Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" atradusi investoru, bet nav iesniegusi pilnu dokumentāciju licencēšanai

"Jelgava" atradusi investoru, bet nav iesniegusi pilnu dokumentāciju licencēšanai
"Jelgavas" futbolisti. Foto: FK Jelgava

Četrkārtējā Latvijas kausa ieguvēja futbolā "Jelgava" panākusi vienošanos ar investoru, taču vēl nevar būt droša par savu vietu šī gada Virslīgas turnīrā, noskaidroja Sportacentrs.com. Galavārds pieder Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas komisijai, kuras lēmumam jābūt zināmam trešdien, taču tā no kluba joprojām gaida papildus informāciju.

Jaunā Virslīgas sezona sāksies jau martā, taču līdz šim bijis daudz neskaidrību ap "Jelgavu", kas jau ilgu laiku bijusi jauna īpašnieka meklējumos, jo no Virslīgas komandas aiziet līdzšinējais tās prezidents Māris Peilāns. Tika piesaukti arī ārzemju investori, tostarp armēņu "Noah", taču Zemgales kluba pārstāvis Ainārs Tamisārs sacīja, ka vienošanās panākta ar vietējiem naudas devējiem. Tiesa, neko konkrētāk atklāt viņš vēl nevēlējās, jo kluba nākotne joprojām ir miglā tīta.

Sportacentrs.com federācijā noskaidroja, ka klubs ir iesniedzis tikai licencēšanas sākumam nepieciešamos dokumentus, bet "Jelgava" visu prasīto dokumentāciju vēl nav iesniegusi. To komisija nav saņēmusi, bet nākamā sēde paredzēta trešdien, kad būs komisijas lēmums par Virslīgas licencēm un, iespējams, arī jelgavnieku gadījumā. Ja "Jelgavas" pieteikums dalībai Virslīgā tiks apstiprināts, tai būs tikai nedaudz vairāk par mēnesi laika, lai nokomplektētu sastāvu un sagatavotos sezonai. Čempionāta sākums paredzēts 12. martā.

Ja licence netiks izsniegta, "Jelgava" pazudīs no Latvijas futbola spēcīgākās līgas, bet uz tās vietu varētu pretendēt "Auda", kamēr pērn pēdējā vietā palikusī "Tukums 2000"/TSS LFF-A licencei nepieteicās.

No futbola līgu struktūras jelgavnieki gan neaizies, jo pērn otrajā līgā uzvarēja kluba jauniešu komanda. Tā jaunajā sezonā startēs pirmajā līgā, kas tagad dēvējama par "Optibet" Nākotnes līgu.

"Jelgava" par Latvijas kausa ieguvēju futbolā kļuvusi 2010., 2014., 2015. un 2016. gadā. Vienība vienreiz kronēta arī par valsts vicečempioni (2016) un spējusi gūt arī bronzu (2014). Jelgavnieki Latvijas spēcīgāko komandu sabiedrībā nemainīgi spēlējuši kopš 2010. gada. Peilāns kluba prezidenta amatā bijis no 2013. gada.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-01 16:31, pirms 3 gadiem
Ja licence netiks izsniegta, "Jelgava" pazudīs no Latvijas futbola spēcīgākās līgas, bet tās vietu varētu ieņemt "Tukums 2000"/TSS vai "Auda".

Iepriekš pavīdēja informācija, ka ''Tukums 2000'' iziet licencēšanas procesu dalībai 1.līgā.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-01 16:37, pirms 3 gadiem
Virsraksts rakstam optimistisks,bet izlasot rakstu ,rodās jautājumi.Dokumenti iesniegti,tas protams labi,bet tālāk seko" kluba nākotne joprojām miglā tīta".Tas varētu nozīmēt,ka kaut kas neatbilst LFF prasībām un licenzēšanas komisija varētu klubu nepielaist virslīgai.Es tā to saprotu.Ja ir vietējie sponsori,tad visticamāk,ka investoru apsolītā summa ir mazāka,nekā tiek pieprasīts dalībai virslīgā.Tas protams mans minējums un cenšanās izlasīt starp rindām.Tikpat neizprotams ir apgalvojums,ka tad Jelgavas vietā varētu startēt Tukums vai Auda.Nekas pagaidām nav dzirdēts no šo klubu vadītāju mutes,ka viņi būtu gatavi startēt virslīgā.Cik informācija ir pieejama,tad Tukums jau atvadījies no visiem saviem vadošajiem spēlētājiem un nedomāju,ka viņi ,vai arī Auda būtu labākā situācijā šobrīd ,nekā pati Jelgava.Tad jau labāk spēlēt ar deviņām vai astoņām komandām virslīgā,bet ar klubiem,kuri to ir gatavi darīt.Gan jau LFF tiks galā,jo pielaižot čempionātam klubus,kuri neatbilst prasībām,tad sacensību organizatori riskē,ka sezonas gaitā šie klubi var pamest čempionātu,kas tādejādi tiks neglābami sabojāts.

     [+] [-]

, 2021-02-01 16:51, pirms 3 gadiem
algun, nākotne tīta biezā miglā, jo ģenerālsponsors iespējamais ir baltkrievu "Belarus" traktoru rūpnīca.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-01 17:00, pirms 3 gadiem
Ka iet Daugavpils Lokomotivam ar licenzešanu? ))

     [+] [-]

, 2021-02-01 17:06, pirms 3 gadiem
Ļaujiet minēt, "investors" nāk no ... paRašas ...

     [+] [-]

, 2021-02-01 18:37, pirms 3 gadiem
Nevajag sabiezināt krāsas. Ja investors atradās, tad arī licenci dabūs.

     [+] [-]

, 2021-02-01 20:59, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Ļaujiet minēt, "investors" nāk no ... paRašas ...
https://twitter.com/dzindzuks/statu...

     [+] [-]

, 2021-02-01 21:48, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Ļaujiet minēt, "investors" nāk no ... paRašas ...
taču Zemgales kluba pārstāvis Ainārs Tamisārs sacīja, ka vienošanās panākta ar vietējiem naudas devējiem. Tiesa, neko konkrētāk atklāt viņš vēl nevēlējās, jo kluba nākotne joprojām ir miglā tīta.

Veči,lasiet rakstus,ne tikai virsrakstus