumā gana raženi. Vārtsarga Popova un aizsarga Aleksandrova augumi norādīti kā 187 cm gari, bet Čupins esot vien par centimetru īsāks.

"Valmieras" klubs šajā starpsezonā aktīvi ziņojis par darījumiem, par skaļāko pāreju kļūstot "Mettas" bombardiera Raimonda Kroļļa pārejai uz Vidzemes komandu. Taču par augstāk minētajiem spēlētājiem komanda oficiāli ziņojusi nav, kas varētu nozīmēt to, ka šiem futbolistiem vēl jāizcīna vieta sastāvā treniņnometnē Turcijā, kur nupat Vidzemes komanda ieradusies.

Tikmēr Latvijas vārtsargs Vladislavs Kapustins, kurš pērn no "Spartaka" tika izīrēts uz "Tukums-2000", aizvadot vienu spēli pret RFS, nu devies leģionāra gaitās. 18 gadus vecais vārtsargs pārcēlies uz Itālijas D Sērijas klubu "Rotonda Calcio".

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...
https://www.zonacalciofaidate.it/ca...

  -1 [+] [-]

, 2021-02-01 19:04, pirms 3 gadiem
Dublieris

  +2 [+] [-]

, 2021-02-01 19:04, pirms 3 gadiem
Ļoti labi atceros šo unikālo spēli, dēļ kovida visi RUS sporta mediji to tiražēja. Tur laikam visas zvaigznes sakrita puisim un pie tāda rezultāta protams tādus brīnumus vārtos bez domāšanas par spēles rezultātu bija vieglāk sasniegt. Kādēļ LV un Valmiera? Laikam tikai eirokausi un ieraksts CV. Lai veicas, futloos LV paliek arvien interesantāks

  +2 [+] [-]

, 2021-02-01 20:02, pirms 3 gadiem
Bujumbura rakstīja: Ļoti labi atceros šo unikālo spēli, dēļ kovida visi RUS sporta mediji to tiražēja. Tur laikam visas zvaigznes sakrita puisim un pie tāda rezultāta protams tādus brīnumus vārtos bez domāšanas par spēles rezultātu bija vieglāk sasniegt. Kādēļ LV un Valmiera? Laikam tikai eirokausi un ieraksts CV. Lai veicas, futloos LV paliek arvien interesantāks
Nekas traks tur nav, viens no dvīņu brāļiem Mirančukiem (Antons šķiet) spēlēja Igaunijā vienu sezonu un tagad spēlē gan Lokomotiv pamatsastāvā gan Krievijas izlasē ir stabils kandidāts!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-01 20:44, pirms 3 gadiem
Horošij tovarišč

     [+] [-]

, 2021-02-02 05:28, pirms 3 gadiem
Ka tik neapdedzinās un nepaliek kādā 6. vietā, pēc tā varbūt neņems pilnu sastāvu ar tīņiem

     [+] [-]

, 2021-02-02 10:44, pirms 3 gadiem
Tādi meistari savācas, ka visa Eiropa šogad Spānijas, Anglijas un Vācijas vietā skatīsies Valmieras spēles.

     [+] [-]

, 2021-02-02 19:47, pirms 3 gadiem
bļāviens, Valmiera ir jaunākais klubs kurš izcīnijis medaļu. Visā Eiropā.