Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ASV pieprasa aizturēto FIFA amatpersonu izdošanu

ASV pieprasa aizturēto FIFA amatpersonu izdošanu
FIFA viceprezidents un CONCACAF prezidents Džefrijs Vebs
Foto: PA Wire/Scanpix

ASV pieprasījušas Šveices varas iestādēm izdot aizturētos Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) darbiniekus, ziņo BBC.

Maija beigās Cīrihē (Šveice) FIFA kongresa priekšvakarā tika aizturētas septiņas FIFA amatpersonas. To vidū bija arī FIFA Izpildkomitejas viceprezidents un CONCACAF jeb Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona futbola asociāciju konfederācijas prezidents Džefrijs Vebs.

Septiņas aizturētās personas līdz šim laikam bija apcietinājumā Cīrihē. Šveices varas iestādes apstiprināja, ka no ASV ir saņemts pieprasījums par izdošanu, tomēr tas vēl nav izskatīts. 14 dienu laikā ir jāsniedz atbilde, lai gan termiņš var tikt pagarināts. Lēmumu par izdošanu var pārsūdzēt augstākajās tiesu instancēs.

ASV ir izvirzījušas apsūdzības kopumā 14 personām – deviņiem FIFA darbiniekiem un pieciem citu organizāciju pārstāvjiem – saistībā ar reketu, plaša mēroga krāpšanu un kukuļņemšanu. Plašāka informācija par apsūdzībām un iesaistītajām personām pieejama šeit.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

Slēpts komentārs: Vitinka

  +2 [+] [-]

, 2015-07-02 15:44, pirms 9 gadiem
Pilnībā atbalstu!!! ASV vismaz cenšas ( atšķirībā no daudzām valstīm) blēžus uzvilkt uz "žani" !!!

  +3 [+] [-]

, 2015-07-02 16:29, pirms 9 gadiem
Vitinka rakstīja: Pasaules žandarms pieprasa, liek, uzstāj, piespiež. Z.B Visur kur tik vajag vai nevajag tiek atrastas USA valsts intereses kā vārdā ar rīkoties kāvēlās.
Naudas atmazgāšanā ir iesaistītas ASV bankas. Kas te nav saprotams?