Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Mbapē: ''Pirmais nopietnais izaicinājums būs ceturtdaļfinālā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mbapē: ''Pirmais nopietnais izaicinājums būs ceturtdaļfinālā''
Kiljans Mbapē. Foto: SIPA/Scanpix

Francijas futbola izlases līderis Kiljans Mbapē pēc iekļūšanas 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā atklāja iemeslus turnīra sākumā nerunāt ar mediju pārstāvjiem, kā arī pauda savus mērķus Katarā notiekošajā finālturnīrā.

Vakar vietu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā izcīnīja pašreizējā čempione Francija, kas astotdaļfinālā pārliecinoši ar 3:1 pārspēja Poliju. Divus no vārtiem iesita viens no izlases līderiem Kiljans Mbapē.

''Šis ir mans sapņu turnīrs. Esmu priecīgs, ka šeit atrodos un turnīram īpaši gatavojos visas sezonas laikā,'' pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā teica Mbapē, kurš turnīrā iesitis jau piecus vārtus. Līdz šim viņš gan izvairījās sniegt komentārus medijiem, skaidrojot savu nostāju. ''Kad lēmu nerunāt ar žurnālistiem iepriekš, tas bija tamdēļ, jo vēlējos koncentrēties futbolam. Kad uzzināju, ka Francijas Futbola federāciju par to sodīs, to nomaksāju pats, jo lēmums ir mana atbildība."

"Esmu šeit un koncentrējos vēlreiz izcīnīt Pasaules kausu. Esam vēl tālu no mērķa. Pirmais nopietnais izaicinājums būs ceturtdaļfināla spēle un tai tagad arī gatavosimies,'' turpināja viens no Francijas izlases līderiem.

Lai arī iesitis divus vārtus, Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns atklāja, ka, viņaprāt, Mbapē nav aizvadījis labāko spēli. ''Viņš pats to labi zina, taču spēlētājs kā Kiljans var vienā mirklī mainīt spēles gaitu. Francijai ir nepieciešams lielisks Mbapē."

''Olivjē Žirū vienmēr šajā izlasē bijis nozīmīgs spēlētājs. Pirms četriem gadiem viņš neiesita, taču tāpat spēlēja svarīgu lomu. Tik daudz vārtus iesist ir liels sasniegums, taču Mbapē šo rekordu kādu dienu var lauzt,'' par pieredzējušā Žirū pienesumu izlasei un viņa sasniegto rezultativitātes rekordu teica izlases treneris.

Francija ceturtdaļfinālā spēkosies pret Angliju, kura astotdaļfinālā viegli ar 3:0 pārspēja Senegālu. Komandām savstarpējais mačs gaidāms sestdien, 10. decembrī, plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/france-...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

     [+] [-]

, 2022-12-06 00:29, pirms 2 gadiem
..ja šo pārvarēs, nākamā spēle jau būs vieglāka. atliks tajā arī parādīt labu sniegumu un fināls garantēts.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-06 08:14, pirms 2 gadiem
Didjē Dešāns??? Didier Claude Deschamps (French pronunciation: ​[didje klod deʃɑ̃] Nezin no kurienes Tomiņš izracis to ''n''

     [+] [-]

, 2022-12-06 09:11, pirms 2 gadiem
Kas tad nu?! Saskaņā ar spirtacentra analfabētiem šito ir jāizrunā tāpat kā raksta! Tātad Didjiers Dešamps!

     [+] [-]

, 2022-12-06 11:23, pirms 2 gadiem
Interesanti fakti par Mbappe: https://www.msn.com/en-xl/sports/fo...

     [+] [-]

, 2022-12-06 11:39, pirms 2 gadiem
erudīts007 rakstīja: Didjē Dešāns??? Didier Claude Deschamps (French pronunciation: ​[didje klod deʃɑ̃] Nezin no kurienes Tomiņš izracis to ''n''
https://www.personvarduatveide.lv/search?utf8=✓&q=deschamps&words=on&sources=on&lang_1=fr&lang_2=&lang_3=&lang_4=&lang_5=&keyboard=lv

Speciāli priekš tevis tur arī literatūra norādīta

     [+] [-]

, 2022-12-06 11:48, pirms 2 gadiem
Ak vēl nav bijis pietiekami labs???😁😁😁