Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bijušais Ēģiptes sporta ministrs: "Atteicāmies maksāt Vorneram septiņus miljonus dolāru"

Bijušais Ēģiptes sporta ministrs: "Atteicāmies maksāt Vorneram septiņus miljonus dolāru"
Džeks Vorners
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Ēģiptes sporta ministrs Alejs Edins Helals medijiem atklājis, ka ēģiptieši savulaik atteicās maksāt septiņus miljonus ASV dolāru (6,2 miljoni eiro), lai iegūtu priekšrocības balsojumā par 2010. gada Pasaules kausa futbolā rīkošanas tiesībām.

2004. gadā balsojumā par tiesībām rīkot 2010. gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā uzvarēja Dienvidāfrikas Republika, kas balsojumā apsteidza Maroku un Ēģipti. DĀR pie sava pirmā finālturnīra tika ne bez aizdomīgu darījumu palīdzības. Iepriekš izplatītā informācija liecina, ka DĀR šķīrās no 10 miljoniem ASV dolāru (8,8 miljoni eiro) par labu Džekam Vorneram un citiem bijušajiem FIFA Izpildkomitejas biedriem. To, ka DĀR pie finālturnīra tika negodīgā ceļā, nesen apstiprināja arī bijušais FIFA darbinieks Čaks Bleizers.

Izrādās, ka kukuļņēmēji prasījuši naudu ne tikai no DĀR. Ēģiptes mediji, atsaucoties uz bijušo sporta ministru Aleju Edinu Helalu, ziņo, ka ēģiptieši savulaik atteikušies maksāt septiņus miljonus dolāru, lai sagādātu sev labākas iespējas izcīnīt finālturnīra rīkošanas tiesības. "Nebiju iedomājies, ka FIFA ir tik korumpēta organizācija. Džeks Vorners pieprasīja septiņus miljonus dolāru pirms balsojuma," sacīja Helals.

"Ēģiptes Futbola asociācijas prezidents El Dahšori Harbs Apvienotajos Arābu Emirātos tikās ar FIFA pārstāvi un pēc tam mani informēja, ka esot prasīts septiņu miljonu dolāru liels kukulis. Teicu prezidentam, ka Ēģipte nepiedalīsies tādā noziegumā," atklāja Helals, kurš bija PK2010 Ēģiptes pieteikuma komisijas vadītājs. Uz jautājumu, kāpēc informācija tika atklāta tikai pēc 11 gadiem, bijušais sporta ministrs norādījis, ka vēlējies pasargāt Ēģiptes futbolu no sankcijām – īpaši tāpēc, ka viņa rīcībā nebija nekādu taustāmu pierādījumu par balsu pirkšanas piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
english.ahram.org.eg

  +2 [+] [-]

, 2015-06-05 11:42, pirms 9 gadiem
Pēķšņi visi runīgi palikuši. Agrāk visi klusēja

  +6 [+] [-]

, 2015-06-05 11:52, pirms 9 gadiem
skumji,beigās izrādas ka visiem lielajiem kungiem kas ir FiFā ir tīri uzspļaut spēlei ko mēs tik ļoti mīlam,galvenais piepildīt savas kabatas!!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-06-05 14:37, pirms 9 gadiem
bembists rakstīja: Pēķšņi visi runīgi palikuši. Agrāk visi klusēja
Par aizturētajiem skaidrs, jo ASV ir princips, ka pirmais, kas visu sīki izstāsta, tiek pie minimāla soda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-06 13:15, pirms 9 gadiem
bembists rakstīja: Pēķšņi visi runīgi palikuši. Agrāk visi klusēja
Runīgi, jo ir droši, ka nebūs sankcijas no FIFA pēc tam. Padomā ar galvu, kurš grib finansiālas problēmas šajos laikos dēļ informācijas izplatīšanas ? Tu ,piemēram, atteiktos no algas apmēra prēmijas, lai tikai nosūdzētu nepierādāmu faktu. Izskatās, ka neizlasīji līdz galam rakstu.