Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Četrās spēlēs vadību izlaidusī Boloņa jau sezonas ievadā atbrīvo Mihajloviču

Agris Suveizda

Četrās spēlēs vadību izlaidusī Boloņa jau sezonas ievadā atbrīvo Mihajloviču
Siniša Mihajlovičs. Foto: AFP/Scanpix

Par pirmo atbrīvoto galveno treneri Itālijas A sērijas sezonā kļuvis "Bologna" vadītājs Siniša Mihajlovičs, kurš amatu zaudējis jau pēc piektās kārtas, noskaidrojuši Itālijas mediji Il Corriere dello Sport un Sky Sport Italia.

"Bologna" sezonu sāka ar uzvaru Itālijas kausā pār B sērijas klubu "Cosenza" (1:0), taču A sērijā vēl nav uzvarējusi un piecos mačos ieguvusi trīs punktus – kaut četrās no piecām spēlēm tieši "Bologna" vārtus guva pirmā. Abi zaudējumi piedzīvoti izbraukumā pret vadošās grupas komandām Romas "Lazio" (1:2) un "Milan", bet neizšķirti fiksēti mājās pret "Hellas Verona" (1:1), "Salernitana" (1:1) un viesos pret "Spezia" (2:2).

Visus piecus Boloņas vārtus iesitis Austrijas izlases uzbrucējs Marko Arnautovičs, kurš ir A sērijas snaiperu saraksta līderis. Nākamo spēli "Bologna" aizvadīs svētdien, uzņemot Florences "Fiorentina", un to darīs bez Mihajloviča. Serbs pie "Bologna" stūres atgriezās 2019. gada janvārī, nomainot Filipo Indzagi, un viņa vadībā komanda A sērijā izcīnījusi 10., 12., 12. un 13. vietu.

Brīvsitienu meistars Mihajlovičs spēlētāja karjeras spožākos gadus aizvadīja Itālijā, kur pārstāvēja "Roma", Dženovas "Sampdoria", Romas "Lazio" un Milānas "Inter", un šajā valstī arī pavadījis lielāko daļu trenera karjeras, vadot "Bologna", "Catania", "Sampdoria", "Milan" un "Torino". Kā spēlētājs, Mihajlovičs kļuvis par divkārtēju Itālijas čempionu, četrkārtēju Itālijas kausa ieguvēju un trīskārtēju Itālijas Superkausa ieguvēju, kā arī ticis pie UEFA Kausu ieguvēja kausa un UEFA Superkausa.

53 gadus vecais Mihajlovičs kļuvis par otro atlaisto treneri "Top 5" līgās šosezon – pirmais bija Skots Pārkers no Bornmutas. Mihajlovičam pavasarī otro reizi dažu gadu laikā atklāja leikēmiju. Favorīts uz Mihajloviča krēslu esot Tjagu Mota, kurš jūnijā pameta "Spezia".

Izmantotie resursi:
https://football-italia.net/bologna...

     [+] [-]

, 2022-09-06 19:03, pirms 2 gadiem
Laiks uz B sēriju?!