Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Ranjēri atgriežas darbā un strādās zvaigžņu pilnajā Itālijas B sērijā

Agris Suveizda

Ranjēri atgriežas darbā un strādās zvaigžņu pilnajā Itālijas B sērijā
Klaudio Ranjēri. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas B sērijas futbola klubs "Cagliari" pavēstījis par 71 gadu vecā Klaudio Ranjēri atgriešanos Sardīnijā. "Cagliari" pirmdien Otrajos Ziemassvētkos uzņems "Cosenza", bet Ranjēri amatā stāsies 1. janvārī un debitēs 14. janvārī pret "Como", ko pārstāv Fransesks Favregass.

Ranjēri tieši ar "Cagliari" guva vienus no pirmajiem panākumiem trenera karjerā, 1989. gadā triumfējot C sērijā, 1990. gadā B sērijā ieņemot trešo vietu un tiekot pie ceļazīmes uz A sēriju, kur klubs ieguva 14. pozīciju un nosargāja vietu augstāko sabiedrībā. Ranjēri iepriekšējā darba vieta bija Anglijas "Watford", kas viņu atlaida šā gada janvārī.

Karjeras laikā Ranjēri mainījis daudz klubu. Itālijā viņš strādājis arī tādos klubos kā "Napoli", "Fiorentina", "Parma", "Juventus", "Roma", "Inter", "Sampdoria", tāpat viņš strādājis arī Spānijā ("Valencia", "Atletico"), Anglijā ("Chelsea", "Leicester", "Fulham", "Watford"), Francijā ("Monaco", "Nantes") un Grieķijā (nacionālā izlase). Ranjēri ir izcīnījis sensacionālu Anglijas titulu, ieguvis Itālijas kausu, Spānijas kausu, UEFA Superkausu, triumfējis Itālijas un Francijas otrajās līgās.

"Cagliari" pavasarī Valtera Madzarri vadībā izkrita uz B sēriju, kur, amatā stājoties Fabio Liverāni, ar 22 punktiem 18 spēlēs ieņem 14. vietu 20 komandu konkurencē. Izkrišanas pārspēles ir trīs punktu, bet paaugstināšanas pārspēles – četru punktu attālumā. Šosezon B sērijā netrūkst vēsturisku Itālijas klubu, kā "Parma", "Palermo", "Genoa", "Ascoli, "Cagliari", norietējušu zvaigžņu, kā Džanluidži Bufons un Fransesks Favregass, un arī labi zināmu bijušo futbolistu treneru amatos. Piecus B sērijas klubus trenē 2006. gada pasaules čempioni – Fabio Kannavāro ("Benevento"), Filipo Indzagi ("Reggina"), Daniele De Rosi (SPAL), Fabio Groso ("Frosinone") un Alberto Džilardīno ("Genoa" galvenā trenera vietas izpildītājs).

Bufona un latviešu uzbrucēja Dario Šita pārstāvētā "Parma" ar 26 punktiem ir sestajā vietā. 44 gadus vecais Bufons šosezon aizvadījis trīs spēles, bet 18 gadus vecais Šits – divas.

Izmantotie resursi:
https://www.cagliaricalcio.com/news...