Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Pārspēļu zonā iekritusī "Hertha" otro reizi sezonā atlaiž treneri - Magats atgriežas apritē

Agris Suveizda

Pārspēļu zonā iekritusī "Hertha" otro reizi sezonā atlaiž treneri - Magats atgriežas apritē
Fēlikss Magats. Foto: imago images/foto2press/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas futbola klubs Berlīnes "Hertha" pēc piektā zaudējuma pēc kārtas lēma par turku speciālista Tajfuna Korkuta atbrīvošanu no amata un galvenā trenera krēsla uzticēšanu 68 gadus vecajam Fēliksam Magatam.

Berlīnes "Hertha" aizvadītajā nedēļas nogalē ar rezultātu 0:2 piekāpās Menhengladbahas "Borussia" un piedzīvoja piekto zaudējumu un desmito neuzvarēto spēli pēc kārtas. Iepriekšējo uzvaru galvaspilsētas klubs svinēja vēl pagājušajā gadā, 18. decembrī ar 3:2 mājās uzveicot Dortmundes "Borussia".

Par spīti īpašnieku maiņai un milzīgām investīcijām "Hertha" turpina nīkuļot un nopietni riskē ar izkrišanu no Bundeslīgas. Berlīnes klubs ar 23 punktiem 26 spēlēs nokritis uz priekšpēdējo vietu – tikpat punktu gan ir arī "Stuttgart", kas atrodas pārspēļu zonā, bet Bīlefeldes "Arminia" jeb drošā zona ir tikai divu punktu attālumā. Nākamajās kārtās "Hertha" gaida tikšanās ar pirmā astotnieka komandām "Hoffenheim", Lēverkūzenes "Bayer" un "Union Berlin".

Korkutu, kurš 29. novembrī stājās ungāra Pāla Dārdai vietā, amatā aizvietos pieredzējušais, taču ļoti pretrunīgi vērtētais Magats, kurš iepriekšējos gados ir pildījis sporta direktora funkcijas, taču galvenā trenera amatā nav bijis kopš 2017. gada izskaņas, kad beidza darbu Ķīnā. Ārzemēs Magats trenējis arī Londonas "Fulham", bet lielāko daļu karjeras pavadījis Vācijā, trenējot arī milzi Minhenes "Bayern", ar ko gan 2005., gan 2006. gada kļuva par Bundeslīgas čempionu un Vācijas kausa ieguvēju. Stingrais un smagus treniņus mīlošais Magats ir vadījis arī tādus klubus kā "Hamburg", "Nurnberg", Brēmenes "Werder", Frankfurtes "Eintracht", "Wolfsburg" un Gelzenkirhenes "Schalke".

Izmantotie resursi:
https://www.herthabsc.com/en/news/2...