Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Igaunija izlases spēles pārcelšanai būs spiesta iztērēt 300 tūkstošus eiro

Rolands Eliņš

Igaunija izlases spēles pārcelšanai būs spiesta iztērēt 300 tūkstošus eiro
Foto: Jalgpall.ee

Igaunijas Futbola federācija paziņojusi, ka valstī pastāvošo pandēmijas ierobežojumu dēļ tā nevar Tallinā sarīkot Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēli pret Čehiju, tādēļ tā pārcelta uz Poliju. Federācija norāda, ka spēles pārcelšana izmaksās tuvu pie 300 tūkstošiem eiro.

Igaunijā Covid-19 ierobežošanai noteiktie likumi šobrīd paredz, ka ir atļauts rīkot ārtelpu sporta sacensības, ja tajās nepiedalās vairāk nekā 100 cilvēku, ieskaitot organizētājus. Tā bija nopietna problēma Igaunijas Futbola federācijai, jo, lai sarīkotu mājas spēli pēc UEFA prasībām, stadionā nepieciešama vismaz 150 cilvēku klātbūtne.

Igaunijas Futbola federācija norāda, ka komandu pārstāvji vien jau veido gandrīz 100 cilvēkus, kas būtu maksimālais pieļautais skaits, taču vēl jau ir arī četri tiesneši, spēles delegāts, astoņi UEFA pārstāvji, pieci mediķi, drošības darbinieki, tāpat jāatrod vieta televīzijas operatoriem un medijiem. Igaunijas Futbola federācija savā paziņojumā arī uzsver, ka būtu spējusi nodrošināt mača drošu norisi, jo stadionā tiktu izveidotas trīs zonas, kurā katrā būtu maksimums 50 cilvēki, kas citās zonās nenonāktu.

Federācija bija iesniegusi savas valsts iestādēm aicinājumu izņēmuma kārtā atļaut spēles rīkošanu, šajā procesā piedaloties līdz 150 cilvēkiem, nevis 100, kā to nosaka Igaunijas valdības limits. Taču šis aicinājums tika noraidīts.

Tā visa rezultātā Igaunija vienojās ar UEFA, ka varēs savu mājas spēli pret Čehiju 24. martā aizvadīt Polijas pilsētā Ļublinā. Spēles norisei paredzētajā datumā Igaunijas federācijai gan nāksies pamatīgi atvērt maku – preses relīzē norādīts, ka ar spēles pārcelšanu saistītās izmaksas (komandu ceļš uz Ļublinu, stadiona īre un citi neplānotie izdevumi) sasniegs gandrīz 300 tūkstošus eiro.

Igaunijas izlasei pēc tam paredzētas divas spēles izbraukumā – 27. martā pret Baltkrieviju un 31. martā pret Zviedriju. Jāpiemin, ka 24. marta spēles norises valstī Polijā situācija ar Covid-19 īpaši sarežģījusies tieši šajās dienās, un jau trīs dienas pēc kārtas valstī katru dienu reģistrēti vairāk nekā 25 tūkstoši saslimšanas gadījumu.

Izmantotie resursi:
https://jalgpall.ee/koondis/1/uudis...

  -2 [+] [-]

, 2021-03-19 16:48, pirms 3 gadiem
Piedodiet, bet tas ir covidstulbums. Un Polijā taču arī atkal ir kritiska covidsituācija.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-19 17:03, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Piedodiet, bet tas ir covidstulbums. Un Polijā taču arī atkal ir kritiska covidsituācija.
Cik tā stulbuma nav arī pie mums! Pasauli valda de-īliķi!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-19 17:28, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Cik tā stulbuma nav arī pie mums! Pasauli valda de-īliķi!
Nuuu, es tā maksimāli korekti izteicos, jo zinu, ka šeit ir arī cita viedokļa atbalstītāji...

  -3 [+] [-]

, 2021-03-19 18:54, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Piedodiet, bet tas ir covidstulbums. Un Polijā taču arī atkal ir kritiska covidsituācija.
Paskaties uz ēstiņu premjeri un prezidenti. Tupas bābas. Abas. Būtu iepriekšējā valdība, šādas situācijas nebūtu!

     [+] [-]

, 2021-03-19 22:55, pirms 3 gadiem
Pēkšņi visi kļuvuši bagāti! Ļami un miljardi birst pāri budžetu malām. Cāļus parasti skaita rudeņos. Pēc goliem lai nebučojas un neapkampjas! Covids būs tūlīt klāt ar uzviju! 300k vējā