Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Menhengladbahas ''Borussia'' trenera amatā nolīgst Danielu Farki

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Menhengladbahas ''Borussia'' trenera amatā nolīgst Danielu Farki
Daniels Farke. Foto: ''Norwich''

Vācijas Bundeslīgas vienība Menhengladbahas ''Borussia'' paziņojusi, ka par tās jauno galveno treneri kļuvis Daniels Farke, kurš iepriekš strādāja Anglijas Premjerlīgas kluba ''Norwich'' trenera amatā, bet pēdējā trenera pieturvieta bija Krievijā.

Vācijas Bundeslīgas komanda Menhengladbahas ''Borussia'' 2021./2022. gada sezonā ar izcīnītiem 45 punktiem ieņēma desmito vietu čempionātā, vēlāk lemjot meklēt jaunu galveno treneri. Šodien vienība paziņoja, ka par tās jauno speciālistu kļūs Daniels Farke, kurš iepriekš strādāja ar Premjerlīgas vienību ''Norwich'', bet pēc atlaišanas devās strādāt uz Krievijas klubu ''Krasnodar'', kuru gan pameta pēc valsts iebrukuma Ukrainā.

Puses panākušas vienošanos līdz 2025. gadam. ''Piesaistot Danielu Farki, esam spējuši nolīgt speciālistu, kurš lieliski iederas tajā virzienā, kurā mēs kā klubs vēlamies doties. Ceram kopā ar viņu īstenot tos mērķus, kurus gribam sasniegt,'' kluba mājaslapā citēts komandas sporta direktors.

Futbolista karjeras laikā Farke pārstāvēja vairākas Vācijas komandas, bet pēc karjeras beigām pievērsās trenera pienākumiem. No 2009. līdz 2015. gadam Farke vadīja ''Lippstadt'' komandu, bet no 2015. līdz 2017. gadam bija Dortmundes ''Borussia'' otrās komandas treneris. Vēlāk Farke pārcēlās uz Angliju, kļūstot par ''Norwich'' treneri, komandu divas reizes ievedot Premjerlīgā. 2021./2022. gadā pēc neveiksmīga sākuma Farki atlaida, vēlāk speciālistam uz īsu brīdi dodoties uz Krieviju.

Klubs no 1969. līdz 1977. gadam piecas reizes triumfējis Bundeslīgā, 2007./2008. gada sezonā tā uzvarēja Vācijas otrajā līgā, bet trīs reizes tā kļuvusi par Vācijas kausa ieguvēju.

Izmantotie resursi:
https://www.borussia.de/en/news/new...