Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Šveices prokuratūra izbeidz lietu pret FIFA prezidentu Infantīno

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šveices prokuratūra izbeidz lietu pret FIFA prezidentu Infantīno
Džanni Infantīno. Foto: LFF

LETA--PA Media/DPA. Šveices prokuratūra pārtraukusi izmeklēšanu lietā, kas bija uzsākta pret Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidentu Džanni Infantīno apsūdzībās par slepenām tikšanās reizēm ar federālās prokuratūras vadītāju.

Izmeklēšana tika uzsākta 2020.gadā, jo atklājās, ka Infantīno 2016. un 2017. gadā bijušas vairākas tikšanās ar tā brīža Šveices ģenerālprokuroru Mihaelu Lauberu un virsprokuroru Rinaldo Arnoldu. Tajā laikā Šveices prokurori izmeklēja korupciju FIFA, ieskaitot to, kā Krievija un Katara bija ieguvušas tiesības rīkot attiecīgi 2018. un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrus.

Šīs lietas speciālais prokurors Stefans Kellers no lietas izskatīšanas tika atstādināts 2021. gada maijā pēc tam, kad FIFA sekmīgi iesniedza sūdzības par četrām preses relīzēm, kas tika izplatītas no viņa biroja. Pēc pasaules futbola vadošās organizācijas ieskata, tās liecināja par "ārkārtēju neobjektivitāti".

Divi federālie prokurori - Hanss Maurers un Ulrihs Vēders - pārņēma lietu, bet tagad tā ir izbeigta, un apsūdzības nav izvirzītas.

"FIFA ir liels gandarījums par divu ārkārtas federālo prokuroru - Hansa Maurera un Ulriha Vedera - lēmumu izbeigt procesu pret Džanni Infantīno saistībā ar tā saukto "Laubera lietu"," ceturtdien teikts FIFA paziņojumā.

Tikmēr pats Infantīno norādīja, ka "šī ir pilnīga un skaidra uzvara viņam, jaunajai FIFA un taisnīgumam".

"Tagad ir skaidrs, ka pret mani izvirzītās apsūdzības bija tikai tikai sīku, skaudīgu un korumpētu cilvēku centieni uzbrukt manai reputācijai," norāda FIFA prezidents. "Ja šiem cilvēkiem ir palicis kaut mazliet cieņas, viņiem vajadzētu būt vismaz tik pieklājīgiem, lai atvainotos par savu rīcību un man nodarīto kaitējumu."

Infantīno piezīmēja, ka izmeklēšana pilnībā un skaidri apstiprinājusi, ka viņš vienmēr ir rīkojies likumīgi un pareizi, aizstāvot tikai un vienīgi FIFA un futbola intereses.

Martā Šveices prokuratūra izbeidza citu lietu pret Infantīno, kurā figurēja viņa privātās lidmašīnas ļaunprātīga izmantošana lidojumam uz Surinamu.

Infantīno ir FIFA prezidents kopš 2016. gada februāra, kad viņš amatā nomainīja aizdomās par nelikumīgiem darījumiem turēto citu Šveices funkcionāru Jozefu Blateru.

     [+] [-]

, 2023-10-26 16:04, pirms pusgada
Interesanti pēc cik tieši gadiem šie godīgie prokurori "pilnīgi nejauši" sāks strādāt kādā ar Infantīno saistītajiem projektiem?