Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Par Frankfurtes "Eintracht" galveno treneri kļūst Nāgelsmana bijušais asistents

Par Frankfurtes "Eintracht" galveno treneri kļūst Nāgelsmana bijušais asistents
Dino Topmellers. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA--AFP. Par Vācijas bundeslīgas futbola kluba Frankfurtes "Eintracht" galveno treneri pirmdien iecelts Dino Topmellers, ziņo vienība.

Līgums ar 42 gadus veco Topmelleru, kurš līdz šim bija Juliāna Nāgelsmana asistents Minhenes "Bayern" un "Leipzig" vienībās, noslēgts līdz 2026.gadam.

Kā galvenais treneris Topmellers līdz šim strādājis ar Vācijas amatieru komandu "Mehring", Luksemburgas klubiem "Hamm Benfica" un "F-91 Dudelange", ar kuru kļuva par trīskārtējo valsts čempioni, un beļģu "Virton".

Pēdējos gados bijušais uzbrūkošais pussargs bija Nāgelsmana asistents.

"Tas bija tikai laika jautājums, kad Dino Topmellers kļūs par bundeslīgas kluba treneri," norādīja "Eintracht" sporta direktors Markuss Krēše. "Tas, kā viņš redz futbolu, saskan ar mūsu filozofiju. Kā bijušajam "Eintracht" spēlētājam, kurš lieliski pārvalda arī angļu un franču valodu, viņam nebūs grūti sevi ātri apliecināt Frankfurtē."

Dino ir bijušā "Eintracht" galvenā trenera Klausa Topmellera dēls.

Futbolista karjeras laikā Topmellers pārstāvējis tādus klubus kā "Eintracht", "Bochum", "Augsburg" un angļu Mančestras "City".

"Eintracht" bez galvenā trenera bija kopš jūnija sākuma, kad pēc zaudējuma "Leipzig" vienībai Vācijas kausa izcīņas finālā darbu nācās pamest Oliveram Glasneram.

Aizvadītajā sezonā "Eintracht" bundeslīgā ierindojās septītajā pozīcijā, Vācijas kausā tika līz finālam, bet UEFA Čempionu līgā pārvarēja grupu turnīru, taču astotdaļfinālā ar 0:5 divu spēļu summā zaudēja itāļu "Napoli". Pērn Frankfurtes vienība triumfēja UEFA Eiropas līgā.

Izmantotie resursi:
LETA


"Stuttgart" futbolisti pēc vārtu guvuma. Foto: Tom Weller/AP/Scanpix
2

Kramariča meistarklase pret "Bayern" un pašu uzvara Štutgartei sniedz sudrabu

Vācijas futbola Bundeslīgā piekto reizi vēsturē sudraba godalgas izcīnījis Štutgartes klubs. Šodien pēdējā kārtā štutgartieši ar 4:0 sakāva Menhengladbahas komandu, kā arī sagaidīja "Hoffenheim" panākumu (4:2) pār Minhenes "Bayern".
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
5

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.
Minhenes "Bayern" un Lovro Zvonareks (Nr. 34) pēc vārtu guvuma. Foto: Michael Weber/Imago Images/Scanpix

Neuzveiktā Leverkūzene grauj, 19 gadīgam horvātam pirmie vārti "Bayern" rindās

Leverkūzenes "Bayer" atliek nezaudēt vēl tikai trijās spēlēs un Šavi Alonso trenētā komanda šosezon būs palikusi neievainota. Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējā kārtā leverkūzenieši ar 5:0 satrieca "Bochum", nezaudējot visās 50 līdzšinējās spēlēs šosezon.