Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Horvātija pret Brazīliju un Nīderlande pret Argentīnu noskaidros pirmās PK pusfinālistes

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Horvātija pret Brazīliju un Nīderlande pret Argentīnu noskaidros pirmās PK pusfinālistes
Argentīnas līderis Lionels Mesi. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar pulksten 17:00 ar dueli starp Horvātijas un Brazīlijas komandām un pulksten 21:00 ar maču starp Nīderlandi un Argentīnu tiks noskaidrotas pirmās divas 2022. gada FIFA Pasaules kausa pusfinālistes. Spēļu translācijas būs vērojamas LTV7.

17:00 Horvātija – Brazīlija

Pasaules kausa pirmajā ceturtdaļfināla duelī pagājušā finālturnīra vicečempione Horvātija spēlēs pret bukmeikeru vērtējumā pašreizējo galveno favorīti Brazīliju.

• Horvātija izkļūšanu no F apakšgrupas nodrošināja pēdējā grupu turnīra spēļu kārtā, spēlējot bezvārtu neizšķirti pret Beļģiju un ierindojoties otrajā pozīcijā, bet Brazīlija bija viena no trīs valstsvienībām, kas astotdaļfinālu bija garantējusi jau pēc divām spēlēm.

• Astotdaļfinālā horvāti pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Japānu – 1:1 (3:1 p.s.s.), bet Brazīlija pirmajā puslaikā guva četrus vārtus, no tālākas dalības finālturnīrā izslēdzot Dienvidkoreju – 4:1.

• Pirmajā izslēgšanas spēļu duelī ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli brazīliešu rindās atgriezās komandas līderis Neimārs, kurš līdz astotdaļfinālam bija spēlējis tikai pašā pirmajā Pasaules kausa mačā. Toreiz 24. novembrī pret Serbiju brazīlietis iedzīvojās potītes savainojumā.

• Brazīlijas rindās līdz šim rezultatīvākais ar trīs vārtu guvumiem bijis Rišarlisons, bet horvātiem ar diviem goliem izcēlies Andrejs Kramaričs.

• Pirms gaidāmā ceturtdaļfināla savainojuma dēļ neskaidra bija Horvātijas kreisās malas aizsarga Bornas Sosas dalība spēlē, tomēr nu kļuvis zināms, ka ''Stuttgart'' klubu līmenī pārstāvošais futbolists būs gatavs cīņai pret Brazīliju.

• Brazīliešu rindās finālturnīrs traumu dēļ priekšlaicīgi noslēdzies Gabrielam Žezusam un Aleksam Telešam. No savainojuma turpina atlabt Alekss Sandru, kurš pēc brazīliešu medija ''Globo'' rīcībā pieejamās informācijas, visticamāk, nepiedalīsies ceturtdaļfinālā pret horvātiem.

• Abas komandas Pasaules kausos iepriekš savā starpā spēlējušas divreiz, 2014. un 2006. gadā uzvaras ar attiecīgi 3:1 un 1:0 svinot Brazīlijai. Dienvidamerikāņi bija pārāki arī iepriekšējā pārbaudes mačā 2018. gadā, kad uzvarēja ar 2:0, bet 2005. gadā fiksēts neizšķirts – 1:1.

• Horvātija piedalās vien savā sestajā Pasaules kausa finālturnīrā, labāko rezultātu līdz šim sasniedzot pirms četriem gadiem, kad aizkļuva līdz finālam, tajā ar 2:4 zaudējot Francijai.

• Brazīlieši ir pieckārtējie Pasaules kausa ieguvēji. Trijos no četriem iepriekšējiem finālturnīriem (2006., 2010., 2018.) Brazīlija zaudējusi tieši ceturtdaļfinālā, bet 2014. gadā savā laukumā pēc fiasko pusfinālā pret Vāciju ierindojās ceturtajā vietā. Par čempioni Brazīlija iepriekš kļuvusi pirms vairāk nekā 20 gadiem – Dienvidkorejā un Japānā.

21:00 Nīderlande – Argentīna

• Otrā piektdienas vakara pusfināla duelī pulksten 21:00 Nīderlande eksaminēs citu Dienvidamerikas grandu Argentīnu.

• Nīderlande joprojām nav zaudējusi, grupu turnīru noslēdzot ar divām uzvarām un neizšķirtu. Luija van Gāla padotie astotdaļfinālā ar 3:1 pārspēja nākamā Pasaules kausa finālturnīra rīkotāju ASV.

• Argentīnieši turnīru sāka ar aukstu dušu, izsējot pārsvaru un zaudējot Saūda Arābijai. Turpinājums bijis krietni pārliecinošāks – uzvaras grupā pār Meksiku un Poliju (abās 2:0), kā arī panākums astotdaļfinālā pret Austrāliju (2:1).

• Abu komandu uzbrukuma līderi aizvadītajās spēlēs guvuši pa trīs vārtiem. Nīderlandiešiem to iespējis Eindhovenas PSV talants Koudijs Gakpo, bet Argentīnas rindās to paveicis Lionels Mesi.

• Nīderlandes rindās dalībai ceturtdaļfinālā būs pieejami visi labākie, bet argentīniešiem pagaidām neskaidra ir Anhela di Marijas pieejamība. Pieredzējušais labais spārns atkopjas no augšstilba muskuļa savainojuma.

• Komandas iepriekš aizvadījušas septiņas savstarpējās cīņas, no kurām piecas bijušas Pasaules kausa ietvaros. 1974. gadā Vācijā nīderlandieši izcīnīja graujošu uzvaru ar 4:0, bet četrus gadus vēlāk Argentīna revanšējās finālā, pagarinājumā nodrošinot uzvaru ar 3:1. 1998. gadā Nīderlande uzvarēja ceturtdaļfinālā ar 2:1, 2006. gadā grupu turnīrā noslēdzās bezvārtu neizšķirti, bet pirms astoņiem gadiem Brazīlijā argentīnieši pusfinālā svinēja panākumu pēcspēles sitienu sērijā.

• Nīderlande piedalās 11. finālturnīrā valsts vēsturē. Iepriekš sešas reizes ''Oranje'' izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu, to nepārvarot tikai vienā gadījumā – 1994. gadā.

• Argentīna ir divkārtējā Pasaules kausa ieguvēja. Iepriekšējos septiņos finālturnīros argentīnieši tikai vienu reizi spējuši pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Tas notika pirms astoņiem gadiem Brazīlijā, kad Argentīna tika līdz finālam, zaudējot Vācijai.

• "William Hill" futbola eksperta Rūdolfa Lielauša komentārs: "2014. gada Pasaules kausā savā starpā tikās gan Brazīlija ar Horvātiju grupu turnīra ietvaros, gan Argentīna ar Nīderlandi pusfinālā, tādēļ interesanti salīdzināt, kā mainījušies komandu spēku samēri, jo komandas savstarpējās spēlēs tiksies arī šoreiz. 2014. gada Pasaules kausa atklāšanas spēlē pret Horvātiju koeficients uz Brazīlijas uzvaru bija 1.33 (75% varbūtība), šoreiz Brazīlija tiek novērtēta ar koeficientu 1.38 (72%). Ņemot vērā to, ka 2014. gadā Brazīlija spēli aizvadīja mājās, var secināt, ka komandu spēku samēri mainījušies par labu Brazīlijai."

• Savukārt par otru ceturtdaļfinālu futbola bukmeikers izteicās šādi: "Pirms astoņiem gadiem Argentīna pārspēja Nīderlandi pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un toreiz par nelieliem favorītiem tika uzskatīta izlase no Dienvidamerikas (koeficients 2.55 (39% varbūtība) pret Nīderlandes koeficientu 3.19 (31% varbūtība). Šoreiz Argentīnas izredzes tiek vērtētas augstāk (koeficients 2.25), daļēji uz tā rēķina, ka šajā turnīrā Nīderlandi nepārstāv tādas zvaigznes kā 2014. gadā, kad tās sastāvā bija Van Pērsijs, Robens un Sneijders."

Ceturtdaļfināls

DatumsSpēleLaiks
09.12.Horvātija – Brazīlija17:00
Nīderlande – Argentīna21:00
10.12.Maroka – Portugāle17:00
Anglija - Francija21:00

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs: Two goats one Champion

  +2 [+] [-]

, 2022-12-09 09:28, pirms 2 gadiem
Nīderlande grupā uzvarēja Āfrikas čempionus Senegālu un Āzijas čempionus Kataru, astotdaļfinālā — CONCACAF Zelta kausa čempionus ASV, tagad kārta Copa America čempioniem Argentīnai.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 09:41, pirms 2 gadiem
Two goats one Champion rakstīja: Niderlandei praktiski nav variantu, viegla ARG uzvara ar vismaz 2 vārtu pārsvaru! Pasaules divi goati tiksies fināla ARG - POR.

Otrā pāri ceru uz Horvātiem, Brazīļi spēlē netīru un pretīgu futbolu!
Brazīlija uzveiks Horvātiju. Argentīna ar Nīderlandi tricky, jo Nīderlandei iespējams ir kautkādas superspējas izslēgšanas kārtā, bet Argentīnai stabilitāte pietrūkst (varbūt būs jau ieskrējušies), līdz ar to tik viennozīmīgi, manuprāt, nešķiet. Par superpusfinālu Argentīna-Brazīlija.

  -4 [+] [-]

, 2022-12-09 10:00, pirms 2 gadiem
Šovakar viennozīmīgi par Horvātiju un Argentīnu!
Abas ir izteikti Baltās izlases

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 10:21, pirms 2 gadiem
Brazīlijai jāiet tālāk, jo spēlē skatāmu futbolu. Otrā pāri viss nebūs tik vienkārši. Gaidām cīņu ar vārtu guvumiem.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 10:28, pirms 2 gadiem
..par Brazīliju vienalga, bet Argentīnai ir jāuzvar.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 10:56, pirms 2 gadiem
Katrā finālturnīrā ceturtdaļfinālos sakrīt kāds pāris, kurā abas izlases ir līdzvērtīgas un abām pusfināls objektīvi būs liels sasniegums, jo izlases nerāda spožāko sniegumu. Šajā finālturnīrā tādi pāri būs pat divi, šis un vēl arī Portugāle-Maroka. Horvātiem diemžēl jāizsaka tikai līdzjūtība, bet Francija-Anglija būs divu fināla cienīgu milžu cīņa.

  -4 [+] [-]

, 2022-12-09 11:35, pirms 2 gadiem
Argentīna šodien lido ārā. nav nekādu izredžu

     [+] [-]

, 2022-12-09 11:36, pirms 2 gadiem
Portugālei tā nospīd ar tiem pretiniekiem... Man liekas viņiem sanāk vienkāršākais ceļš uz pusfinālu.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 11:48, pirms 2 gadiem
Būšu vīlies, ja nenotiks pusfināls Argentīna - Brazīlija.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-09 12:04, pirms 2 gadiem
Brazīlijai vajadzētu vinnēt, horvāti ir visbrazīliskākie Eiropā, bet skaidrs tak, ka vislabākā kopija zaudē oriģinālam!.. un statistika rāda, ka PK zaudē tās komandas, kuras iepriekšējā kārtā uzvarēja ar pendelēm!.. ir protams izņēmumi, bet 90% ir tā.. vienīgie, kuri prot stabili pendeles un vinnēt nākošo kārtu ir friči, bet šie jau mājās.. Pārējām izlasēm reti pa vienai reizes sanācis.
Tāpēc horvātiem ar koeficientu 10.0 laikam nav variantu, ja paši brazīļi neuzdāvinās, bet vārtos tak "vācietis" Bekers!
Par Argentīnu ar Holandi.. nu, oranžajiem ir gudrāks treneris - varbūt būs izdomājis tādu spēles plānu, ka aizvilks līdz pendelēm.. Martinezs labi atvaira, bet ko van Gāls liks tad vārtos, to tik viņš zin⚽
Slēpts komentārs: Reaktors2

  +4 [+] [-]

, 2022-12-09 12:37, pirms 2 gadiem
Saldais ēdiens ir klāt !

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 12:45, pirms 2 gadiem
Two goats one Champion rakstīja: Niderlandei praktiski nav variantu, viegla ARG uzvara ar vismaz 2 vārtu pārsvaru! Pasaules divi goati tiksies fināla ARG - POR.

Otrā pāri ceru uz Horvātiem, Brazīļi spēlē netīru un pretīgu futbolu!
Lai Tevis nosauktās komandas tiktos finālā, tad būs diezgan liela veiksme nepieciešama. Jo Brazīlija un Francija ir stiprākas komandas.

     [+] [-]

, 2022-12-09 13:54, pirms 2 gadiem
par horvātiem un nīderlandi

  -2 [+] [-]

, 2022-12-09 14:06, pirms 2 gadiem
Par brazīļiem un holandiešiem šovakar!!!

     [+] [-]

, 2022-12-09 14:14, pirms 2 gadiem
A Burts no Supermestis rakstīja: Šovakar viennozīmīgi par Horvātiju un Argentīnu!
Abas ir izteikti Baltās izlases
baltums nav svarīgs, es rīt par Maroku!

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 15:10, pirms 2 gadiem
Skaidra lieta, ka par Argentīnu un Horvātiju. Te pat divu domu nevar būt! Maradona pret Šukeru!

  +2 [+] [-]

, 2022-12-09 15:34, pirms 2 gadiem
Par horvātiem un holandiešiem.

     [+] [-]

, 2022-12-09 15:35, pirms 2 gadiem
A Burts no Supermestis rakstīja: Šovakar viennozīmīgi par Horvātiju un Argentīnu!
Abas ir izteikti Baltās izlases

     [+] [-]

, 2022-12-09 15:36, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: baltums nav svarīgs, es rīt par Maroku!
Piekrītu!

     [+] [-]

, 2022-12-09 16:39, pirms 2 gadiem
Būs jautri un cerams kāds pārsteigums!

     [+] [-]

, 2022-12-09 17:52, pirms 2 gadiem
Horvāti pēc neizteiksmīgās spēles pret Japānu, tagad pēc pirmā puslaika pret Brazīliju patīkami pārsteidz. Labi noskaņojušies cīņai.

     [+] [-]

, 2022-12-09 18:05, pirms 2 gadiem
P.zdec, brazīļiem nekas prātīgs pagaidām nesanāk. Ļoti labi spēlē horvāti

  +1 [+] [-]

, 2022-12-09 18:26, pirms 2 gadiem
Auziņš un Žigajevs, sliktākie šī turnīra komentētāji, nekad vēl neesmu dzirdējis tik garlaicīgu vāvuļošanu. Lieki piebilst sakritību, kad viņi abi runā, vārti vispār netiek gūti kā spēlē Spānija-Maroka piemēram. Futbols paliek garlaicīgs kad šitie divi komentē. Tad jau labāk Toļiku ar faktiem par omēm.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 18:33, pirms 2 gadiem
Brazīļu simulantus negribu redzēt 1/2! Pilnīgi bez kontakta nokrita!

  +2 [+] [-]

, 2022-12-09 18:42, pirms 2 gadiem
Esmu par to lai cilvēkus vērtētu pēc viņu darbiem nevis dzimuma, ādas krāsas vai seksuālās orientācijas. Kurš man nepiekrīt, lai liek argumentus galdā! Vot!

  +3 [+] [-]

, 2022-12-09 18:46, pirms 2 gadiem
Daudz gadus esmu bijis šī portāla lasītājs, bet tikai tagad piereģistrējos. Iemesls ir Auziņš (vai kā viņu tur) kas komentē ar Žigājevu. Tas ir pilnīgs bērnudārzs kas viņam nāk no mutes ārā, man žēl Jurija, kurš reāli pāris reizes pats uz pauzes palika no tiem Auziņa komentāriem... Atvainojos, man vajadzēja kaut kur izlikt žulti, tas ir vienkārši neizturami!

     [+] [-]

, 2022-12-09 18:47, pirms 2 gadiem
Atnācu tikko mājās, cerēju, ka būs niča, lai redzētu biš arī šo spēli pagarinājumā

  +2 [+] [-]

, 2022-12-09 18:52, pirms 2 gadiem
BrotherJohnny rakstīja: Daudz gadus esmu bijis šī portāla lasītājs, bet tikai tagad piereģistrējos. Iemesls ir Auziņš (vai kā viņu tur) kas komentē ar Žigājevu. Tas ir pilnīgs bērnudārzs kas viņam nāk no mutes ārā, man žēl Jurija, kurš reāli pāris reizes pats uz pauzes palika no tiem Auziņa komentāriem... Atvainojos, man vajadzēja kaut kur izlikt žulti, tas ir vienkārši neizturami!
džeks no emocijām bliež bez faktu pārbaudes u.c. niansītēm.
Es 9-10 gadu vecumā gribēju būt komentētājs, skatoties PČ un EČ, tieši tā iztēlojos, ka komentētāji tā strādā
Toreiz jau Toļiks komentēja, bet man tie viņa fakti un papildu informācija gāja pāri galvai tādā vecumā. Bet pieaugot, prasās tomēr kaut kādi standarti no komentētāja.
Nav jau bērnu raidījums.

     [+] [-]

, 2022-12-09 18:53, pirms 2 gadiem
Ko tas Žiga tur stāsta par dzeltenajām kartītēm? Vai tad pirms 1/2 fināliem visas kartiņas nedzēšas?

     [+] [-]

, 2022-12-09 18:56, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ko tas Žiga tur stāsta par dzeltenajām kartītēm? Vai tad pirms 1/2 fināliem visas kartiņas nedzēšas?
Piecu minūšu pagarinājums arī atvilkās pagudroties

  +1 [+] [-]

, 2022-12-09 19:01, pirms 2 gadiem
Blondie varēs dejot uz mājām...

  +2 [+] [-]

, 2022-12-09 19:01, pirms 2 gadiem
BrotherJohnny rakstīja: Daudz gadus esmu bijis šī portāla lasītājs, bet tikai tagad piereģistrējos. Iemesls ir Auziņš (vai kā viņu tur) kas komentē ar Žigājevu. Tas ir pilnīgs bērnudārzs kas viņam nāk no mutes ārā, man žēl Jurija, kurš reāli pāris reizes pats uz pauzes palika no tiem Auziņa komentāriem... Atvainojos, man vajadzēja kaut kur izlikt žulti, tas ir vienkārši neizturami!
Un neaizmirsti, ka šeit ir visādi apdalīti prātvēderi, kuri tāpat notirš Juriju

  +1 [+] [-]

, 2022-12-09 19:07, pirms 2 gadiem
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Un neaizmirsti, ka šeit ir visādi apdalīti prātvēderi, kuri tāpat notirš Juriju
Jurijs labs. Jāatcerās, ka ir kombinācija komentētājs + ex-futbolists.
Futbolists sniedz profesionālu viedokli/analīzi.
Komentētājs dod faktus un viņam vajadzētu visādi citādi vilkt to procesu uz priekšu.

Tāpēc nevajadzētu aprunāt futbolistus, kas nav medijpratībām gājuši cauri tādos mērogos. Tieši novērtēju Gorkša komentēšanu. Zinu, ka balss nedaudz tāda dobja un var likties garlaicīgi, bet var just, ka cilvēks kompetents un tiešām daudz zina.
Ja vērtēt kāda spēju/nespēju, tad tos džekus, kas ir pro komentētāji.
1 2 44 komentāri