Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" un "Arsenal" vienojas par Songa pāreju

Agris Suveizda

"Barcelona" un "Arsenal" vienojas par Songa pāreju
Aleksandrs Songs
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" paziņojis, ka panācis vienošanos ar Londonas "Arsenal" par Kamerūnas izlases pussarga Aleksandra Songa pāreju. Paredzēts, ka Songs pirmdiem izies medicīnisko pārbaudi un liks parakstu uz piecu gadu līguma. "Barcelona" par kamerūnieša iegūšanu šķirsies no 19 miljoniem eiro.

""Barcelona" ir vienojusies ar "Arsenal" par Aleksandra Songa pāreju. Darījuma vērtība ir 19 miljoni eiro," teikts Spānijas vicečempiones paziņojumā. Pēc medicīniskās pārbaudes iziešanas Songs pievienosies pārējai vienībai komandas oficiālajā prezentācijā. Ar Songu tiks noslēgts piecu gadu līgums, kura izpirkuma maksa būs 80 miljoni eiro.

Par kamerūnieša iespējamo pāriešanu uz "Barcelona" baumas klīda jau kādu laiku, un nepilnus 25 gadus vecais spēlētājs kļuvis jau par otro "Arsenal" pamatsastāva futbolistu, kurš šosezon pametis komandu - vakar četru gadu līgumu ar Mančestras "United" noslēdza kluba uzbrukuma līderis Robins van Pērsijs, par kura pārdošanu "Arsenal" varēs iekasēt aptuveni 30 miljonus eiro.

"Barcelona" šajā transfēru periodā bija pastiprinājusies tikai ar kreisās malas aizsargu Džordi Albu, un kā nākamā prioritāte bija centra aizsargs - Songs varētu tikt iespēlēts šajā pozīcijā vai arī kļūt par Havjēra Maskerāno aizstājēju vidējā līnijā, ja argentīnietis tiktu pārkvalificēts par pilna laika centra aizsargu. Kamerūnietis Barselonā pievienosies spāņu pussargam Franseskam Fabregasam, kurš "Arsenal" pameta pirms gada.

Kā iespējamais Songa aizvietotājs Londonā tiek minēts Turcijas izlases pussargs Nuri Šahins, par kuru interesējas arī "Liverpool", taču Madrides "Real" spēlētājs izteicies, ka vēlas pievienoties tieši "Arsenal". Jau vēstījām, ka "Arsenal" jauno Premjerlīgas sezonu sāka ar vilšanos - savā laukumā neizšķirts 0:0 pret "Sunderland" (Songs spēlei netika pieteikts). "Barcelona" jauno sezonu sāks rītvakar, kad plkst. 22:00 pēc Latvijas laika uzņems "Real Sociedad".

Izmantotie resursi:
Official FC Barcelona Web Site - Barça |...

  -2 [+] [-]

, 2012-08-18 19:36, pirms 12 gadiem
Arsenal vispār ir nepieciešami kaut kādi pastiprinājumi? Jeb šo sezonu var upurēt?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 19:52, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Arsenal vispār ir nepieciešami kaut kādi pastiprinājumi? Jeb šo sezonu var upurēt?
Songam aizstājēju noteikti vajadzēs!
Domāju ka Maskerāno jau ir spēlējis aizsardzībā un viņš tur paliks, jo Songs ir labs piespēļu devējs un Songs ar Busketu cīnīsies par pamatsastāvu!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-18 19:53, pirms 12 gadiem
Godajamais autor, jajauta kadel Tu uzrakstiji, ka Songs varetu klut par Maskerano aizstajeju? Argentinietis pavisam nesen pagarinaja ligumu un spele loti nozimigu lomu musu komanda

  +3 [+] [-]

, 2012-08-18 20:00, pirms 12 gadiem
Waldini rakstīja: Godajamais autor, jajauta kadel Tu uzrakstiji, ka Songs varetu klut par Maskerano aizstajeju? Argentinietis pavisam nesen pagarinaja ligumu un spele loti nozimigu lomu musu komanda
Par Maskerāno aizstājēju vidējā līnijā, nevis komandā. Piekrītu, neskaidri uzrakstīts - pielabošu.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-18 20:17, pirms 12 gadiem
patīkama ziņa,labs spēlētājs,kas pirkts uz noteiktu pozīciju(balsta pussargs),Buskets lai ar gribētu viens pats visu sezonu neizvilks,Mash sevi aizsardzības centrā ir labi pierādījis,nav jēgas mainīt to kas jau strādā,tikai 19milj par Keita aizvietotāju liekas tā nedaudz par daudz

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 20:40, pirms 12 gadiem
Beigās atkal sanāk Vengeram problēmas ar sezonas sākumu zaudējot svarīgus spēlētājus. Ja vel ar RvP aizvietošanu teorētiski viss tika atrisināts ļoti laicīgi, tad ar Songa zaudējumu jebkurā gadījumā paies laiks lai aizvietotājs iespēlētos. Es tikai nesaprotu, kāds pamatojums bija pārdot Songu, viņam tak nebeidzas līgums pēc gada!
Slēpts komentārs: W W E
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 20:52, pirms 12 gadiem
arsenalfan rakstīja: Daudz par aizvietotaaju ok,bet domaaju stipri maz par taadu aizvietotaaju,kaads ir Songs,wtf Venger,kas notiek,sits tiesaam ir par traku,man likaas ka Songs grib palikt,taada sajuuta ka vienkaarsi tiek pateikts sorry vecais,bet tev jaaiet,pretiigi!!!!
nu ļoti ceru,ka tev par Songu izrādīsies taisnība,bet nu neredzu ka viņš varētu Busketu izkonkurēt,ja pat Jaja Ture to nevarēja (garantēts spēles laiks bija viens no iemesliem kāpēc viņš devās prom)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 21:30, pirms 12 gadiem
Da zinot Barcelona mīlestību pret dažādiem eksperimentiem es domāju ka Songam atradīsies vieta sastāvā arī kopā at Busketu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-18 21:54, pirms 12 gadiem
Songs ir laba manta, taču tad labāk viņu likt CB pozīcijā nekā Maski. Songam vismaz ir auguma centimetri. Man patīk kamerūnieša kvalitātes.

Kas padarīts, tas padarīts. Alba un Songs ir sakarīgi pastiprinājumi.

     [+] [-]

, 2012-08-18 22:51, pirms 12 gadiem
nesaprotu - priecaaties vai beedaaties. kaads EPL specs vareetu paskaidrot, kas tas Songs par putnu - balsta pussargs vai box-to-box? centra aizsargu var speeleet? uzbruukosho pussargu?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 23:52, pirms 12 gadiem
555 rakstīja: nesaprotu - priecaaties vai beedaaties. kaads EPL specs vareetu paskaidrot, kas tas Songs par putnu - balsta pussargs vai box-to-box? centra aizsargu var speeleet? uzbruukosho pussargu?
Balsta un arī par CB var mierīgi spēlēt, bet nu labāk jau kā deep lying playmaker.

     [+] [-]

, 2012-08-19 00:01, pirms 12 gadiem
555 rakstīja: nesaprotu - priecaaties vai beedaaties. kaads EPL specs vareetu paskaidrot, kas tas Songs par putnu - balsta pussargs vai box-to-box? centra aizsargu var speeleet? uzbruukosho pussargu?
ķipa tas pats,kas Yaya Ture,tikai pagaidām ne tik kvalitatīvs

  -1 [+] [-]

, 2012-08-19 00:45, pirms 12 gadiem
555 rakstīja: nesaprotu - priecaaties vai beedaaties. kaads EPL specs vareetu paskaidrot, kas tas Songs par putnu - balsta pussargs vai box-to-box? centra aizsargu var speeleet? uzbruukosho pussargu?
Universālis. Karjeru iesāka kā CB, 2. sezonu ir stabils un viens no labākajiem balstiem ar vienu lielisku un retu iezīmi balstiem kā tādiem - sakarīgs pāseris, kurš reido līdz penalty area un sakrāj līdz pat ~10 piespēlēm sezonā. Šis nēģeris ir kā dzimis Barselonai.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-19 01:29, pirms 12 gadiem
555 rakstīja: nesaprotu - priecaaties vai beedaaties. kaads EPL specs vareetu paskaidrot, kas tas Songs par putnu - balsta pussargs vai box-to-box? centra aizsargu var speeleet? uzbruukosho pussargu?
kā Arsenal fans ļoti saskumu pēc šīs pārejas, jo Songs māk ļoti labi pieturēt bumbu, tehnisks un māk labi apspēlēt sedzējus un dalīt pasiņas ar. Darbojas vairāk kā balsta pussargs, bet labi spēlē arī kā aizsargs. Es viņu raksturotu kā deep lying playmaker vai ball playing defender. Barsa būs tikai ieguvēji. Ja Arsenal nedabūs Sahinu vai kādu citu līdzvērtīgu spēlētāju, tad kirdik.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-19 02:01, pirms 12 gadiem
arsenalfan rakstīja: Tiesi taa,kaads iemesls bij paardot nesaprotu,tiesaam rodas sajuuta,ka vienkaarsi tiek pateikts eu veciit mums ir piedaavaajums,davaj tev jaaiet,jo cik sapratu arii pats Songs nebij pret palikt,jo atzina ka ir laimiigs un veel jau kontrakts,Arsenal board kluust vienkaarsi neciesami,dziivnieku pasaule vaaks!!!
Tieši pretēji - Songs pats gribēja uz Barsu, Vengers viņu gribējis paturēt, bet kad Barsas spēlētāji sāka publiski izrunāties (kā jau vienmēr), Songs esot sācis treniņos pretīgi izturēties, jo gribējis prom, Vengeram apnicis un viņš devis zaļo gaismu Songa pārdošanai, domāju, ka liela vaina jānoveļ arī uz Songa aģentu - Darenu Deinu, kurš kā mēs zinam, spēj tik ļoti ietekmēt savus klientus, ka tie vēlas tik pēc iespējas ātrāk prom no Arsenal (Fabregas, Klišī, Adebajors, RVP un protams pats Songs). Labā ziņa šajā visā - iegūtā nauda, kura pēc iespējas ātrāk jāiegulda Songa aizstājējā (jau pirmdien ļoti iespējams Arsenal varētu pievienoties Sahins) un tas, ka Deinam pašreizējā Arsenal sastāvā vairs nav neviena pārstāvja. Var pat izteikties tik tēlaini, ka - Dāvids Deins palīdzēja šo klubu uzcelt, bet viņa dēls - censties sagraut.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-19 02:19, pirms 12 gadiem
GoonerLV rakstīja: Tieši pretēji - Songs pats gribēja uz Barsu, Vengers viņu gribējis paturēt, bet kad Barsas spēlētāji sāka publiski izrunāties (kā jau vienmēr), Songs esot sācis treniņos pretīgi izturēties, jo gribējis prom, Vengeram apnicis un viņš devis zaļo gaismu Songa pārdošanai, domāju, ka liela vaina jānoveļ arī uz Songa aģentu - Darenu Deinu, kurš kā mēs zinam, spēj tik ļoti ietekmēt savus klientus, ka tie vēlas tik pēc iespējas ātrāk prom no Arsenal (Fabregas, Klišī, Adebajors, RVP un protams pats Songs). Labā ziņa šajā visā - iegūtā nauda, kura pēc iespējas ātrāk jāiegulda Songa aizstājējā (jau pirmdien ļoti iespējams Arsenal varētu pievienoties Sahins) un tas, ka Deinam pašreizējā Arsenal sastāvā vairs nav neviena pārstāvja. Var pat izteikties tik tēlaini, ka - Dāvids Deins palīdzēja šo klubu uzcelt, bet viņa dēls - censties sagraut.
nu katram jau jāpelna sava nauda,kaut kāds procents jau aģentam ar atlec un tā kā tas ir biznes,tad domāju,ka viņam vienalga par klubu,bet tik par savu bankas kontu un ja kas neviens klients,varbūt izņemot Adebajoru,varētu teikt ka nokārtojis sūdīgu pāreju

  +1 [+] [-]

, 2012-08-19 02:31, pirms 12 gadiem
un vēl viens plus Songa pārejai,cik lasīju šis esot ļoti labs draugs Fabregasam,tā kā ar iejušanos nebūs problēmu

     [+] [-]

, 2012-08-19 09:48, pirms 12 gadiem
nu,Vilšīru vajag ātrak sastāvā atpakaļ dabūt no traumas,varētu diezgan labi aizstāt Songu

  +1 [+] [-]

, 2012-08-19 12:33, pirms 12 gadiem
paldies visiem par informaaciju

  +1 [+] [-]

, 2012-08-19 13:43, pirms 12 gadiem
555 rakstīja: paldies visiem par informaaciju
Tak nu jocīgs pa lielam bija Tavs jautājums Barsa jau pēdējā laikā nav nevienu "aklo" pirkumu veikuši! Izņēmums - nosacīti bija tikai tas ukrainis. Songs tiešām ir diezgan daudzpusīgs, un priekš Barsas spēles noderēs vajadzības gadījumā pat centra pussarga pozīcijā. Protams ja nespēlēsiet pret Real vai ČL. Bet tajās spēlēs, kad vajag "noēst" pretinieka vidu, Songs man liekas būs labāks par Busketsu!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-19 13:46, pirms 12 gadiem
555 rakstīja: paldies visiem par informaaciju
Tak nu jocīgs pa lielam bija Tavs jautājums Barsa jau pēdējā laikā nav nevienu "aklo" pirkumu veikuši! Izņēmums - nosacīti bija tikai tas ukrainis. Songs tiešām ir diezgan daudzpusīgs, un priekš Barsas spēles noderēs vajadzības gadījumā pat centra aizsarga pozīcijā. Protams ja nespēlēsiet pret Real vai ČL. Bet tajās spēlēs, kad vajag "noēst" pretinieka vidu, Songs man liekas būs labāks par Busketsu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-19 14:36, pirms 12 gadiem
arsenalfan rakstīja: Ceru ka tev taisniiba,ka tiesaam Songs pats veeleejaas pamest,savaadaak jau atkal liekas ka tas ir vadiibas pirksts, nu tas ir neizturami,bet par naudu gan nepiekriitu,domaaju 19 milj.eiro vai 15 milj sterl. ir taakaa par maz par Songu,domaaju pareizaa cena ir 23-25 milj.,sterlinos vismaz,nemot veeraa,kas sobriid notiek transfeeru tirguu!!!
Viss jau būtu saprotams - spēlētājs pats grib prom (maz ir tādu kas atsakās no Barsas piedāvājuma). BET nav saprotama Arsenal vadības rīcība, tā ir pat vairāk kā jocīga!!! Pirms sezonas sākuma pārdod centra mugurkaulu, turklāt par "kapeikām" ja ņem vērā, ka Songam vel bija 3 gadu līgums... Izskatās, ka vairs pat Vengers klubā notiekošo nespēj kontrolēt. Kaut gan, kā vakar lasiju vienā Arsenal līdzjutēja rakstā - tad Vengers jau pats neslikti tur jūtas, saņem 6m algu un 20% algas pielikumu par tikšanu ČL zonā. Izskatās, ka tiešām tituli tur nevienam neinteresē

     [+] [-]

, 2012-08-19 14:49, pirms 12 gadiem
arsenalfan rakstīja: Ceru ka tev taisniiba,ka tiesaam Songs pats veeleejaas pamest,savaadaak jau atkal liekas ka tas ir vadiibas pirksts, nu tas ir neizturami,bet par naudu gan nepiekriitu,domaaju 19 milj.eiro vai 15 milj sterl. ir taakaa par maz par Songu,domaaju pareizaa cena ir 23-25 milj.,sterlinos vismaz,nemot veeraa,kas sobriid notiek transfeeru tirguu!!!
par cenu protams varētu diskutēt, bet jāatceras, ka Songs nav brits, tas automātiski samazina summu (daļējs joks ) un par tiem pašiem 15 milj. var vietā dabūt M'Vilu vai Capoue, kas būtu neslikti aizstājēji, jau vienreiz teicu - man nav problēmu ar to, ka Vengers pārdod Songu, jo viņš mani nekad nav līdz galam pārliecinājis, problēma it tajā, ka tas notiek tik vēlu