Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels pirmo reizi sākumsastāvā, daudzi mūsējie rezervē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rakels pirmo reizi sākumsastāvā, daudzi mūsējie rezervē
Deniss Rakels šīs dienas spēlē pret "Legia"
Foto: zaglebie.com

Informējam par Latvijas futbola leģionāru gaitām. Deniss Rakels pirmo reizi šosezon izgājis savas komandas sākumsastāvā.

Par Eduarda Višņakova un Māra Verpakovska vārtu guvumiem, kā arī Alekseja Višņakova un Andra Vaņina sekmēm jau vēstījām šeit, tāpat arī ziņojām par Artjoma Rudņeva palikšanu rezervē (šeit). Tagad arī par pārējiem.

Pirmkārt, laba ziņa tāda, ka pirmo spēli sākumsastāvā Polijas Ekstraklasē šajā sezonā aizvadījis 21 gadu vecais Deniss Rakels. Līdz šim viņš četras reizes nāca uz maiņu, kopumā nospēlējot tikai 34 minūtes, bet šodien iznāca sava Ļubinas "Zaglebie" starta vienpadsmitniekā, turklāt tas notika izbraukumā Varšavā 19 tūkstošu skatītāju klātbūtnē pret čempioni un turnīra līderi "Legia". Rakels parādīja cerīgas iezīmes savā sniegumā, tomēr pēc 1. puslaika pie 0:1 tika nomainīts, bet kopumā spēli "Zaglebie" zaudēja ar 0:2. Rakels pamatsastāvā Ekstraklasē savā karjerā izgāja otrreiz - pirmā bija īsi pēc pāriešanas no "Liepājas metalurga" uz "Zaglebie" 18 gadu vecumā. Drīz pēc tam sekoja pāris gadi Polijas 1. līgā uz īres tiesībām un tikai šosezon Rakels aizvada daudz maz pilnvērtīgu sezonu "Zaglebie" sastāvā. Viņa komanda ieņem tikai 15. vietu 16 komandu konkurencē uzreiz aiz Višņakovu "Widzew".

Krievijas Premjerlīgā Maskavas CSKA bez savainotā Aleksandra Cauņas viesos ar 2:1 pārspēja "Volga" un atrodas 4. vietā. Savukārt mazu varoņdarbu paveica Vladimira Kameša "Amkar", kas pārtrauca līderes "Zenit" astoņu uzvaru sēriju, turklāt tās laukumā - 1:1. Tiesa, Kamešs tā arī palika rezervē.

Anglijā kā ierasts nav spēlējuši mūsu aizsargi Kaspars Gorkšs, Vitālijs Maksimenko (pēc spēka 2. līga) un Edijs Joksts (pēc spēka 3. līga). Pirmais un trešais palika rezervē, bet otrais atkal palika ārpus pieteikuma. Tāpat rezervē Azerbaidžānā palika vārtsargs Pāvels Doroševs, bet viņa "Neftchi" ar 3:0 pārspēja "Khazar" un ieņem 1. vietu (tiesa, ne pēc zaudētajiem punktiem).

Baltkrievijas čempionātā otrā sešinieka mačā Viktora Moroza "Naftan" viesos nospēlēja 1:1 ar Brestas "Dinamo" un mūsu futbolistam pilna spēle. Kopā Morozam šai sezonā Baltkrievijā deviņas spēles, visas sākumsastāvā (trīsreiz cīņas gaitā nomainīts), divi gūti vārti un viena dzeltenā kartīte.

Igaunijas čempionāta pirmspēdējā kārtā uzvaru ar 3:1 pār pastarīti "Kuressaare" (šī komanda izkritīs) izcīnījusi 23 gadus vecā vārtsarga Kristapa Dzelmespārstāvētā "Trans", kas ļāvis izvirzīties 6. vietā sīvā cīņā par 6.-8. pozīciju. Dzelme vienīgos vārtus ielaida pēdējā minūtē.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-03 09:33, pirms 11 gadiem
a kad Cauņa atgriezīsies? Mēnesis kopš salauztā pirksta jau pagājis

  +1 [+] [-]

, 2013-11-03 10:20, pirms 11 gadiem
bembists rakstīja: a kad Cauņa atgriezīsies? Mēnesis kopš salauztā pirksta jau pagājis
Cauņas savainojums nopietnāks nekā paredzēts

  +1 [+] [-]

, 2013-11-03 12:41, pirms 11 gadiem
Beidzot Rakelam dota iespēja - tas priecē, bet nu škrobe par Anglijā spēlējošajiem, it sevišķi jau Gorkšu. Skaidrs bija, ka Maksimenko par tikšanu sastāva būs jācīnās ar zobiem un nagiem un jau palikšana komandā un nedošanās uz īri bija neliels pārsteigums, bet nu tas, ka Kaspars nevar tikt pie spēlēšanas Championship gan ir skumji. Cerams pa ziemu tiks vismaz izīrēts kaut kur, ja Reading ar viņu turpinās nerēķināties kā pirmā vienpadsmitnieka spēlētāju.