Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

papildināts Balotelli "Milan" debitē ar diviem vārtiem, "Inter" zaudē Sjēnā

Žanis Timšāns
Žanis Timšāns

Balotelli "Milan" debitē ar diviem vārtiem, "Inter" zaudē Sjēnā
Mario Balotelli atzīmē pirmos gūtos vārtus
Foto: digitale/scanpix

Šodien tika aizvadītas vairākas Itālijas “Serie A” 23. kārtas spēles. Vienā no tām “Juventus” izbraukumā pateicoties Alesandro Matri un Stefana Lihšteinera sadarbībai ar 1:2 pārspēja “Chievo”. “Inter” pārsteidzošā kārtā piekāpās mājiniecei “Siena” ar 1:3, vienīgos vārtus milāniešu labā guva Antonio Kasano. Lielisku pirmo spēli aizvadīja Mario Balotelli, palīdzot “Milan” pieliktajā laikā uzveikt “Udinese” vienību ar 2:1.

"Juventus" nodrošina trīs punktus izbraukumā

“Juventus” sajuta spiedienu, kad vakarnakt “Napoli” panāca tos tabulas virsotnē ar 49 punktiem. Antonio Konte un Leonardo Bonuči izcieta divu maču diskvalifikāciju par tiesneša lamāšanu pagājušās kārtas spēlē pret “Genoa”(1:1), savukārt Marko Vučiničs bija sakrājis brīdinājumus un arī nevarēja piedalīties spēlē. “Juventus” savainoto futbolistu soliņu veidoja Klaudijo Markizio, Džordžio Kialīni, Simone Pepe un Niklas Bentners.

“Juventus” izrāvās vadībā jau spēles desmitajā minūtē. Visu iesāka Arturo Vidals ar lielisku piespēle Alesandro Matri, kurš no gaisa ar kreiso kāja raidīju bumbu garām Kristianam Pudžoni (0:1). Lieliska iespēja gūt vārtus bija Alberto Paloši, bet “Chievo” aizsargi bija vietā, savukārt vēl vienu mēģinājumu atvairīja Džidži Bufons. Tai pašā laikā Sebastians Džovinko ar lielisku driblu paguva nonākt labā sitiena pozīcijā, bet bumba lidoja mazliet garām vārtiem. Bufons pieņēma pareizu lēmumu, kad gluži kā pieredzējis aizsargs soda laukumā atņēma bumbu Paloši. Pirmā puslaika beigās ar vārtiem paspēja atzīmēties Stefans Lihšteiners. Džovinko izveidoja ātru pretuzbrukumu, soda laukumā saspēlējoties ar Matri, kurš efektīvi padeva piespēli ar papēdi, kas ļāva Lihšteineram brīvi sist no astoņiem jardiem, gūstot vārtus (0:2).

Otrajā puslaikā “Chievo” laukumā devās divi kluba jaunieguvumi Frančesko Akerbi un Felipe Sejmors. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki bija jūtami apņēmušies nepadoties un drīz vien atrada iespēju vienus vārtus atgūt. Būdams pretī vārtiem, Paloši piespēlēja francūzim Kirilam Tereu, kurš ar elegantu sitienu vārtu stūrī panāca 1:2. Pauls Pogba nepaguva apturēt bīstamu Paulo De Kegli sitienu, kurš atsitās pret Dario Daineli un tik tikko palidoja garām vārtiem. “Chievo” bija jūtami labāka šajā periodā, bet “Juventus” izturēja spiedienu un nodrošināja sev trīs punktus izbraukumā.

"Inter" šokējoši piekāpjas "Siena"

Pēc mača ar “Torino” (1:1) pagājušajā nedēļā, “Inter” bija guvusi vien vienu uzvaru pēdējās četrās spēlēs, kas komandai nedeva pārliecību par saviem spēkiem, kamēr “Siena” bija zaudējusi sešas spēles septiņās kārtās. Djego Milito, Estebans Kambiaso, Valters Samuels, Dejans Stankovičs, Luka Kastelazi un Gabijs Mudingaji bija savainoti. “Inter” rindās pirmoreiz laukumā devās jaunieguvumi Ezekele Sčeloto un Zdravko Kuzmanovičs.

Džanluka Pegolo ar pirkstu galiem atvairīja Fredija Guarina “raķeti” no 25 metriem, kam sekoja stūra sitiens, kuru šķērītē centās realizēt Huans Hesus, trāpot pa vārtu stabu. “Inter” vārtsargs Samirs Handanovičs arī iesaistījās spēlē, akrobātiskā veidā novirzot Alesandro Rosinas sitienu pāri vārtiem. “Siena” jaunais uzbrucējs Inocents Emegara atklāja rezultātu viņa pirmajā “Serie A” spēlē, kad piespēli gar vārtiem padeva Mateo Rubins un šveicietim vajadzēja vien pielikt kāju. Pārsvars turpinājās vien 60 sekundes, kad rezultātu izlīdzināja Antonio Kasano, centrējot no kreisā flanga, bumba lidoja garām gan Juto Nagatomo, gan aizsargiem un atrada vietu vārtu tālajā apakšējā stūrī. Četru minūšu laikā tika gūti arī trešie vārti. Alesio Sestu nomānīja pretiniekus un ar lielisku sitienu pārspēja bezspēcīgo Handanoviču (2:1). Kasano soda laukumā saskrējās ar Nikola Belmonti, uzbrucējs pieprasīja 11 metru soda sitienu, taču tiesnesis to nepiešķīra. Andželu netrāpīja pa bumbu pēc bīstama pretuzbrukuma, kuru iesāka Rubins.

Otrajā puslaikā “Inter” deva iespēju 18 gadus jaunajam Mateo Kovačičam, nomainot Sčeloto. Efektīvā pretuzbrukumā Emegara jau bija atvēzējies, lai sistu pa vārtiem, bet viņu no aizmugures nogāza Kristians Kivu par to saņemot neapstrīdamu sarkano kartīti un “Siena” bija iespēja izpildīt 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Rosina. Pegolo atvairīja Guarina izpildīto tiešo brīvsitienu, kam sekoja atkārtots sitiens no Kasano puses taču bumba atsitās pret vārtu pārliktni. “Inter” izmisīgi centās uzbrukt, atstājot vairākus caurumus savā aizsardzībā, ko pretuzbrukumos centās izmantot “Siena”, taču rezultāts nemainījās un “Inter” piedzīvoja savu septīto zaudējumu šosezon, atstājot lielisku iespēju “Milan” izlīdzināt punktu starpību tabulā.

Mario Balotelli aizvada lielisku debijas spēli "Milan" rindās

Fani šonedēļ nebeidz svinēt “Milan” jaunieguvuma Mario Balotelli ierašanos klubā. Sākumā tika minēts, ka uzbrucējs varētu nākt uz maiņu, taču Masimiljano Alegri nācās mainīt šo izvēli, jo Džampaulo Pacīni bija problēmas ar muskuļu saitēm, tāpēc Balotelli ieņēma viņa vietu sākumsastāvā. Filips Mekses, Matia De Skiljo un Naidžels De Jongs bija savainoti, kamēr Kristians Abiati un Kevins Prinss Boatengs ārstējās no gripas.

Neticami, bet jau spēles 35. sekundē SuperMario pamanījās apspēlēt aizsargus un izdarīt bīstamu sitienu uz pretinieku vārtiem, taču bumba atsitās pret vārtu stabu un atstāja laukumu. Balotelli viltīgi piespēlēja Mbaje Niangam, kura sitienu izmisīgi atsargāja Daniels Pandeli. Stefana El Šāravi sitiens ar galvu bija mazliet par augstu, bet drīz pēc tam Balotelli atzīmējās ar pirmajiem gūtajiem vārtiem savā debijas spēlē “Milan” rindās. El Šāravi no flanga centās iespēlēt bumbu soda laukumā, bet tā skāra pretspēlētāju un nedaudz mainīja virzienu, nonākot tieši pa sitienam Balotelli, kurš nevilcinoties raidīja to vārtos. “San Siro” pūlis bija sajūsmā. Mario gandrīz panāca 2:0, kad izšāva spēcīgu tālsitienu no soda laukuma līnijas, kuru ar pūlēm atsita Pandeli.

Otrajā puslaikā “Udinese” beidzot nopietni apdraudēja pretinieku vārtus. Andrea Lazeri centrējums nonāca pie Antonio Di Natales, kurš šļūcienā tomēr nerealizēja. Tas bija brīdinājums, un mirkli vēlāk “Udinese” izlīdzināja rezultātu. Di Natale iesāka pretuzbrukumu, Luis Muriels padeva tālāk, bet bumba atsitās pret Kristianu Zapatu un nonāca tieši pie Džampiero Pinzi, kurš nekļūdīgi sita vārtu rāmī (1:1). Alegri pastiprināja uzbrukumu laižot uz laukuma Bojanu Krikiču Antonio Nočerino vietā. Pēc saspēles ar El Šāravi, Ninga sitiens lidoja garām vārtiem, bet francūzim bija fantastiska iespēja 77. minūtē, ka viņa spēcīgais šāviens no vārtu priekšas atsitās pret pārliktni un ielidoja atpakaļ laukumā. Iespējams, ka vārtsargs tomēr mazliet aizskāra un mainīja bumbas virzienu. Pēdējās minūtēs lielisku sitienu izdarīja Rikardo Montalīvijo, taču bumba lidoja mazliet garām vārtiem. Izskatījās, ka spēle tā arī beigsies (1:1), taču El Šarāvi tika nogāzts soda laukumā un tiesnesis piešķīrā 11 metru soda sitienu. Likās gan, ka Tomas Hertauks bumbu atņēma tīri. Dabīgi, Balotelli piedāvājās izpildīt pendeli un to izdarīja nekļūdīgi (2:1), turpinot savu karjeras rekordu ar 100% realizētiem 11 metru soda sitieniem.
Līdzīgi kā Balotelli, arī bijušais "Milan" uzbrucējs Alešandre Patu savā jaunajā klubā Brazīlijā, pirmajā spēlē izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem. "Corinthians" ar 5:0 uzvarēja "Oeste" vienību.

Citās spēlēs

Piektdien “Roma” savā laukumā uzņēma “Cagliari”. Sardīnieši guva četrus vārtus un pārspēja galvaspilsētas klubu ar 2:4. Vakar “Roma” paziņoja par galvenā trenera Zdeneka Zemana atlaišanu. Tam par iemeslu kalpoja pēdējās neveiksmīgās spēles, bet jo īpaši šis zaudējums savā laukumā pret “Cagliari”. Kā pagaidu treneris tika apstiprināts Aurelio Andreazoli.

“Lazio” otrajā puslaikā atspēlēja divu vārtu deficītu, bet “Genoa” pēdējās spēles sekundēs izrāva pelnītu uzvaru. Vārtus 95. minūtē (!) no stūra sitiena ar galvu guva Marko Rigoni. Plus tam visam, “Lazio” iespējams nāksies iztikt bez pieredzējušā Vācijas izlases uzbrucēja Miroslova Klozes, kurš guva potītes savainojumu pirmā puslaika izskaņā.

“Napoli” savā laukumā nodrošināja pārliecinošu 2:0 uzvaru pār “Catania” vienību. Tieši pusstunda bija pagājusi, kad savus pirmos vārtus pret “Catania” guva Mareks Hamšiks. Viesi bija saniknoti, kad soda laukumā pret Kamilu Zunigu tika pārkāpti noteikumi, bet tiesnesis norādīja turpināt spēli, kas ļāva “Napoli” izveidot bīstamu pretuzbrukumu. Otrā vārtu guvumā atkal lielisks bija Hamšiks, kurš pēc stūra sitiena ieguva bumbu, piespēlēja to aizsargam Paulo Kanavaro, kuram nācās tikai pielikt kāju, lai dubultotu pārsvaru.

23. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvējiS.k.
1.02.21:45Roma - Cagliari 2 : 4 (1:1) Toti 35' Markinju 90'+3 - Naingolans 3' Goikoičea 46'(sv) Sau 53' Pisano 71'
2.02.19:00Torino - Sampdoria 0 : 0 (0:0)
2.02.21:45Napoli - Catania 2 : 0 (2:0) Hamšiks 31' Kanavaro 44' -
3.02.13:30Chievo - Juventus 1 : 2 (0:2) Tereu 52' - Matri 23' Lihšteiners 42'
3.02.16:00Palermo - Atalanta 1 : 2 (0:0) Nelsons 83' - Karmona 54' Denis 72'
3.02.16:00Pescara - Bologna 2 : 3 (2:1) Veiss 30'(11m) De Augustino 45'(11m) - Diamanti 34'(11m) Gilardino 50' Kone 66'
3.02.16:00Siena - Internazionale 3 : 1 (2:1) Emegara 21' Sesta 25' Rosina 55'(11m) - Kasano 22'
3.02.16:00Genoa - Lazio 3 : 2 (2:0) Boriello 17' Bertoloči 22' Rigoni 90'+5 - Flokari 59' Mauri 82'(11m)
3.02.16:00Fiorentina - Parma 2 : 0 (1:0) Toni 28' Jovetičs 50' -
3.02.21:45Milan - Udinese 2 : 1 (1:0) Balotelli 25' 90'+4 - Pinzi 55'

Turnīra tabula

Nr.KomandaSUNZV.a.P
1 .Juventus23164348 : 1652
2 .Napoli23154445 : 2049
3 .Lazio23134634 : 2543
4.Internazionale23124736 : 2840
5.Milan23124741 : 2940
6 .Fiorentina23116641 : 2739
7 .Catania23105831 : 3035
8 .Roma23104949 : 4234
9 .Udinese2389634 : 3333
10 .Parma2387830 : 3131
11 .Torino23611627 : 2628
12 .Chievo23841124 : 3628
13 .Atalanta23841121 : 3326
14 .Bologna23741232 : 3325
15 .Sampdoria23751128 : 2925
16 .Cagliari23661125 : 4024
17 .Genoa23561225 : 3721
18 .Pescara23621519 : 4820
19 .Palermo23381220 : 3717
20 .Siena23651223 : 3317

-* korekcijas Sampdoria, Torino -1 punkts, Atalanta -2 punkti, Siena -6 punkti (par dalību totalizatoru skandālā)

Rezultatīvākie spēlētāji

Nr.SpēlētājsKomandaVārti
1.Edinsons KavāniNapoli18 ( 4 )
2.Stefans el ŠāraviMilan15 ( 0 )
3.Antonio Di NataleUdinese14 ( 4 )
4.Pablo OsvaldoRoma11 ( 2 )
5.Miroslavs KlozeLazio10 ( 0 )
6.Eriks LamelaRoma10 ( 0 )
7.Alberto GilardinoBologna10 ( 0 )
8.Džampaulo PacīniMilan10 ( 3 )

Izmantotie resursi:
goal.com
football-italia.net
soccerway.com

  -2 [+] [-]

, 2013-02-03 19:00, pirms 11 gadiem
no visām top eiropas līgām,šī ir pati garlaicīgākā

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 19:07, pirms 11 gadiem
Hossa43 rakstīja: no visām top eiropas līgām,šī ir pati garlaicīgākā
Nezinu kā pārējās spēlēs, bet Genoa - Lazio bija pamatīga spriedze pēdējās 20min.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-03 20:04, pirms 11 gadiem
Hossa43 rakstīja: no visām top eiropas līgām,šī ir pati garlaicīgākā
Ja pie top līgām pieskaitām Portugāles līgu, tad itāļu līga ir daudz interesantāka Te vismaz ir spraigāka cīņa par čempiontitulu nekā Vācijā vai Spānijā. Turpretī francijā ir negaidīti vissīvākā spēkošanās, bet tiešu franču līgu es uzskatu par visgarlaicīgāko!

  -3 [+] [-]

, 2013-02-03 20:05, pirms 11 gadiem
Hossa43 rakstīja: no visām top eiropas līgām,šī ir pati garlaicīgākā
taisni tā,krieviem ar nekas intresants nenotiek,jo toto utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-03 20:54, pirms 11 gadiem
Bez Klozes un viņa goliem Lazio buksē..

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 22:03, pirms 11 gadiem
Gandrīz viss tika nokārtots jau pirmajā puslaikā, bet otrais izvērtās ne visai patīkams. Sastāvs, protams, bija kāds bija, bet viss ir labs, kas labi beidzas. Žēl jau, ka Jorenti nevarēja dabūt uzreiz, bet jāspēlē ar tādu sastāvu, kāds ir. Kā teica Lihtštainers, galvenais, ka trīs svarīgi punkti kabatā. Un arī konkurentu neveiksmes priecē, tā ka viss bumbās.
FORZA JUVE!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-04 00:32, pirms 11 gadiem
smuki Balotelli atgriezās Itālijā,izskatās,ka līgas spēļu stils kā radīts viņam

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 00:36, pirms 11 gadiem
Neticu ka kads sogad noskries Juvi
Vienigais Italijas top klubs kas progresejis pedejos gados

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 00:45, pirms 11 gadiem
arvids1991 rakstīja: Neticu ka kads sogad noskries Juvi
Vienigais Italijas top klubs kas progresejis pedejos gados
Juves gadījumā tas bija tikai laika jautājums,nācās uzbūvēt pilnīgi jaunu komandu,pēc nosūtīšanas līgu zemāk,kā nekā gandrīz puse no komandas zvaigznēm devās citur,bet ar kluba iespējām tas bija tikai sagaidāms ka ātri atgriezīsies virsotnē

     [+] [-]

, 2013-02-04 01:10, pirms 11 gadiem
Niangs ar Mario uz laukuma vizuāli izskatās ļoti līdzīgi no tāluma. Bet lieliska debija Mario! Komandā, kur viņš ir līderis, viņam būs daudz vieglāk. Plus, izskatās, ka komandas iekšienē ir lielisks mikroklimats, tā kā Milan vēl šosezon kaut ko parādīs. Vismaz uzbrukuma līnija AC Milan ir stiprākā Itālijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 01:17, pirms 11 gadiem
tiesnesis briesmīgi noraka udinēzi, nocīnās visu spēli, izrauj neizšķirtu, bet nē,ņem un norok. bet prieks par mario... esmu priecīgs redzēt viņu itālijā un priecīgs ka viņš nav juvē haha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-04 01:19, pirms 11 gadiem
shkura rakstīja: Niangs ar Mario uz laukuma vizuāli izskatās ļoti līdzīgi no tāluma. Bet lieliska debija Mario! Komandā, kur viņš ir līderis, viņam būs daudz vieglāk. Plus, izskatās, ka komandas iekšienē ir lielisks mikroklimats, tā kā Milan vēl šosezon kaut ko parādīs. Vismaz uzbrukuma līnija AC Milan ir stiprākā Itālijā.
galvenais lai neparāda CL,if you know wath I mean

  -3 [+] [-]

, 2013-02-04 02:02, pirms 11 gadiem
Hossa43 rakstīja: no visām top eiropas līgām,šī ir pati garlaicīgākā
no "lielajām" Eiropas līgām tā arī ir un krievu premjēru pat nav vērts pieminēt, tas nav nopietns pasākums.

     [+] [-]

, 2013-02-04 09:01, pirms 11 gadiem
Džampaulo Pacīni bija problēmas ar muskuļu saitēm -

Kas ir "muskuļu saites"?

     [+] [-]

, 2013-02-04 09:08, pirms 11 gadiem
Soncha rakstīja: Džampaulo Pacīni bija problēmas ar muskuļu saitēm -

Kas ir "muskuļu saites"?
Muskuļu saites ir izturīgas, elastīgas, piestiprinātas pie kauliem, un tās notur locītavas savā vietā. Sastiepums ir trauma, kas veidojas no saišu pārmērīgas stiepšanas un noslogošanas. Saites var arī pārplīst, atdalīties no kauliem. Sastiepumi biežāk skar potītes, ceļu vai pēdu locītavas.

     [+] [-]

, 2013-02-04 09:09, pirms 11 gadiem
liepajarulle rakstīja: To mérkaki uz afriku atpakal, atceros ka vins eiropas cempionata merkakjojaas pec iesistiem goliem.
Purvanellī ir dzimis Itālijā un uzaudzis itāliešu ģimenē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-04 09:45, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: El sharawy vares dirsst zalju tagad,jo Balloteli ka scorrer ir daudz labaks
Šāravi nav par ko uztraukties, Milan visbiežāk spēlē ar trīs uzbrucējiem. Bez tam viņš tāpat ir komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Ļoti patīk fakts, ka tagad Balotelli varēs iespēlēties ar El Šāravi, tas nāks tik ļoti par labu arī Itālijas izlasei, bez tam, ja nemaldos 6. feb būs Itālija - Nīderlande friendly.
Heiteri var turpināt heitot, bet lielā mērā Balotelli "labo" reputāciju radīja tieši angļu prese, uzpūšot visādus ziloņus.

     [+] [-]

, 2013-02-04 10:27, pirms 11 gadiem
Prieks par Mario, Milan uzbrukums forši izskatās, tas jaunais francūzis ir lielisks.