Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma palielinājušies Bundeslīgas klubu ieņēmumi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma palielinājušies Bundeslīgas klubu ieņēmumi
Minhenes "Bayern" futbolisti. Foto: Regios24/Imago Images/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas profesionālais futbols ir palielinājis kopējos ieņēmumus pirmo reizi kopš Covid-19 pandēmijas sākuma 2020.gadā, ceturtdien teikts Vācijas futbola līgas (DFL) paziņojumā.

Tiek vēstīts, ka Bundeslīgas un otrās pēc spēka līgas klubu ieņēmumi pagājušajā sezonā bija 4,48 miljardi eiro, kas ir 10,5% pieaugums salīdzinājumā ar gadu iepriekš. Tas gan joprojām ir aptuveni par 325 miljoniem eiro mazāk kā pirms pandēmijas.

Ziņojumā teikts, ka būtiskākie 2021./2022.gada sezonas negūtie ienākumi ir ierobežojumu klātienē vērot spēles dēļ - proti, no biļešu tirdzniecības. Tāpat samazinājās ienākumi no profesionālo futbolu atspoguļošajiem vācu medijiem, jo līgumi ar tiem slēgti pēc pandēmijas sākuma, sarežģītos apstākļos.

"Skatoties uz šiem skaitļiem, var runāt par nelielu ekonomisku atveseļošanos, taču vēl ne par pilnīgu atgūšanos," norāda DFL izpildkomitejas pārstāvis Hanss Joahims Vacke.

"Līgai un klubiem būs jāatrod veidi, kā attīstīties un saglabāt interesi par bundeslīgas un otrās līgas čempionātiem," norāda Vacke. "Jākļūst arī konkurētspējīgākiem starptautiskajā līmenī."

Pēc ilgāka pārtraukuma šosezon Vācijas Bundeslīgā notiek sīva cīņa par titulu - pēdējo desmit gadu nemainīgā čempione Minhenes "Bayern" pašlaik turnīra tabulas galvgalī tikai par diviem punktiem apsteidz Dortmundes "Borussia" un par četriem - Berlīnes "Union".

Izmantotie resursi:
LETA