Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Beļģu rūsa un Sautgeita taktikas - bukmeikeri par intrigām EURO 2024 turpinājumā

Jānis Celmiņš

Viedoklis: Beļģu rūsa un Sautgeita taktikas - bukmeikeri par intrigām EURO 2024 turpinājumā
Foto: Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Eiropas čempionātā futbolā sāksies izšķirošā grupu turnīra kārta, abām grupu spēlēm notiekot vienlaicīgi, bet jau pēc astoņām dienām norisināsies pirmās astotdaļfināla cīņas. "Betsafe" sporta totalizators ieskicē vairākas "Euro 2024" intrigas un piedāvā savas prognozes par čempionāta turpinājumu.

Kurš būs rezultatīvākais? Par skaistiem vārtiem šajā turnīrā noteikti nevaram sūdzēties, jo praktiski katru dienu piedzīvojam kādu konfektīti. Arī spēles ir visai rezultatīvas, bet pagaidām nav neviens futbolists, kurš izcēlies ar rezultatīvu sniegumu. Raksta tapšanas brīdī vācietis Džamals Musiala ir vienīgais, kurš vismaz divas reizes raidījis bumbu vārtos. Šī tendence norāda uz to, ka intriga būs ļoti liela par rezultatīvākā spēlētāja balvu. Viena no pārliecinošākajām komandām bijusi Vācija, un tas liek arī domāt, ka kāds no vāciešiem kļūs par labāko bombardieri, jo komanda varētu aizspēlēties tālu. Ar koeficientu 10.00 prognozējam, ka to izdarīs iepriekšminētais Musiala, bet koeficients 12.00 piešķirts Kajam Hāvercam!

Ko iespēs Beļģija? Pirmais lielais turnīra pārsteigums tika sarūpēts pirmdien, kad Slovākija pārspēja Beļģiju. Jāteic, ka beļģiem nepaveicās, jo Romelu Lukaku neizmantoja vairākas lieliskas iespējas un divas reizes vārtu guvumu atcēla pēc VAR. Nekas vēl nav beidzies, un Beļģiju sagaida divas spēles ar Rumāniju un Ukrainu. Nav jautājumu par to, ka Beļģija spēs izkļūt ārā no grupas. Vai izdosies gūt vārtus un uzvarēt grupā? E grupa ir interesanta ar savu balansu, tomēr Beļģijai tik un tā ir meistarīgāki futbolisti. Futbola totalizatorā pieejams koeficients 3.25, ka beļģi uzvarēs grupā.

Kā Anglijai noslēgsies turnīrs? Anglijas izlase ir viena no turnīra galvenajām favorītēm. Komandai ir lielisks uzbrukuma potenciāls, tomēr Garets Sautgeits piekopj pragmatisku futbolu. Uz daudz vārtiem Anglijas izpildījumā varam necerēt. Ja tiks gūti vārti, angļi daudz uz priekšu nemetīsies. Iedomājamies scenāriju – kādā no izslēgšanas turnīra kārtām Anglija izvirzās vadībā un sāk spēlēt no aizsardzības. Īsi pirms pamatlaika beigām pretinieki izlīdzina rezultātu. Seko papildlaiks, kurā vārti netiek gūti, kam seko pēcspēles sitienu sērija, un mēs jau zinām, kā angļiem sekmējas ar pendelēm. Neizklausās neticami, vai ne? Šī iemesla dēļ ar koeficientu 5.50 prognozējam, ka Anglijai turnīrs beigsies ar zaudējumu pēcspēles sitienu sērijā.

Deutschland über alles? Jau iepriekš minējām, ka Vācija atstājusi ļoti labu iespaidu. Pēdējā mačā vāciešiem der neizšķirts, lai nodrošinātu pirmo vietu grupā. Kas seko tālāk? TOP16 kārtā būs jāspēkojas ar C grupas 2. vietu, kas varētu būt Dānija. Šai barjerai vajadzētu pārlēkt pāri, un tad jau sekos ceturtdaļfināls, kur, visticamāk, gaida duelis ar Spāniju. Ne tas vieglākais pretinieks, tomēr Vācijai par labu spēlē divi būtiski faktori: galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans varētu būt finālturnīra labākais taktiķis, un fanu atbalsts katrā spēlē. Vācieši ir ieskrējušies, un "Euro 2024" totalizators piedāvā koeficientu 1.90, ka mājinieki sasniegs pusfinālu.


Šveice un ceturtdaļfināls? Paturpināsim ar vēl vienu A grupas komandu. Šveice principā garantējusi 2. vietu grupā – lai to pazaudētu, jāzaudē Vācijai un Skotijai jāuzvar Ungārija ar lielu pārsvaru. Pieņemot, ka lieli brīnumi nenotiks, šveicieši paliks 2. vietā un ceturtdaļfinālā tiksies ar B grupas 2. vietu, kas šobrīd izskatās, ka būs Itālija. Jā, pretinieks ir skaļāks vārds futbola pasaulē, tomēr pēdējo divu laikā šveiciešiem izcīnītas uzvaras pār Spāniju un Portugāli, kas parāda izlases kvalitātes. Sagaidām kādu pārsteigumu izslēgšanas turnīrā, tāpēc ar koeficientu 2.50 prognozējam, ka Šveice būs TOP 8.

Kopumā jāteic, ka "Euro 2024" līdz šim nav licis vilties. Bijušas interesantas spēles, skaisti vārtu guvumi, sāpīgas neveiksmes (Mbapē apstiprina) un dažādas intrigas, turklāt labā ziņa ir, ka pagājusi tikai pirmā turnīra nedēļa. Interesanti, ka tikai trijos mačos līdz šim nav gūti vārti pirmajā puslaikā, visbiežāk komandām izpildot precīzus sitienus laika periodā starp 16. un 30. Minūti.

Pēdējā grupu turnīra kārtā būs ļoti interesanta cīņa par četrām labākajām 3. vietām un iekļūšanu astotdaļfinālā. Ko varam izcelt? Austrija demonstrēja labu sniegumu pret Franciju, taču šovakar obligāti jāuzvar Polija, lai ieliktu labus pamatus vismaz 3. pozīcijai. Šobrīd ar koeficientu 1.73 uzskatām, ka Latvijas brālēni izkļūs no grupas. Būs arī komandas, kurām nekas neizšķirsies, jo tikt tālāk nebūs variantu, tomēr iekost kādai stiprākai vienībai un doties uz mājām ar paceltu galvu kalpos kā ļoti laba motivācija.

Priekšā mums Jāņi, un svētdien būs ļoti sarežģīts uzdevums – divas spēles plkst. 22:00 jāapvieno ar alu, sieru, šašliku un svētku svinēšanu. Ticam, ka īstiem futbola līdzjutējiem ar to nebūs problēmu.

     [+] [-]

, 2024-06-21 12:52, pirms 6 dienām
futbola čempju gados līgo svētkus vajadzētu atcelt,lai netraucē skatīties mačus.)))