Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs par U-21 gatavību Sadraudzības kausa izcīņai

Andris Liepa
Andris Liepa

Kazakevičs par U-21 gatavību Sadraudzības kausa izcīņai
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Latvijas U-21 futbola izlase vakar devusies uz Krievijas pilsētu Sanktpēterburgu, kur komanda piedalīsies Sadraudzības kausa izcīņas turnīrā. Galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadītā komanda apakšgrupas turnīra ietvaros tiksies ar Maskavas U-21 izlasi, kā arī Baltkrievijas un Kazahstānas futbolistiem. Turnīrs noslēgsies 2.februārī.

Neilgi pirms došanās uz Sanktpēterburgu U-21 valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs intervijā LFF mājaslapai atskatījās uz aizvadīto sagatavošanās posmu Rīgā, novērtēja šī Latvijas U-21 futbola izlases modeļa stiprās puses, kā arī nosauca galīgo komandas sastāvu dalībai Sadraudzības kausa izcīņā.

„Kopumā Latvijas U-21 futbola izlases treniņnometne bija ļoti produktīva, tomēr vienlaikus arī specifiska. Kā zināms, atbilstoši reglamentam, šogad U-21 valstsvienības rindās Sadraudzības kausa izcīņā var piedalīties tikai 1993.gadā dzimušie un jaunāki futbolisti. Tas nozīmēja, ka mums bija nepieciešams veidot praktiski jaunu komandu, un daudziem futbolistiem šis bija pirmais izsaukums U-21 izlases rindās karjerā.

Pusotras nedēļas laikā treniņnometnē mēs izvērtējām katra pieaicinātā spēlētāja atbilstību U-21 izlasē izvirzītajām prasībām, risinājām taktiskos uzdevumus, veidojām komandas iekšējo ķīmiju un mikroklimatu. Kopumā viss, ko bijām plānojuši, tika arī realizēts un notikušie treniņi bija ļoti lietderīgi. Cik labi šī komanda ir sagatavota, to parādīs gaidāmā turnīra spēles. Komandā jūtama vienlaikus arī konkurence par vietu sastāvā, puišiem noskaņojums ir labs un kopējā rezultāta sasniegšanai tas ir īpaši svarīgi.

Protams, esam priecīgi, ka izcīnījām uzvaru pār Lietuvu pārbaudes spēlē, kurā visiem izsauktajiem U-21 valstsvienības futbolistiem bija iespēja parādīt sevi laukumā. Šajā mačā mēs realizējām tās lietas, kuras pirms tam atstrādājām ikdienā treniņos. Nekādā gadījumā mēs nevēlamies pārvērtēt izcīnīto uzvaru - tā bija tikai pārbaudes spēle un gatavošanās posma sastāvdaļa. Šī uzvara bija svarīga arī komandas psiholoģiskā noskaņojuma un pārliecības vairošanā.

Gatavojoties Sadraudzības kausa izcīņai, esam pētījuši arī gaidāmos pretiniekus grupu turnīrā. Pirmā spēle mūs sagaida pret debitanti Maskavas izlasi. Šī komanda tika izveidota neilgi pirms Sadraudzības kausa izcīņas, taču mums ir zināms, ka pārbaudes spēlē Maskavas futbolisti cīnījās neizšķirti (2:2) ar Maskavas „Lokomotiv” jaunatnes komandu. Zinām arī šīs komandas sastāvu un taktisko gatavību. Tikmēr labāk novērtēt Kazahstānas un Baltkrievijas komandu spēku samērus mums būs iespēja 25.janvārī - abu šo komandu savstarpējā spēlē. Lai arī mūsu rīcībā ir pietiekoši daudz informācijas par pretiniekiem, tomēr galvenais uzsvars tiks likts uz mūsu komandas spēli un optimālā spēlētāju virknēja iespēlēšanu.

Šī U-21 izlase spēj darboties kā vienota komanda. Futbolisti ir gatavi spēlēt mobili, palīdzēt komandas biedriem jebkurā epizodē. Vienlaikus sastāvā ir arī vairāki individuāli spēcīgi uzbrucēji, kuri var izšķirt spēles likteni. Sekmīga rezultāta sasniegšanai noteicošais faktors būs komandas kvalitāte, spēlējot aizsardzībā. Sastāvs ir līdzvērtīgs un, ņemot vērā gaidāmā turnīra blīvo spēļu režīmu un katru konkrēto pretinieku, tajā iespējama rotācija.

Mūs priekšā sagaida nopietns pārbaudījums – piecas spēles desmit dienu laikā, tāpēc treniņnometnes laikā tika pievērsta uzmanība arī futbolistu funkcionālajai gatavībai. Ar šīs intervijas starpniecību vēlos izteikt pateicību pašmāju klubu treneriem par kvalitatīvu spēlētāju sagatavošanu. Visi izsauktie futbolisti treniņnometnē ieradās funkcionālā gatavībā un labā sportiskajā kondīcijā, jo bija pienācīgi paveikts darbs starpsezonā klubos. Šajā treniņnometnē diemžēl nevarēja piedalīsies tādi spēlētāji kā Igors Rejs, Roberts Savaļnieks un Iļja Šadčins. Taču līderu trūkumu kompensēt un iniciatīvu laukumā uzņemties centīsies jaunie futbolisti, kuriem šī būs lieliska iespēja parādīt savas spējas starptautiskā līmenī.”

Latvijas U-21 futbola izlase Sanktpēterburgā ieradīsies ceturtdien no rīta, savukārt pirmā spēle Sadraudzības kausa izcīņā Daiņa Kazakeviča vadīto komandu sagaida sestdien, 25.janvārī, kad plkst 10:00 (pēc Latvijas laika) mūsu komanda tiksies ar Maskavas izlasi. No treniņnometnē sākotnēji izsauktajiem 22 futbolistiem valstsvienības treneri šoreiz nolēmuši mājās atstāt vārtsargu Oskaru Darģi un pussargu Arti Jaudzemu.

Latvijas U-21 izlase

SpēlētājsPozīcijaDzimš.datumsKlubs
Raivo VaražinskisVārtsargs07.03.1993.Liepājas metalurgs
Kristers PutniņšVārtsargs16.07.1993.FS Metta/Latvijas Universitāte
Vitālijs BarinovsAizsargs04.05.1993.Ventspils
Aleksejs GiļņičsAizsargs29.05.1993.Vasby United (Zviedrija)
Reinis FlaksisAizsargs03.04.1994.Liepājas metalurgs
Dmitrijs KļimaševičsAizsargs16.04.1995.BFC Daugava
Kārlis KņūtsAizsargs18.06.1995.Spartaks
Endijs ŠlampeAizsargs24.07.1994.Liepājas metalurgs
Madis MiķelsonsAizsargs18.01.1994.Liepājas metalurgs
Vladimirs MukinsPussargs28.01.1993.Ventspils
Edgars VardanjansPussargs09.05.1993.FS Metta/Latvijas Universitāte
Jevgenijs KazačoksPussargs12.08.1995.Spartaks
Andrejs KiriļinsPussargs03.11.1995.Liepājas metalurgs
Artjoms LoginovsPussargs20.07.1993.Jūrmala
Eduards TīdenbergsPussargs18.12.1994.Ventspils
Ņikita ParfjonovsPussargs14.03.1993.FS Metta/Latvijas Universitāte
Dāvis IndrānsPussargs06.06.1995.FK Ventspils
Dāvis IkaunieksUzbrucējs07.01.1994.Liepājas metalurgs
Kaspars SvārupsUzbrucējs28.01.1994.Ventspils
Vladislavs GutkovskisUzbrucējs02.04.1995.Skonto

Oficiālās personas
Galvenais treneris: Dainis Kazakevičs
Treneris: Anatolijs Čebans
Treneris: Sergejs Golubevs
Vārtsargu treneris: Aleksandrs Proskurņins
Fizioterapeits: Dmitrijs Jefremenkovs
Ārsts: Boriss Novikovs
Menedžeris: Ilvars Grīslis
LFF treneris: Vladimirs Serbins

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

  -1 [+] [-]

, 2014-01-23 14:59, pirms 10 gadiem
Tik daudz Liepājniek. Ceru ka tas dos kādu pavērsienu lielās komandas izveid.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja