Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Kūmans pēc zaudējuma Anglijai: ''VAR sistēma tik tiešām lauž futbolu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kūmans pēc zaudējuma Anglijai: ''VAR sistēma tik tiešām lauž futbolu''
Ronalds Kūmans. Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes izlases galvenais treneris Ronalds Kūmans pēc zaudējuma Eiropas čempionāta pusfinālā pret Angliju kritizēja VAR video atkārtojumu sistēmu, kā rezultātā pirmajā puslaikā piešķirts 11 metru soda sitiens uz tās vārtiem.

Nīderlande pēc izstāšanās no Eiropas čempionāta kritizēja VAR atkārtojumu sistēmu, kā rezultātā pie 1:0 oranžo vadības uz tās vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Tas notika pēc tam, kad aizsargs Denzels Danfrīss ar taisnu kāju soda laukumā centās bloķēt Harija Keina sitienu, taču trāpīja viņam pa kāju.

''Manuprāt, tas nebija 11 metru soda sitiens,'' pēc spēles teica Nīderlandes galvenais treneris Ronalds Kūmans. ''Viņš vispirms pieskārās bumbai, bet tikai pēc tam Keina kājai. Man šķiet, ka līdz ar VAR sistēmu mēs nevaram spēlēt īstu futbolu. Tā tik tiešām lauž futbolu.'' Līdzīgās domās bija aizsargs Virdžils van Daiks. ''Visa turnīra laikā tik daudz lēmumi bija pret mums, taču nevēlos tos sīkāk apspriest. Manuprāt, piespriestās pendeles brīdis bija nozīmīgs Anglijai, kas pēc tā ieguva pārliecību.''

''Anglija demonstrēja patiesi labu futbolu, īpaši pirmajā puslaikā, kad atradās zaudētājos,'' pretiniekus uzslavēja Nīderlandes galvenais treneris. ''Tas ir futbols. Iespējams, Spānija spēlē vairāk uzbrūkoši, tai ir lieliski pussargi un laba bumbas kontrole, kas ir jāapstādina. Taču Anglija ir iekļuvusi finālā, kurā tai ir iespējas uzvarēt. Spānija spēlē augstā līmenī, taču Anglijai ir visas iespējas viņus apturēt,'' par potenciālo iznākumu finālā izteicās bijušais ''Barcelona'' galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

  +1 [+] [-]

, 2024-07-11 09:20, pirms 2 mēnešiem
Pilnīgi piekrītu, dot tādas pendeles 50/50 varbūtībā pusfinālā nav īsti pareizi... Pat angļu komentētāji teica, ka šī nebija pendele.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-11 10:09, pirms 2 mēnešiem
Šis bija sods 100%, bet pendele tā nebija, jo Keins jau bija pārsistis pāri. Agrāk būtu devuši netiešo bīvsitienu no tās vietas kur pārkāpums...

  +3 [+] [-]

, 2024-07-11 10:51, pirms 2 mēnešiem
minka1994 rakstīja: Pilnīgi piekrītu, dot tādas pendeles 50/50 varbūtībā pusfinālā nav īsti pareizi... Pat angļu komentētāji teica, ka šī nebija pendele.
Spēles epizodē tas bija 50/50 un tiesnesis nedeva, pēc atkārtojuma noskatīšanās tur nav citu variantu kā 11m soda sitiens. Var nelauž, VAR izņem no spēles šos augsta riska pārkāpumus, kas var tieši ietekmēt spēles gaitu, savādāk mēs atgriezīsimies pie Anglijas slavenā pārlikņa un atkal nebūs labi. Spēli salauza tas, ka 90 min ielaiž vieglus vārtus. Cerēju uz NED, bet paši vien vainīgi.

     [+] [-]

, 2024-07-11 10:55, pirms 2 mēnešiem
Ja šāda epizode būtu otrā laukuma galā 100% dziedātu citu dziesmu. No sērijas, kad tev pieskārās raud, bet kad pats ar kāju sper pa galvu tad izbrīnīts par ko sods.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-11 11:15, pirms 2 mēnešiem
Man it kā simpatizē, kad komandas turnīra laikā spēj uzlabot sniegumu un izšķirošajos brīžos parāda raksturu, tādēļ ir noticis brīnums un man pat simpatizē angļi šajā turnīrā, bet komentētāju atklāti neslēptā patika pret angļiem tomēr ļoti traucē un finālā būšu par spāņiem. Šķita, ka aiz laimes par piešķirto 11m sitienu komentētāji bija zaudējuši spriestspēju. Par epizodi droši vien nevarētu būt iebildumi, taču tas liek uzdot jautājumu - ja šeit bija 11m sitiens, kad pārkāpums bija pēc sitiena, tad kādēļ spāņiem tomēr nebija spēle ar roku pret vāciju?!

     [+] [-]

, 2024-07-11 12:40, pirms 2 mēnešiem
Nu ko atkal pēc zāģa var ņaudēt!Sitiens pa kāju bija,lai gan tieši neietekmēja sitiena precizitāti.Biju par holandiešiem,bet tāds ir futbols.Labāk Kūmans,kā aizsargs būtu iemācījis kā to darīt,tieši aizsardzība bija Holandes vājā vieta šajā Eč!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-11 12:56, pirms 2 mēnešiem
kasagrande rakstīja: Man it kā simpatizē, kad komandas turnīra laikā spēj uzlabot sniegumu un izšķirošajos brīžos parāda raksturu, tādēļ ir noticis brīnums un man pat simpatizē angļi šajā turnīrā, bet komentētāju atklāti neslēptā patika pret angļiem tomēr ļoti traucē un finālā būšu par spāņiem. Šķita, ka aiz laimes par piešķirto 11m sitienu komentētāji bija zaudējuši spriestspēju. Par epizodi droši vien nevarētu būt iebildumi, taču tas liek uzdot jautājumu - ja šeit bija 11m sitiens, kad pārkāpums bija pēc sitiena, tad kādēļ spāņiem tomēr nebija spēle ar roku pret vāciju?!
Finālā Pakalns kaifos par spāņiem, cita galējība.

     [+] [-]

, 2024-07-11 14:31, pirms 2 mēnešiem
Nīderlandei nav ko čīkstēt. Tik pat labi otros angļu vārtus neieskaitīja. Tas jau bija trauksme zvans, ka aizsardzībā pazūd koncentrēšanās. Nav runa, ka pendelē aizsargs netraucēja bumbas virzienam, bet fakts, ka iet sitienam ar taisnu kāju pretī ir bīstama, traumu izraisoša spēle, kas prasa svilpt pārkāpumu. Viss kulē!

     [+] [-]

, 2024-07-11 17:05, pirms 2 mēnešiem
Nez, ja kāds sistu ar galvu, bet pēc sitiena norautu sev korķus ģīmī, tad arī VAR salauztu futbolu? Tur bija pārkāpums. Pārkāpums soda laukumā. Likumsakarīgi 11m.

     [+] [-]

, 2024-07-11 18:57, pirms 2 mēnešiem
Kā Nīderlande zaudē tā viņi raud par VAR un tiesnešiem. Tipiska zaudētāju mentalitāte. Nīderlande paši sev uztaisīja zaudējumu un nevis VAR. VAR bija taisnība šoreiz. Tur bija tīri 11m. Tiesnešu lēmums bija pamatots. Angļi pelnīti uzvarēja šo maču.